Отговори
# 690
Класната написала съобщение, че е време да помислят за абитуриентския бал. И на другия ден избирали ресторанти, менюта... Това нормално ли е?!
Ами така де, то това е важното, какво сме заобсъждали разни истории, химии, езици и профили LaughingLaughingLaughing Давайте за бала

# 691
  • Sofia
И аз прясно изслушала от дъщеря ми тирадата за историята, като цял ден преди това ми писа съобщения пак по тоя повод. Не знам как ще се изтрае това чудо, че и на немски. Учителката е доста самонадеяна и се отнася към тях с пренебрежение (и на РС беше така). Не ми харесва такова отношение. Очаквала да си водят записки като в университет, докато тя разказва на немски.

Тази жена с бала сигурно се е объркала Laughing

# 692
Тя и вашата със записките на немски се е объркала Laughing

# 693
Ти мЪ уби! Flushed Аз така и не мога да разбера защо всички се натискат балът им да е в края на май, когато са матурите? На юни какво му е?
Предвид, че тогава излизат резултатите от матурите и раздават дипломи и според мен е по-подходящо тогава да е балът. Щом е абитуриентски бал нека е за тези, които наистина са абитуриенти, защото няма ли диплома, значи не си завършил.

# 694
Сага с историята, но на френски има и при нас. Цял ден седи пред едни 4 листа с нещо на френски. Викам, на изуст щях да ги науча, без да знам какво пише вътре за това време! Вече въпросът е колко е учила, колко е правила нещо друго.

# 695
В 8 клас не са ли имали натрупване на речников запас по предметите, по които ще се преподава на чужд език?
80-те години, когато започнах в Руската гимназия имахме три седмици подготвителен курс, в който освен опресняване на граматиката имахме часове с учителите, които преподават предмети на руски, с които вземахме терминологията, която ще ни трябва. А на 15.09 получихме два комплекта учебници - един на български и един - същите, но преведени на руски. По граматика имаше учебници специално предназначени за училища като нашето, по.рутка литература учехме по учебниците по литературата на Руската федерация/ РСФСР. За западните езици би следвало аналогично да се дава в деловата година или сега осми клас нужният речник, за да може децата да си учат уроците на езика.

# 696
Боже мой. Аз още не съм забравила напълно кандидатстването, то време за бал дошло 😂

# 697
  • София
Учат по история и още как. Представям си да не учат. Sweat Smile Майка им има първа магистратура от Исторически на СУ. Таман 5 години живеех буквално в Народна Библиотека, тежка работа е това. Но съм благодарна , имах велики преподаватели , големи имена. Та представям си,  да  не знаят миналото на България .. че какво бъдеще ги чака Grinning ... ? Ако хабер си нямаме от къде сме тръгнали .. ?  Слушам някой път и ме е срам, хора по ТВ, радио, и медии,  такива глупости.... даже известни хора . Държа децата да имат елементарна култура по история. Инак да си решават в какво ще се развиват.  .. тяхна работа.... Та учат , щат или  нещат... налага им се. Joy . Все едно, да останат неграмотни понеже е много сложна граматиката .. няма как... Confused   p/s .. като бях студентка четях и  се чудех... Ама някои периоди в историята на човечеството се повтарят, някои грешки, проблеми , войни също... защо политиците не вземат да четат малко история .. те преди нас вече са го преживели... ? Изумителни повторения има и все грешки с пагубни последствия... Cry Дори днес, дори сега... с войните . ..  Тъжна работа..   Та четенето по История не е баш вятър... и за децата, особено за децата...

# 698
  • София
Cabo, споделям мнението ти напълно
За съжаление обаче - хубава работа, ама българска.
Учебниците по история са ужасни. Ами не са ми тъпи децата, но не могат и не могат да хванат какво, къде и как се случва от уроците. В добавка имаме и учители, които не могат да ги грабнат. И отвращението се натрупва, поне при моите деца.

Наборът вече няма да пише реферати, почва да заляга на точни дати и години. Това яко го е препънало на входния тест.

# 699
Задължителна подготовка История и цивилизация 206 уч.ч
Задължително избираема подготовка 340 уч.ч.
Непрофилирана и/или задължително избираема професионална подготовка История на изкуството 278 уч.ч
Свободноизбираема подготовка История на религията 211 уч.ч.

П.С. Както се видно аз съм била с профил история.
Биология, Физика, Химия и География са ми с по 108 уч.ч.

# 700
На набора му дойдоха трима приятели на гости за уикенда. И излязоха нанякъде. Покрай тях се присетих как беше, като бяхме на по 15 и реших, че знам за него май повече , отколкото моите родители за мен на същата възраст. Аз само си траех и нищо не споделях. Той е склонен доста да разказва. Но пак знае ли човек Simple Smile

# 701
  • София
Ще им мине. Сега е добре, че споделят. Моята има логорея .. Тръгне ли нещо да разказва, край , пък и не търпи да я прекъснеш след 30 мин примерно... Люто се сърди....Joy

# 702
  • София
Наборчето мълчи, нищо не казва и не признава за училище и приятелите там. Ама нищо. И аз нищо не знам.
Виж, драмите на момичетата ги знам. Понякога направо ми идва да си запуша ушите, особено вечер, когато съм като ходещо зомби от умора. Ама стискам зъби и се мъча да следя действието, че ако млъкнат кат’ брат си - по-зле ще ми е.

# 703
  • София
Нормално ли е да не връщат входни на децата, при нас проблема е с Малкото,  5 кл, по английски.. що си мисля че беше длъжна да ги върне, да ги видим поне. Целия клас под ножа, айде тя има 5ца. Но няма по-високо... Аз исках теста да го пратя на учителката й с частните уроци, да види къде куца.   Ама Гжата отказва да ги връща с довода " нали си знаете оценките, какво искате..? " . Хъм, взех да се съмнявам..  че тя Малката ходи по школи и уроци от 6 годишна. ( други деца в класа знам че и те така ) ... какво толкова да има в този входящ тест....пък и да не ги връща чак... Конкретно тази Гжа изглежда малко шантава... ама пак Grinning

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 10:34 от Cabo San Lucas 40

# 704
  • София
И при нас тази година нищо не връщат, малкия е 4 клас. За мен е глупаво, как да си видиш грешките и да работиш да ги поправиш?

Общи условия

Активация на акаунт