Отговори
# 570
  • София
ох, чета за оценки и при нас положението е шарено. А тази история направо е като смъртна присъда - хем учи и пак 3. Сега почна да ходи сам на фитнес - да видим до кога.

# 571
Ох, bibi, сподели моля те къде е актьорското майсторство. Не смея аз да ги пускам откакто станах свидетел посред бял ден в метрото към 16 как едва оттървахме 2 момиченца от банда млади мъжи. Децата се качиха от училищата в Младост и се принудиха да слязат на Г.М. Димитров с мен и една дама. Не бяха българи, приличаха на бежанци. Малката (13 годишна) и се наложи да се прибира в час пик (19:30) сама и се оплака от такъв случай също. Слава богу не с нея. Ако е в групичка, може би е по-добре, но мен лично много ме е страх.

# 572
  • София
jsed, актьорското е в Театрална студия Игра. Намира се в дом на културата Средец (бившата Лиляна Димитрова).Беше ни препоръчано от син на близка приятелка, който е второкурсник в НАТФИЗ.

# 573
  • София
Скоро се прибирахме с градския транспорт с наборката и нейна приятелка, връщахме се от концерт  - на такова събитие с кола не ходя, таксита нямаше свободни. Та от спирката до вкъщи се прибрахме пеша, отбихме се в бензиностанция - за цигари за мен и горещ шоколад за девойките. Нахлуха двама "чичковци" и в мое присъствие се лепнаха за девойките, бяха супер нагли. Честно, изплаших се, добре, че на касата беше мъж. Казала съм й на щерката, че никъде няма да ходи по тъмно с градски транспорт. Същата вечер на концерта й се лепна пък един младеж. Та - страх ме е и скоро едва ли бих й разрешила сама да ходи някъде по тъмно, или пък ще я чакам на спирката.

# 574
И аз напоследък ставам свидетел на радост за 5-ци. Иначе, има и такива, където е на една точка от 6-цата. Явно е обща болест на възрастта, но понеже пък имам познати деца, които са целеустремени, учат си и знаят какво ще кандидатстват след години. Та не знам къде се намираме ние, някъде по средата.
Спрей купих още миналата година, но седи на бюрото ѝ. Отказва да го носи, колкото и да обяснявам. Прибира се ежедневно по тъмно от тренировка, но винаги преди 10. Тя и малката ми се прибира по тъмно зимата, понеже то още в 5 е тъмно.

# 575
То си е за страх. Моята е вече студентка в друг град, лятото беше в Щатите на бригада и пак все я мисля. Обаче от някакъв момент нататък няма как да не ги пуснем и е важно самите те да са достатъчно предпазливи и да знаят как да действат с нахалниците.

# 576
Аз пускам само в метро, като досега ние сме ги чакали винаги на спирката. По автобуси, тролеи и тн и аз не бих се возила. Сега са втора смяна, но на нашата станция са 3 момичета от класа и едно е на предната. Та засега се прибират 4те в комплект.

# 577
Ние винаги чакаме нашата девойка на изхода на метрото след училище-2ра смяна е и се прибира с след 19.30. От метрото до вкъщи трябва да хваща автобус за няколко спирки и не смеем да я оставим сама по тъмно да върви до спирката и да чака. След случаите през пролетта на нападнати деца по метростанциите и подлезите много ни е страх. До метрото от училище са групичка и там нямам притеснения, защото са 5-6 деца.
Събота и неделя, когато излиза, уговорката е да е вкъщи преди да се е стъмнило, което сега означава 19.30.
Ще взема и аз да и купя един лютив спрей...

# 578
Едно време в София никого никъде не са водили родителите. Поне мен и моите съученици. В малките класове училщето ни беше на пешеходно разстояние, после до центъра в гимназията си ходехме само с градски транспорт. Сега е явно съвсем различно...

# 579
  • София
Да ви кажа, с тези банди локални и тези мигранти, мен и за момчетата ме е страх. То и посред бял ден може да стане проблем. Момичетата ми са вече големи и се придвижват с кола, но като бяха по-малки, късните прибирания винаги бяха с такси с поръчка. Наборът още не излиза до късно, но като започне и с него така ще процедирам.

# 580
  • София
Моята девойка свършва в 19.30 почти всеки ден, така че я чакам. А ако остане на тренировка с мажоретките се прибира още по-късно. Спирката е на 10 мин. пеша и няма как да я оставя да се прибира сама.

# 581
И ние чакаме на спирката на метрото. И двамата са до 19.30,  Сутришната смяна пак караме до метрото, в 6,30. Ако ги оставим на автобус, ще трябва в 6.15 да излизат, което ми се струва нечовешко. Особено през зимата. За излизане вечер все още нямаме практика, но няма да ги оставя сами да се прибират след след 8,30 през зимата.

# 582
То е и до възможност, и свободно време на родителите. Моите и двете от миналата година си ходят сами с градски транспорт. Имаме метро на десетина-петнайсет минути, но голямата казва, че ѝ е скучно с него и си прекачва 2-3 наземни транспорта. Не знам колко точно, тя си е направила някаква схема да върви минимално и да стига в последния момент на училище. Спирката на връщане е на десетина минути от нас. Малката сутрин е с баща си, че той минава с колата през училището, а от 4 клас се прибира след училище с автобуса. Сама го искаше и накрая склонихме. Зимата си носи грейка и се екипира, понеже е много зиморничава, но това не я отказва.

# 583
Воденето и взимането от училище е възможност, за съжаление далеч не за всички родители. Моята девойка ходи и се прибира сама от училище от първия ден в 8 ми клас....но такива са обстоятелствата при нас.
Иначе си е страншно мигранти, локални....и т.н.

# 584
  • София
Ние живеем близо до булевард и трамвайни спирки. Широк Център на Сф . Има Районно до нас. Министерство, Посолства. Светло е вечер от всички посоки... Прибира се по тъмно Наборката... след училище,  с рейс и трамвай , ама аз пак се страхувам. Мине.ли 8ч звъня ,излизам,  ходя до подлеза ако знам че оттам идва. Не ме иска. Гони ме. А аз мъкна кучето с мен уж на разходка. Joy    Излагам я един вид. Ето снощи замръкна в някакъв мол,  за подарък , хабер си няма да тръгне по- рано от там, че ще стане късно. Та търчим да я прибираме. .след Концерт пак така , ходя чакам с колата... Няма усещане че трябва да се пази... и страх няма. ... Имат  ли нещо като вечерен час ? Аз казах 9 без 15 ч. още лятото... познайте дали се спазва. ...Cry

Общи условия

Активация на акаунт