Адреси на хосписи

• 387 566
  • 497
  •   1
Отговори
# 330
zanzibar, просто толкова добре ви разбирам, че не мога да опиша. И може би Господ ме е опазил от единия кошмар в Токуда да се преместим на друг. Моите съболезнования за баща ви. Много добре ми е ясно какво усещате и факта, че това са едни лешояди е точен. Те са явно и крадци и убийци. Моля ви само за едно. Не им се давайте. Заплашете ги със съд и с жалби, пусенете жалби, където можете. Навсякъде. Дори и да няма резултат. Заплашете ги и с "Господари на ефира" ако се налага. Вече няма какво да губите. Най-лошото е станало. Но моля ви, не ги оставяйте тези нещатници да убиват и други хора. Те трябва да бъдат наказани. Аз лично съм твърдо решена, макар че мина някакво време да пускам жалби до всички инстанции.

# 331
  • София
За всички, които търсят мнение за популярния в София хоспис “Сердика”, ще споделя впечатленията си от няколко часовия си досег с тях. На 31 август 2017 ,с помощта на тяхна линейка, транспортирахме баща ми, който бе раково болен, в особено тежко състояние, с цел да получим помощ в грижите за него, каквато беше и предварителната ни уговорка. След около час и половина чакане, суетене, висене на болния в коридора, оформяне на документация и т.н. най-накрая го настаниха в стая. Междувременно аз сключих договор с хосписа, като предплатих стойността на престой с придружител от 10 дни напред (общо 1675 лв.), с условието при нереализиране на целия престой, от общата сума да се приспадне определена фиксирана сума и останалата да се върне по банкова сметка в срок до 40 дни. Случи се така, че баща ми почина в същия ден, около час след приема му в заведението. След което започнахме другите логични процедури.

Така или иначе ми обясниха, че парите, които съм дала само преди някакви си часове, ще ми бъдат наредени по банков път в срок до 40 дни. Днес вече е 45 ден след тези събития и след неколкократни разговори с хосписа и молби да си свършат финансовите ангажименти към мен, те ме баламосват, обещават, разтакават и т.н. обяснения, които изобщо не ме интересуват, защото вече са в нарушение на договора си, освен това ми губят времето и проявяват не особено приятно отношение. Смятам в понеделник да им заведа дело и да сигнализирам до няколко инстанции.

Ако трябва да говорим за това каква е атмосферата там, какво впечатление ми направиха за начина, по който работят лекари и персонал, мнението ми НЕ Е добро. Само мога да кажа, дано на никой не му се налага да търси помощ от такава институция и да се ползва от “услугите” им.

# 332
  • В планината / На морето
Някой да има мнение за дом "Червена роза" в Бистрица и за домовете  "Надежда" в Бояна и Малинова долина ?
Благодаря !

# 333
НЕ ХОДЕТЕ В ХОСПИС СЕРДИКА!!! НАД 3000лв за инсултно болен искат в хоспис Сердика!!! Отвратена съм от отношението на административния персонал - управителя д-р Янков, старша сестра Цветанова, мениджър Мирчева. Те проявиха изключително лицемерно, арогантно и нагло поведение, Обявиха ми в началото цена от 90лв на ден /2700лв на месец/ предвид, че майка ми беше с тежък инсулт, но в съзнание, контактна и 2 дни само със сонда и това е най-високата цена в хосписа за най-тежко болните. Към договора, който е един хвърчащ лист липсва оферта, която вече повече от месец очаквам. В сайта им също от месеци липсва информация за цени. Когато започнах да задавам въпроси и да споделям какво не е наред, получих изненада, допълнително плащане за стотици лева, така казал Янков?!!!
Ето част от скритите разходи:
венозно вливане - 10лв
мускулна инжекция - 5лв
поставяне на абокат - 9лв
хранене през сонда - 10лв

Сред медицинския персонал - лекари, сестри, санитари има много отдадени професионалисти, на които благодаря за грижите към майка ми. Но това за съжаление не може да компенсира липсата на всякаква организация - забравени лекарства, инжекции, не се къпят редовно, много малко персонал на смяна, с часове не влизат в стаите и т.н.

#Serdikahospis #d-rYankow

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 12:54 от gereni

# 334
Някой да има мнение за дом "Червена роза" в Бистрица и за домовете  "Надежда" в Бояна и Малинова долина ?
Благодаря !

И аз търся отвизи за дом Надежда.

# 335
Здравейте на всички,

за съжаление и аз съм в неизгодната ситуация да търся хоспис в София за моята баба, която е диабетик и е след операция на тазобедрена става. Интересувам се от места които предлагат сериозна рехабилитация, защото желанието ми е да я раздвижат и да си я приберем после в къщи. Дали можете да ми препоръчате място? и също така видях, че има доста негативни мнения и споделен лош опит с хоспис Сердика - дали положението в клиниката им по рехабилитация е същото някой може ли да сподели опит?

Благодаря предварително

# 336
Здравейте!
Мога да ви препоръчам дом за възрастни хора.Може би не е подходящ за рехабилитации и по-специализирани медицински грижи, поради липсата на специалисти в тази област, но за някой може да е от помощ.
Обиколила съм доста домове в София, също така имах лош опит с един в Нови Искър!Навсякъде се носи ужасна миризма, лъжат те , наглесени снимки, гледат да ти вземат парите и започват с пари за подстригване и цена за всяка грижа и накрая започват от 800-900 лв нагоре.
Моята майка е в дом "Дълг за дълголетие" в Бояна от една година.
Аз съм доволна от грижите.Домът е чист и уютен, а хигиената определено е на ниво и някак си има домашна обстановка.Хората са точни и коректни.Често ходя да се виждаме,никога не е имало условия кога да отида или определени часове и това да ме е усъмнявало в това какво се случва през останалото време.Ходила съм без предупреждение, което е много показателно за мен.
Имало е случаи когато са я лакирали и подстригали без да са ми искали пари, а просто внимание  към нея.За консумативи никога не са ми искали пари, но тя не е на легло и с памперс, само лекарствата си поемам естестено.Цената е 600лв , а ако е на легло мисля, че беше 650лв, което мисля, че е прилична цена за частен дом, в сравнение с тези, които видях.Е тези по 900-1000 не съм ги посещавала защото немога да си го позволя.
Минах по този път в търсене на достойно място и мисля, че донякъде го намерих.
Надявам се да съм била полезна с информация , защото на мен ми беше доста необходима.Дано да е полезно за някой.
Успех!

