Адреси на хосписи

• 387 574
  • 497
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,моля да дадете мнение за добър хоспис за болен след инсулт и вече напредваща деменция..Някой има ли информация за Леонардо в Овча Купел?

# 256
  • Някъде на път....
Здравейте,моля да дадете мнение за добър хоспис за болен след инсулт и вече напредваща деменция..Някой има ли информация за Леонардо в Овча Купел?

Препоръчвам Слънчев дом.
Условията са отлични, съобразяват се с индивидуалното състояние на всеки човек, персонала е изключително любезен и отзивчив.
Миналата година за известно време бях настанила там баща ми и съм им изключително благодарна за положените грижи и усилия.  Peace

# 257
Той доколкото видях се намира  след Околовръстното шосе, преди с. Мировяне,нали така?Нещо по-конкретно да ми кажете за там-наблюдения,цени...има ли постоянно лекари и сестри,асансьор и т.н.

# 258
  • Някъде на път....
Той доколкото видях се намира  след Околовръстното шосе, преди с. Мировяне,нали така?Нещо по-конкретно да ми кажете за там-наблюдения,цени...има ли постоянно лекари и сестри,асансьор и т.н.
Да, точно там е - в началото на с. Мировяне.
Има общопрактикуващ лекар, сестри във всяка смяна, кинезитерапевт, няколко санитарки.
Сутрин подвижните хора си правеха гимнастика, упражнения. Тези, които бяха на легло пък ги посещава рехабилитаторката и също прави упражнения за раздвижване с тях.
Има и асансьор.
Най-хубавото беше, че може да се посещават близките по всяко време когато ти е удобно. Отиваш, виждаш се с човека, говорите си, стоиш колкото искаш... Аз ходех всеки ден.
Казвам го защото при проучването ми на такива домове (проучих поне десетина) на много места имаше ограничения за часовете за посещения.
Персонала е много усмихнат, любезен - можеш да питаш всичко - дават информация.
Изключително доволна съм!  Peace

# 259
Благодаря много! Хубав ден! Simple Smile

# 260
Имам изключително лош отзив за хоспис Парадайз в кв. Хаджи Димитър. Ироничното е, че името му съвсем противоречи на действителността зад стените му. Предплатихме 1100 лв. за един месец за гледане на парализирания ми баща, като само след седмица го намерихме в окаяно хигиенно състояние. Освен това, собственият му инвалиден стол е бил предоставян на други пациенти, като баща ми не е можел да си го ползва и да излиза от стаята си за целия си престой там. Взехме баща ми обратно у дома след 7 дена, защото просто не можехме да повярваме на мизерните условия и отношение. За капак, не ни върнаха нито стотинка от предплатената за месец такса. Иска ми се други семейства в нужда да не изпитват подобен ужас в този хоспис, така че, моля ви, споделете тази информация...

# 261
Това е повече от ужас....как може.какви хора са това!Моят баща е с инсулт отскоро/масивен/,не е в час през повечето време ,но си го гледаме в къщи/наели сме жена/.Да ви кажа,не знам докога ще ни издържат нервите,защото ходя преди и след работа,а събота и неделя се редуваме със сестра ми.Кажете....съществува ли изобщо хоспис,който гледат възрастните и болни хора.Аз лично,нямаше да оставя нещата така,обадете се на медии или предаване и си търсете правата по съдебен ред.Тези ЖИВОТНИ,не заслужават и миг спокойствие! Съчуствам ви ....искрено!:(

# 262
  • Някъде на път....
......... Взехме баща ми обратно у дома след 7 дена, защото просто не можехме да повярваме на мизерните условия и отношение. За капак, не ни върнаха нито стотинка от предплатената за месец такса. Иска ми се други семейства в нужда да не изпитват подобен ужас в този хоспис, така че, моля ви, споделете тази информация...
Сега се сетих, че таксата в гореспоменатия от мен хоспис, можеше да се плаща 2 пъти в месеца.
Т.е. аз плащах за всеки предстоящи 15 дни, което си е облекчение все пак....

Това е повече от ужас....как може.какви хора са това!Моят баща е с инсулт отскоро/масивен/,не е в час през повечето време ,но си го гледаме в къщи/наели сме жена/.Да ви кажа,не знам докога ще ни издържат нервите,защото ходя преди и след работа,а събота и неделя се редуваме със сестра ми.Кажете....съществува ли изобщо хоспис,който гледат възрастните и болни хора.Аз лично,нямаше да оставя нещата така,обадете се на медии или предаване и си търсете правата по съдебен ред.Тези ЖИВОТНИ,не заслужават и миг спокойствие! Съчуствам ви ....искрено!:(
t.georgieva71, ти провери ли условията в този, който ти препоръчах?  newsm78

Защото аз минах през всичкото това което ти описваш за около 3 месеца миналата година и след това (след щателно проучване) се спрях на варианта, който описах по-горе.

Успех, каквото и да решиш!  Hug

# 263
В Мировяне ще ходя да проверя лично за какво става въпрос,но ме притеснява че е извън Сф.Иска ми се да е по-близо,ще отида до Леонардо Да Винчи в Овча купел,виждат ми се добри условията...с една дума -ще обиколя/без обаждане за да направя внезапна проверка какво се случва/.Ако някой има мнение,нека да сподели......ще съм благодарна.

# 264
ще отида до Леонардо Да Винчи в Овча купел,виждат ми се добри условията...

Ще споделиш ли после информация / мниение? Благодаря

# 265
Разбира се,е ще споделя.Дано не видя някаква мизерия и лошо отношение,защото ще ги "вдигна във въздуха"и ще сезирам ...на когото трябва,ще обиколя няколко хосписа......

# 266
Здравейте отново,посетихме няколко хосписа.Ето моето скромно,но истинско мнение:
1.„Леонардо“ Овча Купел,много хубаво и уютно,стаи хубави с нови легла и тв,общи части с тв,имаше много посетители и навън включително имаше живот/седнали на пейки възрастни и техни близки/.Много скъпо,значи цените са от 40лв до 70лв./то затова и има места/.
За месец е това ......без консумативите,значи около и над 2 бона си пригответе.Не мисля,че е такъв лукс,че да си позволят да изискват такава сума/4-5 пъти една средна заплата.....нямам думи/!В Мировяне също е хубаво,за къде по-малка сума!
2.„БЕЗДЕН“ не става,,далече/едвам го намерихме/,къща...приспособена за хоспис.Условията не са собено добри,стаите също.Уж е чисто,но като влезнеш...нещо те притеснява.На снимките в сайта се вижда някакво езеро/,а такова няма,двора е не повече от 250 кв.м./не че нас ни касае това,защото баща ми е лежащ/.С една дума,не бих им имала особено доверие ,камо ли да настаня близък там!
3.Мировяне и 'Слънчев ден“,хареса ни много,но няма места в момента и чакаме да се освободи.Собственичката е любезна и компетентна,но не се видяхме лично,само по тел. говорихме.Имам добри наблюдения,просторно,навсякъде цветя ,чисто е /стаите за хубави с две,три легла/,има лекар,с който говорихме/,цената е добра /около 950лв/не са вкл.консумативи и лекарства  /.Има много пациенти и лежащи и разхождащи се,има просторно общо помещение с тв,кипи живот и има движение,явно не напразно няма места.Строят още един хоспис/разширяват го/,защото не стигат местата,много хора имаше ,явно това е показателно.Сега доколко хубаво ги гледат ,не мога да кажа,но изглеждаха добре пребиваващите там .
4.“Маринела”/в Овча купел/,чакахме поне 5-10мин някой да дойде да ни отвори/това е в часовете за посещения-16-19ч/.Със собственичката се видяхме ,мила и  любезна . Сграда на три етажа/болните са на 2-ри и 3-ти етаж/няма ансансьор,няма общи помещения/,на въпроса-КАК ГИ СВАЛЯТ АКО СЕ НАЛОЖИ.....НА НОСИЛКА ИЛИ НА „РЪКА“ Е ОТГОВОРЪТ! Стаите са добри със санитарен възел и тв/по две,три легла/ и балкон/т.е. болните могат само на него да излизат,а разходка...... в коридора,който е малък и тесен, но за лежащи -става/.Цената е 1200лв на месец с вкл.консумативи/без лекарствата/. И там няма места впрочем.      
5.„Божи дар“- Банкя няма свободни места/за мъж/,не сме ходили ,но посетихме новият им хоспис в гр.Елин Пелин,сградата е нова/тип болнично заведени-2/3 етажа/.Казаха ,че има места но е далече от София/затова се отказахме/. Собственичката е лекар-невролог ,тамбила всеки ден от 13 до 18ч,но има непрекъснато мед.сестра,която живеела там/поне така казаха/.Иначе нови стаи,легла 2-ки и тройки със санитарен възел....готвело се на място.Не мога да кажа повече,дали ги обслужват добре....нямам представа.

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 12:05 от t.georgieva71

# 267
  • Някъде на път....
t.georgieva71, значи препоръчания от мен дом за възрастни хора си е със същия статут и отношение. Като чета, и цените са запазили същите...
А защо в "Маринела" само от 16 до 19 са часовете за посещение, казаха ли?  newsm78

# 268
Да,както казах мн ни хареса,но няма места/за съжаление/.Казаха,че може и в друг час, но с предварителна уговорка с управителката.

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 11:50 от t.georgieva71

# 269
t.georgieva71, значи препоръчания от мен дом за възрастни хора си е със същия статут и отношение. Като чета, и цените са запазили същите...
А защо в "Маринела" само от 16 до 19 са часовете за посещение, казаха ли?  newsm78
Докато майка беше там(месеца и малко) съм ходила когата ми е удобно, т.к. свършвам работа по различно време и нямаше как да вися някъде 2—3 часа. Един път едната сестра ми направи забележка, но след като и обясних не съм имала проблеми. Имайте предвид, че съм ходила всичките тези месеци през 2—3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт