Професия учител - 23

• 21 233
  • 276
  •   1
Отговори
# 270
  • При елфите ...
Скрит текст:
Привет, търсих подходяща тема, но не намирам такава. Миналата седмица ми предолжиха работа в столично училище за непедадогигическа позиция. Заплатата е малка, но имало през 1-2-3 месеца надбавки за дрехи и други подобни. Попитах какви, били различни. Не казаха нищо повече. Защо са различни всеки път и от какво зависят? И все пак да питам и вас, някакви ориентировъчни цифри знаете ли? Трябва да взема решение тези дни, но ми е трудно предвид ниската заплата. Наясно съм, че няма да стане кой знае колко висока и с тези добавки, но все пак ми се иска да зная.
Отделно обещаха процент за стаж. И като най-голямата смотла не питах дали този стаж е общия трудов до сега или на подобна позиция. Защото нищо подобно не съм работила. И как се изчислява по принцип - на година процент или? Търсих в нета и съвсем се обърках.
Може ли да споделите каква е длъжността... Thinking

# 271
  • 1st floor
Скрит текст:
Привет, търсих подходяща тема, но не намирам такава. Миналата седмица ми предолжиха работа в столично училище за непедадогигическа позиция. Заплатата е малка, но имало през 1-2-3 месеца надбавки за дрехи и други подобни. Попитах какви, били различни. Не казаха нищо повече. Защо са различни всеки път и от какво зависят? И все пак да питам и вас, някакви ориентировъчни цифри знаете ли? Трябва да взема решение тези дни, но ми е трудно предвид ниската заплата. Наясно съм, че няма да стане кой знае колко висока и с тези добавки, но все пак ми се иска да зная.
Отделно обещаха процент за стаж. И като най-голямата смотла не питах дали този стаж е общия трудов до сега или на подобна позиция. Защото нищо подобно не съм работила. И как се изчислява по принцип - на година процент или? Търсих в нета и съвсем се обърках.
Домакин.

# 272
  • При елфите ...
Скрит текст:
Домакин.
Домакинът е материално отговорно лице, сигурно са ви го казали... ще ви бъде зачислена МТБ на училището. Основната заплата за длъжността трябва да е не по-малко от 115 % от МРЗ, но при по-голям бюджет може и да е по-висока, зависи от училището. Би трябвало да имате % за клас прослужено време, зависи какво образование и специалност искат за длъжността. По правило се приема целия трудов стаж до 01.07.2007 година, независимо какво е работено, а след това по същата или сходна работа/позиция (например касиер-домакин, домакин-чистач), зависи как това е определено във ВПРЗ на училището, 1 година е = на 1 %. Работно облекло за календарна година е минимум 330 лв., СБКО-то може да е във вид на ваучери, може да е като сума към заплатата, която се дава на определено време. ДТВ-тата се получават при определени условия (отработено време, например), като суми се определят във ВПРЗ. Като начало заплатата ви ще се формира от ОРЗ за длъжността + % за клас прослужено време и евентуално СБКО, ако му е дошло времето.

# 273
  • 1st floor
Благодаря!
Не знаех за това разделение преди/след 2007 за трудовия стаж.

# 274
  • При елфите ...
Благодаря!
Не знаех за това разделение преди/след 2007 за трудовия стаж.
Би трябвало да се прави, въпреки че няма законоустановено задължение за работодателя да отчита изцяло трудовия стаж на работника или служителя, придобит преди 01.07.2007 г.

# 275
Здравейте!
Ще съм изключително признателна, ако някой сподели как преминава държавният практико- приложен изпит по специалността НУП в СУ.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 22:54 от ZornitsaTs

# 276
Искам да споделя, че V ПКС към Технически университет - Варна мина много лесно и приятно. Има ли някой от вас, който е изкарал там IV или III?

Общи условия

Активация на акаунт