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 20:13 от siskata:)

# 337
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте,
Някой има ли лични впечатления от хоспис Слънчев дом, с. Мировяне?
Предварително благодаря!

# 338
  • София
Здравейте,
Интересувам се от добър хоспис за краткосрочно настаняване в София-с асансьор .
От прочетеното и проученото до момента стигам да извод ,че най -препоръчван е хосписа в с.Мировяне-но в момента няма места.

# 339
  • София (Възраждане)
Някой може ли да ми препоръча място за настаняване на 91-годишната ми баба, която не се нуждае от срециализирани здравни грижи. Трудноподвижна е, обслужва се сама, но се нуждае от наблюдение поради нестабилност в движенията. Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 15:26 от Mooimeiske

# 340
  • София (Възраждане)
Съжалявам, че поредният пост е пак мой, но пиша информацията, за да послужи на някого, който се нуждае от нея.
Посетих 3 хосписа през последните, за коиот няма отзиви тук и ще напиша моите впечатления.
Хоспис "Милосърдие" (Донка Паприкова), чисто място в центъра на София, подходящ обаче само за хора, които са изцяло лежащи и обгрижването им е само на легло. Предлагат обгрижване и хранене, не прилагат медикаменти и не правят рехабилитация. Персоналът е доброволчески, няма лошо отношение. Условията са базови, няма неприятни миризми.
Хоспис "Нели" на Цар Борис - стара къща, нереновиран интериор, много извехтяла база, не осообено добра хигиена, неприятна миризма на урина. За подвижни пациенти плюсът е лесният достъп до градинката около къщата. Снимките на сайта съвсем не създават обаче точно впечатление за интериора.
Хоспис "Св. Екатерина" ул. Камелия 23 - уютни, светли стаи /аз разгледах само двойка и тройка , има и по-евтино настаняване в стая с повече легла), самостоятелна баня+тоалетна към стаите, чисто, без неприятни миризми, нов интериор, приятно усещане за среда, максимално близка до домашната, любезен персонал с професионално излъчване, на входа посетителите обуват калцуни.
Това установих аз. Дано никога никому не се налага настаняване в хоспис, пожелавам на всички здраве и достоен живот!   

# 341
Здравейте!
Мога да ви препоръчам дом за възрастни хора.Може би не е подходящ за рехабилитации и по-специализирани медицински грижи, поради липсата на специалисти в тази област, но за някой може да е от помощ.
Обиколила съм доста домове в София, също така имах лош опит с един в Нови Искър!Навсякъде се носи ужасна миризма, лъжат те , наглесени снимки, гледат да ти вземат парите и започват с пари за подстригване и цена за всяка грижа и накрая започват от 800-900 лв нагоре.
Аз съм доволна от грижите.Домът е чист и уютен, а хигиената определено е на ниво и някак си има домашна обстановка.Хората са точни и коректни.Често ходя да се виждаме,никога не е имало условия кога да отида или определени часове и това да ме е усъмнявало в това какво се случва през останалото време.Ходила съм без предупреждение, което е много показателно за мен.
Имало е случаи когато са я лакирали и подстригали без да са ми искали пари, а просто внимание  към нея.За консумативи никога не са ми искали пари, но тя не е на легло и с памперс, само лекарствата си поемам естестено.Цената е 600лв , а ако е на легло мисля, че беше 650лв, което мисля, че е прилична цена за частен дом, в сравнение с тези, които видях.Е тези по 900-1000 не съм ги посещавала защото немога да си го позволя.
Надявам се да съм била полезна с информация , защото на мен ми беше доста необходима.Дано да е полезно за някой.
Успех!

# 342
Здравейте, заинтересувана съм от тази информация, дали мога да Ви пиша на личен Е-Майл. Другата седмица във вторник ще посетя дома който се е преместил в Божурище. Естествено няма да мога да си отговоря на някои въпроси само от огледа.

# 343
  • София (Възраждане)
Здравейте!
Успех!

Дълг за дълголетие по телефона ми казаха, че са в Божурище?? Звъннах на телефона от сайта...

Пп. Разбрах какъв е проблемът, постът на потребителката, чиято майка е там, е със стара дата.

# 344
Здравейте, имам нужда от информация и мнения. Майка ми си счупи бедрената кост на единия крак, оперираха я, в момента я раздвижват и предстои да я изпишат. Двоумя се между това да я взема в къщи и да наема за месец-два жена и рехабилитатор, с който ще бъде през деня или да я настаня в рехабилитационен център/хоспис където ще я радвижат и ще мога да си я взема след месец. И в двата случая обаче нямам почти никаква информация, за да взема правилното решение и да започна да действам. Моля, ако имате някаква информация за добра фирма, от  която да наема жена за гледане на възрастен и рехабилитатор, моля споделете (в Интернет има няколко, но не знам дали мога да им се доверя-такива са мобилен хоспис,  Пиа матер и др.). Много моля, ако някой е изпадал в моето положение или има опит или информация да сподели. От помощ ще ми бъде всякаква информация, трябва да взема решение възможно най-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт