Професия учител - 23

• 20 997
  • 274
  •   2
Отговори
# 270
  • При елфите ...
Скрит текст:
Привет, търсих подходяща тема, но не намирам такава. Миналата седмица ми предолжиха работа в столично училище за непедадогигическа позиция. Заплатата е малка, но имало през 1-2-3 месеца надбавки за дрехи и други подобни. Попитах какви, били различни. Не казаха нищо повече. Защо са различни всеки път и от какво зависят? И все пак да питам и вас, някакви ориентировъчни цифри знаете ли? Трябва да взема решение тези дни, но ми е трудно предвид ниската заплата. Наясно съм, че няма да стане кой знае колко висока и с тези добавки, но все пак ми се иска да зная.
Отделно обещаха процент за стаж. И като най-голямата смотла не питах дали този стаж е общия трудов до сега или на подобна позиция. Защото нищо подобно не съм работила. И как се изчислява по принцип - на година процент или? Търсих в нета и съвсем се обърках.
Може ли да споделите каква е длъжността... Thinking

# 271
  • 1st floor
Скрит текст:
Привет, търсих подходяща тема, но не намирам такава. Миналата седмица ми предолжиха работа в столично училище за непедадогигическа позиция. Заплатата е малка, но имало през 1-2-3 месеца надбавки за дрехи и други подобни. Попитах какви, били различни. Не казаха нищо повече. Защо са различни всеки път и от какво зависят? И все пак да питам и вас, някакви ориентировъчни цифри знаете ли? Трябва да взема решение тези дни, но ми е трудно предвид ниската заплата. Наясно съм, че няма да стане кой знае колко висока и с тези добавки, но все пак ми се иска да зная.
Отделно обещаха процент за стаж. И като най-голямата смотла не питах дали този стаж е общия трудов до сега или на подобна позиция. Защото нищо подобно не съм работила. И как се изчислява по принцип - на година процент или? Търсих в нета и съвсем се обърках.
Домакин.

# 272
  • При елфите ...
Скрит текст:
Домакин.
Домакинът е материално отговорно лице, сигурно са ви го казали... ще ви бъде зачислена МТБ на училището. Основната заплата за длъжността трябва да е не по-малко от 115 % от МРЗ, но при по-голям бюджет може и да е по-висока, зависи от училището. Би трябвало да имате % за клас прослужено време, зависи какво образование и специалност искат за длъжността. По правило се приема целия трудов стаж до 01.07.2007 година, независимо какво е работено, а след това по същата или сходна работа/позиция (например касиер-домакин, домакин-чистач), зависи как това е определено във ВПРЗ на училището, 1 година е = на 1 %. Работно облекло за календарна година е минимум 330 лв., СБКО-то може да е във вид на ваучери, може да е като сума към заплатата, която се дава на определено време. ДТВ-тата се получават при определени условия (отработено време, например), като суми се определят във ВПРЗ. Като начало заплатата ви ще се формира от ОРЗ за длъжността + % за клас прослужено време и евентуално СБКО, ако му е дошло времето.

# 273
  • 1st floor
Благодаря!
Не знаех за това разделение преди/след 2007 за трудовия стаж.

# 274
  • При елфите ...
Благодаря!
Не знаех за това разделение преди/след 2007 за трудовия стаж.
Би трябвало да се прави, въпреки че няма законоустановено задължение за работодателя да отчита изцяло трудовия стаж на работника или служителя, придобит преди 01.07.2007 г.

Общи условия

Активация на акаунт