Професия учител - 23

• 20 380
  • 269
  •   1
Отговори
# 240
Въпросът е че нямаме ни една заповед по БСЧ... И се чудя защо. Thinking Замествания има, а не се заплащат на всички... Колегите пропищяват вече и може би ще трябва да се обърнем към синдикатите... На всичкото отгоре не ни и питат дали искаме да заместваме. Пуска се някаква заповед и се оставя за подпис в учителската, че сме се запознали. За дежурства извън норматива да не споменавам... Никога не сме работили безплатно и под натиск, а както е тръгнало, новото ръководство ще ни съсипе училището...
Някой друг с ново ръководство и подобни проблеми?

# 241
  • Някъде по Дунава
Нашето ръководство е старо, но проблемите са подобни.Училището бавно, но славно се разсипва. Така е , защото, за да  заемат определени постове, някои хора се ползваха с протекции на високо ниво. И сега им се диктува кой да бъде назначен. Но... децата постоянно намаляват, а учителският състав расте.

# 242
Тази година при нас ново правило. Следобедните седят с деца до приключване на работното им време, въпреки, че нормативът им с ученици е приключил час преди края на работния ден.

# 243
Учителите в ГЦОУД ли?
По часове какво ще означава това?

# 244
  • Някъде по Дунава
Учителите в ГЦОУД ли?
По часове какво ще означава това?
Давам пример: в 1 и 2 клас заниманията по интереси приключват в 16 ч, а работното ни време е до 17ч. Така или иначе аз стоя до 17 ч , както и част от децата, които няма кой да ги вземе по - рано.

# 245
  • Пловдив
Учителят ЦДО има 30 часа седмична заетост. Справка - Наредба № 4 от 20 април 2017 Г. за нормиране и заплащане на труда.
В сила от 01.01.2017 г.
Издадена от министъра на образованието и науката

https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2137089558

# 246
Привет отново!
Бих искала да ви попитам по отношение на две неща:
1. Дадоха ми карта за самооценка за Доп. възнаграждение за уч.2024/2025, когато замествах в ГЦОУД. Вие като попълвате тези карти максимумът точки ли пишете? Някак ми е неудобно да пиша максимума, но пък и зная колко съвестно съм изпълнявала задълженията си, което ме поставя в дилема. Непонятно ми е в графата "Самооценката е въз основа на:" какви неща да пиша. Ясно е, че трябва да са аргументи, но нямам никаква идея какво точно...Дали някъде има попълнени примерни такива карти?
2. Подадох си документи за СДК, но чакаме да се сформира група. Някой, който е карал подобно нещо /за ТрУ СЗ в частност/ би ли споделил колко време е чакал за започването на занятията? Месец, три, година...?
Благодаря предварително!

# 247
  • При елфите ...
Учителят ЦДО има 30 часа седмична заетост. Справка - Наредба № 4 от 20 април 2017 Г. за нормиране и заплащане на труда.
В сила от 01.01.2017 г.
Издадена от министъра на образованието и науката

https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2137089558
От наредбата... Раздел II., чл. 4.
(3) Нормите за преподавателска работа на учителите в детската градина и в подготвителните групи за задължително предучилищно образование в училище, на учителите в групите за целодневна организация на учебния ден, възпитателите, психолозите и педагогическите съветници се определят и отчитат в астрономически часове.

# 248
  • Sofia
Кой в София може да си вземе детето от училище в 16ч., даже и в 17ч. Weary

# 249
  • Добрич
Pали, нашият директор държи по абсолютни всички показатели по които си даваш точки да има аргументи.

Например за деца в риск и застрашени от отпадане написах имена на ученици, че многократно съм разговаряла с родителите и съм посещавала домовете им, както  и че съм работила в екип с Детска педагогическа стая и Агенцията за закрила на детето.

Където нямам точки ( например за класирани ученици) слагам тирета и не пиша аргументи.

# 250
  • София
Здравейте,
Как стои въпросът със срочните оценки, ако  даден предмет е един час седмично? Има ли промени за тази учебна година? Благодаря!

# 251
Ние сме от 11:30 до 17:30ч. Явно сме си в норми 😀

# 252
  • Добрич
Независимо от броя часове се оформят срочни оценки.

# 253
  • София
Независимо от броя часове се оформят срочни оценки.
Благодаря за отговора. И аз така знам, но ми попадна една наредба и пишеше друго.

# 254
  • Добрич
Работим по Наредба 11.

Общи условия

Активация на акаунт