Адреси на хосписи

• 381 257
  • 496
  •   1
Отговори
# 105
а по повод филма който не бива да гледате ще ви дам конкретика. "безден" беше втория хоспис, с който се сблъсках по повод неподвижноста на майка ми,за първия вече ви писах по-рано. ок, минахме и от там. зная ,че да гледаш болен неподвижен човек е трудно, но
като е трудно и ако на някого е трудно да не се захваща с това.ако на някого нервите му са слаби просто не е за тази работа. такива като въпросната нуша трябва да се даржат на километри от  работа с хора. не е геройство да посягаш и заплашваш безащитни хора. истината  в хосписа беше далеч от обещанията.до тук нищо лошо, лошото е в опит да ти вменят ,че всичко е наред,кое обаче е наред? за 25 дни тя сядаше в инвалидния стол само когато аз ходех и я вдигах да седне. санитарите се стараеха, но какво биха направили 2 души със 18  лежащо болни,все едно с трици лисици да ловиш.кой да къпиш,кой да храниш ,кой какво друго да направиш? изнемогват от дългите дежурства продължаващи 2, 3 денонощия ,  затова е и голямото текучество . да лесно се вземат пари,но трудно се дават.  да не говорим за театъра, който разиграват когато дойдат близките на болните ,достойни за "оскар " роли. а,черешката на тортата е финалния списък от консумативи, да се смееш ли да плачеш ли . добре ,че и въздуха ,който дишат там хората не е включен в този дълък списък.би било добре институциите даващи лиценз на подобни заведения да проследяват анамнезата им. хората които водят близките си там  и дават всичко те да са добре се надяват това наистина да е домът мечта, а не домът "безден"...... край на филма!

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 23:27 от vaniabnt

# 106
По-горе някой е писал,че добрите думи за хосписите са реклама.Аз сега си задавам въпроса дали писаното от някои не е "доброжелателна" антиреклама.Като сте недоволни,скъпо ви е и не ви обслужва Анджелина Джоли,защо не си вземете близките.Мисля си,че  никой никого не държи на сила.Всеки има глава на раменете си и може сам де прецени.На мен не ми ескъпо и съм доволна и от условията и от полаганите грижи.

# 107
          Ходих в хоспис Безден зимата с мой приятел чиято близка лежеше там. Под лустрото личеше гнилота. Една санитарка миришеща на алкохол се опитваше да ни обясни че болната е паднала и затова има синини по тялото и лицето. Моето мнение беше друго но приятелят ми каза че няма избор за сега. Не бих дал мой близък в хоспис -дано не ми се налага- но едно е сигурно в хоспис Безден НИКОГА

# 108
 Аз от доста време живея в чужбина - в САЩ, но майка ми получи удар и бе настанена от племенника ми в хоспис Безден - по спешност! Детето й е спасило живота, защото българското"здравеопазване" в лицето на болница "Исул" и "лекуващата" я лекарка на третия ден след удара са я изпиcали парализирана, в количка...И племенникът ми се е видял в чудо, вкл. да ги моли поне да го изчакат да свърши работа, за да я прибере. Уплашил се е, когато е видял баба си в какво състояние са я изписали. После започва да търси къде да я настани, навсякъде е заето, някой го съветва да опита да звънне в Безден, той се обажда и така майка е отведена там. Това и позволява да живее близо година по-дълго!
 Когато пристигнах в България мислех да отида в болницата и да потърся отговорност от онези, които са изписали майка ми парализирана и са я оставили на улицата. Мои близки и приятели ми обясниха, че в България било така! Не отидох, защото не знаех дали ще се въздържа - при някое тъпо или нагло обяснение на въпросните "доктори" да не счупя на някого или някои мутрата...
 Тук чета за коментари, вкл. критични за хосписа в Безден. Понеже така се случи, че имах възможност да ида и лично да посетя няколко други, мога определно да заявя, че хосписа в Безден ми допадна. Хареса ми и личното внимание и отношение на персонала и доктор Мишева. Искам да направя и коментар на някои изказвания, защото не е необходимо да си много наблюдателен, за да забележиш някои неща.

Някой тук пише:
 "Ходих в хоспис Безден зимата с мой приятел чиято близка лежеше там. Под лустрото личеше гнилота. Една санитарка миришеща на алкохол се опитваше да ни обясни че болната е паднала и затова има синини по тялото и лицето. Моето мнение беше друго но приятелят ми каза че няма избор за сега. Не бих дал мой близък в хоспис -дано не ми се налага- но едно е сигурно в хоспис Безден НИКОГА!"

