Отговори
# 705
До преди няколко години учителят трябваше да съхранява до края на годината писмените работи на учениците и при проверка да ги представи. Това вече отпадна, но явно все още има колеги, които се презастраховат - веднъж дадени на децата после трудно се събират - къде забравено, къде скъсано и хвърлено, къде зарязано демонстративно на чина в класната стая, а у дома - "Госпожата не ни ги е върнала". И на двете ми деца им ги връщат.

# 706
  • София
Гжата не е ли длъжна да ги върне , поне да ги видят..  или бъркам нещо ..

# 707
  • София
Наредба 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците
Чл. 19. (1) (Доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.

Ал. 3 на същата разпоредба предвиждаше, че трябва да се съхраняват от учителя да края на годината. Тази разпоредба е отменена през 2018г.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 09:50 от sanaka

# 708
  • София
Благодаря. Ето, и аз така помня.  Лошото е че тази Гжа писала и 2ки ,там на две деца ...и сега между децата се шушука кое и защо и как отказва да ги върне... Confused

# 709
  • София
Моята г-ца, пък на теста по история има 28 от 27 т. 😎 Има бонус точка за допълнителна информация към един от отговорите.
Измуфтила е учителя по история за допълнителен час върху Тюдорите. Срещнала го по коридора и му казала: Господине, аз много обичам историята! Той: ЗНАМ и виждам! 🤣
Нашата р.с. е на 8.11 в събота. Срещата е родител + дете и 5 минутни срещи с преподавателите. Пускат линкове по мейла и си букваш слот.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 11:05 от bibi

# 710
  • София
Ей това е много готина идея. Родител плюс дете с учителя. Що да се червя сама там пред някои учители ...Joy При нас има РС , но на 4 очи и това, което ми се споделя,  горе долу го знам... Социален живот 100% , учебен живот 60% ....  Разделяме се, любезно,  с пожелания , че нещата ще се променят...

# 711
Откакто е в гимназията не съм видяла едно изпитване, всъщност видях две по БЕЛ, които не броя защото лист от тетрадка с 1а, 2б и 3 в и няколко задачи с изречения никаква информация за грешки не ми дават. Та там получавам оценка в школо на която е обяснено че ученикът е запознат с критериите и обикновено е сложена и скалата за оценяване, някои учители записват и получените точки.
Аз връщам за подпис на учениците всички изпитвания, обикновено ако резултатите не са отлични пиша и съобщение до родителите че съм върнала за запознаване и подпис конкретно изпитване. Те си знаят, ако имат въпроси пишат в школо или се разбираме да се видим и уточним. Но държа да ми ги върнат, не за друго ами една година в рамките на първите две седмици изпопадаха от учебниците на част от учениците. Това е причина да правя нови варианти и си усложнявам работата.
При нас има РС , но на 4 очи и това, което ми се споделя,  горе долу го знам...
Сподели как е планирана във времето, защото при нас стават опашки пред вратите на едни и е доста изморително.

# 712
  • София
Да, стават опашки. Всеки родител обикаля стаите и влиза за няколко минути. Но има такива които не се съобразяват и стоят доста, изяждат времето на другите ..Така е, уморително е, тръгвам си към 9ч вечерта... но пак е по- ефективно от общи срещи с общи приказки...

# 713
Хубави са такива срещи, искам и при нас така, но няма. Общи са и 90% от времето се говори за дисциплина. Пък моето дете е с 6 по поведение в училище и тези срещи са ми губене на време и ядосване, че нищо не се прави, за да се подобри атмосферата в часовете.

# 714
А при нас тези срещи се водят приемни вечери, обаче според мен е много глупаво измислено, защото в кабинета по математика да речем са двете, трите  / или там колкото са / математички . Не се влиза един по един, ами вратата е отворена и се редим на опашка Laughing Съответно ти разказват за детето и отзад, които са също чуват, няма скрито покрито Laughing А аз вечно съм в дилема за тези вечери да ходя ли, защото преди за баткото ме беше много срам, щото все ми казваха, че не учи. Сега пък, пак ме е срам, защото набора много учи и излиза, че все едно ходя за да ми го хвалят Laughing Нямам угодия с две думи

# 715
Момичета кажете христоматия в която да има само текстовете без пояснения след тях

# 716
А аз да питам - има ли някой опит с онлайн уроци по език ? Моето дете иска да научи немски, но едно, че му е втори език в училище, друго, че в града няма добри преподаватели по езика. Та се чудя ако са онлайн уроците толкова ефективни ли са, колкото присъствените ?

# 717
  • София
А аз да питам - има ли някой опит с онлайн уроци по език ? Моето дете иска да научи немски, но едно, че му е втори език в училище, друго, че в града няма добри преподаватели по езика. Та се чудя ако са онлайн уроците толкова ефективни ли са, колкото присъствените ?
Ако детето е мотивирано, според мен са ефективни. Големи са, що-годе са осъзнати и, ако това е нейно желание - не виждам причина да не се получи.

# 718
  • София
Плами, и аз мисля, че ако има желание може да го научи и с онлайн уроци. Пък ако видите, че не става винаги може да ги спрете.

# 719

Здравейте! Моят младеж посещава онлайн курс по АЕ към AVO bg. Аз съм много доволна, но предполагам зависи много от езиковия център, мотивацията и желанието на курсиста. Нашият езиков център е със страхотна организация, домашни, тестове, куизи, връзка учител - курсист- родител. Имаме онлайн род.срещи. Организирани са и консултации. Тази година ще се явява на първи сертификат по АЕ.
Мечтата му е да учи в Англия, а това няма как да стане без сертификат по език.

Общи условия

Активация на акаунт