Давайте за бала 

Давайте за бала
Аз така и не мога да разбера защо всички се натискат балът им да е в края на май, когато са матурите? На юни какво му е?
Майка им има първа магистратура от Исторически на СУ. Таман 5 години живеех буквално в Народна Библиотека, тежка работа е това. Но съм благодарна , имах велики преподаватели , големи имена. Та представям си, да не знаят миналото на България .. че какво бъдеще ги чака
... ? Ако хабер си нямаме от къде сме тръгнали .. ? Слушам някой път и ме е срам, хора по ТВ, радио, и медии, такива глупости.... даже известни хора . Държа децата да имат елементарна култура по история. Инак да си решават в какво ще се развиват. .. тяхна работа.... Та учат , щат или нещат... налага им се.
. Все едно, да останат неграмотни понеже е много сложна граматиката .. няма как...
p/s .. като бях студентка четях и се чудех... Ама някои периоди в историята на човечеството се повтарят, някои грешки, проблеми , войни също... защо политиците не вземат да четат малко история .. те преди нас вече са го преживели... ? Изумителни повторения има и все грешки с пагубни последствия...
Дори днес, дори сега... с войните . .. Тъжна работа.. Та четенето по История не е баш вятър... и за децата, особено за децата...
Препоръчани теми