Това е очевидно тъп и злонамерен коментар - и е лесно да се разбере защо. Аз и близките ми сме били на посещение в хосписа - и то не един път, а десетки пъти, вкл. без да се обаждаме предварително - и подобни неща не сме забелязали. Напротив! Онзи, който пише, че "под лустрото личало гнилота" няма елементарна представа за какво говори. Защото в Безден няма и следа от двете - знаете ли защо? Ами защото няма такова лустро, че "да има под него скрита гнилота".
 Аз щях да отмина горния коментар, ако не попаднах на друг - подобно злонамерен, от който ми стана ясно за какво става дума. От него ясно личи, че е написан от човек от персонала, който е бил освободен - когато се позаинтересувах по-късно разбрах и причината - криминална...
 Тук някой пише възмутено като "посетител" за хосписа, обаче излиза, че е наясно:
 - с назначенията и ткучеството в хосписа (доколкото ги има);
 - с продължителността на дежурствата (били по 2-3 денонощия...-което просто не е така, защото аз и близките ми не сме констатирали подобно нещо при десетките си посещения там - напротив ...);
 - особено издайническо е твърдението - "...да не говорим за театъра, който разиграват когато дойдат близките на болните ,достойни за "оскар " роли..."
 ОТ КОЙТО ЯСНО ПРОЛИЧАВА, ЧЕ ТОВА Е ИЗКАЗВАНЕ НА ОСОБА, РАБОТИЛА В ХОСПИСА И НАПУСНАЛА ГО СЪС СУМИ И ВЕЩИ, КОИТО НЕ Й ПРИНАДЛЕЖАТ, доколкото разбрах, когато се заинтересувах...
 Това е много грозно, мисля!

В заключение - искам да благодаря и тук на целия персонал и лично на управителката д-р Мишева за грижите за моята майка и да им пожелая здраве, щастие и професионални и лични успехи!

# 109
Някой  има ли информация за Buona Vita- д-р Христови в Горна Баня ?

# 110
  • Варна
Здравейте!

Моя близка от преди Коледа е настанена в хосписа на ул. "Роза" -29 в кв.Горна Баня.Аз живя далече и между празниците я посетих.Беше чисто, топло  и приветливо, но доста мизерно- две легла или нощни шкафчета еднакви нямаше, а единствените два фотьойла избушени.
Тя е със счупен крак, но има разсейки в костната система след операция на гърдата.
За момента не може да се обслужва.

Моля дайте мнение за този хоспис защото ми се иска да и съдействам за преместването и на друго място. Моля дайте и цени за него(ако можете) и съвет за по добър.

Предварително Ви благодаря!

# 111
Побутвам темата, също ме интересува хоспис около София. Ако може и цените да казвате, за да се ориентираме.

# 112
Мога да кажа от личен опит- до Пловдив - 35 лв /включва всичко/ на ден

# 113
Здравейте,

От личен опит мога да препоръчам хоспис „Безден” в село Безден. Намира се в близост до София, къщата е нова, поддържа се, чисто е, доста важни фактори при избиране на хоспис, където да настаните близките си. Основният фактор, разбира се, е персоналът, от който аз и семейството ми сме изключително доволни. Както д-р Мишева, така и медицинските сестри, санитари и рехабилитатори оправдаха очакванията ни за специалисти в областта си и осигуриха всичко необходимо.
Както споменах вече, хосписа се намира в нова и поддържана къща, има двор също така, което го прави идеално място, където могат бъдат настанени както възрастни хора, така и нуждаещи се от следболнично възстановаване (какъвто беше и нашия случай). След като изписаха съпругът ми от болницата, той все още беше на легло с трахеостомия, хранеше се през сонда и вкъщи беше прекалено трудно, за да се справим, за това се спряхме на варианта- хоспис и по конкретно този в Безден. След като го настанихме, възстановяването започна, бавно, но беше очевидно, малко по малко, започна да се храни самостоятелно, рехабилитацията беше редовно и на изключително високо ниво. И така нещата поеха само напред и нагоре. В момента съпругът ми е вкъщи на крака, което може да говори само положително и позитивно за добре свършената работа на целия персонал в хоспис Безден, за което сме им изключително благодарни.
И след като останахме доволни от резултата, спокойно мога да препоръчам хоспис Безден като мястото, в което може да бъдете спокойни за вашите близки и роднини.

Габриела

# 114
       Някъде пишеше да проверим и да вярвяме на ЛИЦЕНЗИРАНИ ХОСПИСИ е аз проверих и не видях името на хоспис Безден. Явно ръководителите на този хоспис си правят сами реклама с измислени болни и случаи. А може би работят нелегално??

# 115
Мога да дам мнение за хоспис в Левски, някой ако се интересува да ми пише.

# 116
Записвам се да следя темата. До 2 дена трябва да реша какво да правя с баба ми, която получи инсулт преди 2 дена и до края на седмицата ми казаха, че ще я изпишат...

# 117
  • София
За съжаление и при мен се налага да следя темата.  Sad

# 118
Някой да е ползвал услугите на хосписа в 25 дкц в Младост-3? Ако имате някаква информация, моля споделете я?

# 119
30 лв. на ден, лекарствата отделно. Тази сума включва храна, болнична грижа, памперси. Ако болният има нужда от специализирана рехабилитация(напр. масажи разни) и тя е отделно. Ако е нещо по-обикновенно, като придружител при раздвижване напр. има кой.

Инфото ми е от около месец. Вътре е чисто и приятно без да е върха на лукса. не мирише, което при лежащо болни, на пампи е трудно постижимо. Направи ми впечатление, че имаше антидекубитални дюшеци.

Ами това е!

Общи условия

Активация на акаунт