Отговори
# 720
Влизам да го подредя пред съоткачалките моя хубавец... Започвам курс по немски от ноември и най-накрая ще се явя и на изпит за сертификат. Разправям му на набора и той ме изгледа втрещено и вика "Не си ли малко старичка за курс по немски" Satisfied  Ама така от сърце му дойде .... Храни куче да те лае е положението Sweat Smile

# 721
Чувала съм, че в Гьоте институт имат добри онлайн курсове.

# 722
A моят син преди време ми разказва за майката на негов съученик, много била строга, но все пак била и доста стара. Питам на колко е жената. Отговор - ами на 45 години! Питам - знаеш ли аз на колко съм? И той - ами не, ама си много по-млада Simple Smile Аз бях на повече от 45 и като му го обясних, направо се шашна Simple Smile

# 723
Момичета, много благодаря за препоръките !
Да ви кажа и на мен едно време като ми кажеха, че някой е на 45-50 или нагоре, ми се струваше, че това е преклонна възраст, ама сега вече друго ми се вижда Laughing

# 724
Aaaa, сега и 60 годишните ми се виждат екстра хахаха

# 725
А аз да питам - има ли някой опит с онлайн уроци по език ? Моето дете иска да научи немски, но едно, че му е втори език в училище, друго, че в града няма добри преподаватели по езика. Та се чудя ако са онлайн уроците толкова ефективни ли са, колкото присъствените ?

Дъщеря ми вече две години има онлайн уроци по френски, с французойка. Започнахме ги, за да се почувства по-стабилна и да се отпусне да говори френски, като допълнение към училищната програма и сме много доволни.

# 726
Щерката сега кара немски онлайн към Гьоте институт. На нея ѝ е втори език в училище и смятам, че ѝ е доста от полза.
Абсурдното беше, че първото ниво беше интензивно през август и тогава им води немскоговрояща (май пакистанка, иначе), която обаче не знаеше нито български, нито английски, и им говореше само на немски. Като се има предвид, че са абсолютно начинаещи.
В това ниво вече е българка и мисля, че се получават доста по-смислени уроци.

# 727
Голямата ми дъщеря с една година онлайн индивидуални уроци по АЕ взе С1. Имаше едно занятие седмично, като стриктно си подготвяше и зададените домашни. С нея през годините, докъм 6 клас, пробвахме няколко школи, пробвахме и частен учител в малка група, при нея това не беше работещ вариант. Към 8-9 клас започна с индивидуални уроци, учителката я отвори към езика, започна да гледа филми и да чете на АЕ, и после две години и на уроци не ходеше. В края на гимназията тръгна на въпросните онлайн уроци, които бяха подготовка във формата на изпита за сертификат. Така че, от нашия опит, това беше оптимален вариант.

# 728
Koriandar25, би ли споделила, може и на лично. Интересувам се от подробности - честота, продължителност, французойката знае ли поне малко български или от самото начало комуникацията е само на френски, цена.
Щерката започва френски като втори език сега от нулата. Има способността да имитира произношение, така че носител на езика е страхотен бонус откъм произношение. Минус е, че детето ще се нуждае от някои обяснения на български, тъй като сега започва от азбуката и здравей. Но пък има голямо желание да научи езика. По програма за края на 12 клас трябва да са усвоили ниво А2, на практика няма да стане с два часа седмично.

# 729
  • София
Имаме опит и още как. По пандемията децата ми учеха при частен учител он лайн. Едно след друго децата сядаха, бяха на различно ниво. Много съм доволна и сама се потупвам по рамото за идеята тогава, по пандемията никъде не ходеха,  уроци имаха и лятото дори. Доста напреднаха. После имаше група към школа пак он- лайн. Бяха 5-6 деца, също добре... но по - малко ефективно. Моето дете не е от най - изявените, все другите говорят и бързат да кажат, тя си мълчи... та вече зависи от детето.. Сега Малечка е с частен учител , пак он лайн.. познавам учителката ,....та знам,  че ще напреднат бързо ..

# 730
  • София
Пускам три дати за среща. Датите са петъчни, казвайте, ако искате друга. Харесвайте поста с датата, която ви е ОК.

Първа дата: 7.11.

Давайте и предложения за заведение. В обичайното не знам как е вътре.

# 731
Пускам три дати за среща. Датите са петъчни, казвайте, ако искате друга. Харесвайте поста с датата, която ви е ОК.

Първа дата: 7.11.

Давайте и предложения за заведение. В обичайното не знам как е вътре.
Аз принципно съм ок за всяка дата.
Приемате нови софиянки, нали?

# 732
  • София
Приемаме, разбира се! И не само софиянки.

Втора дата: 14.11.

# 733
Давам за Алиби Бар и Динър - https://www.facebook.com/Alibi12345/?locale=bg_BG
Не е топ център, но има трамвай, метро и места за паркиране, макар че идването с кола е забранено на тези срещи Laughing

Абе, липсвате ми на живо, без майтап.

# 734
  • София
Ето и една съботна /че аз този петък не мога Stuck Out Tongue Winking Eye /

Трета дата: 22.11.

Общи условия

Активация на акаунт