Априлски бебчета 2025- тема 3

• 13 320
  • 508
  •   1
Отговори
# 195
Аз не го слагам седнал, и Фурлакис и Киндиру казват не преди да се е научил сам, стои на 60 градуса и в количката и в столчето.
Като давам пюрета, все посяга към лъжицата и му я давам да се "храни", да бърка в пюрето и т.н., Парчета още ме е страх да давам, като започне да сяда сам, тогава.

# 196
Луничке, много зависи процентното съдържание. Аз имам няколко пюренца с оризово нишесте, но те се водят зеленчуци с ориз 😁 Специално плодовите пюренца и еднокомпонентите/двукомпонентните зеленчукови пюренца не трябва да съдържат нишесте, без значение дали ще е царевично, оризово и т.н. Дори съм купила на Плазмон трикомпонентни зеленчукови, които не съдържат нишесте. То си личи и като се разклати. Давам пример- на Слънчо банановото пюре е без сгъстители, на повечето марки са като желе.

Двукомпонентните и трикомпонентните, които са редички, ще ги смесвам с месо 🤗 Тези с картоф/сладък картоф са си по принцип гъсти. Ти кои пюренца точно визираш, ако може да покажеш 😊
ПП пюренца с богат състав, които са за 8+ месеца, лично за мен няма проблем да съдържат например оризово или царевично нишесте, защото се предполага и че вече са въведени като каши, а и съответните зеленчуци също. По принцип е добре да е описано и колко все пак е % съдържание. Като цяло обаче избягвам такива. За самото захранване не трябва да съдържат никакви сгъстители.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 10:43 от Kactus

# 197
Момичета, включвам се леко притеснена….3ти ден ми закъснява цикъла…тези дни имах леко течение и бях доста отпаднала…сутринта еднократно на хартията имаше леко розово😳😳😳 помислих, че е цикъл , но уви до сега нищо, освен леко воднисто течение…😢
Чакам Елис да се наспи и ще идем до аптеката за тест…ох  много ми е тревожно, уж внимаваме …ама направо ме е страх да си го помисля….не знам какво ще правя …не съм готова  в момента за положителен и резултати ….а и е много рисково , та то няма 6м откакто родих👀

# 198
Моли, дано просто хормоните да се наместват. Стискам палци всичко да е наред. Ще чакам да пишеш.

Кактусче, ето в тези например пише, че има царевично нишесте, но в сайта не е посочено съотношението :

https://galen.bg/gerber-organik-pyure-nezhni-zelenchutsi-4m-125gr
https://galen.bg/plazmon-1700-menyu-zelenchutsi-miks-4-m-80gr-h-2
https://galen.bg/gerber-organik-pyure-zelenchutsi-s-pileshko-6m-125gr
https://galen.bg/gerber-organik-pyure-puyka-s-tikva-i-kartof-6m-125gr

Иначе в някои пюрета на Holle има оризов грис:
https://galen.bg/hole-bio-pyure-spanak-i-kartofi-4-m-190gr-demeter

Май няма да поръчвам тези на Gerber и ще видя тези на Babybio от Vis Vitalis. Иначе през сайта няма как да видя как е на гъстота. А с малката мис ми е трудно да ходя до където и да е било. Вчера тръгнахме до Lidl и се оказа, че колата не пали Simple Smile Май акумулатора е за смяна. Все пак отидохме на Lidl и се задържах на касата и започна един рев ... Всички гледат с едно умиление, ех колко сладко плаче, а на мен никак не ми беше весело Grinning

# 199
Здравейте отново, и аз мисля да заложа на купените пюрета, тъй като нямам проверени и домашни зеленчуци, а на тези от пазарите им нямам доверие, обаче нещо не намирам чисто пюре от картоф, освен на Ганчев, а от тях не бих взела, може ли някой да сподели купил ли е и от къде?

# 200
Картофче взех на Слънчо. Само тях намерих. Иначе другите пюрета са най-вече на Holle. Имам няколко на Hipp, Gerber, Plasmon, Babybio и Simple Comme. В момента има намаление на някои от марките в Galen, Ремедиум и Вис Виталис.

# 201
Картофче взех на Слънчо. Само тях намерих. Иначе другите пюрета са най-вече на Holle. Имам няколко на Hipp, Gerber, Plasmon, Babybio и Simple Comme. В момента има намаление на някои от марките в Galen, Ремедиум и Вис Виталис.

Аз съм със същите + няколко вида на ДМ и ДМ Био 🤗 Аз лично не бих купила точно тези на Гербер. Имам техните с тиква, карфиол и морков, които са без нишесте. Това на Холе бих го дала след 6-7-ми месец, когато имам въведен и ориз. По принцип пюретата със спанак имат вътре грис или нишесте, защото иначе ще са с прекалено водниста консистенция. На някоя от лекциите препоръчаха бейби спанак. Може след 8-мия месец да го направя на пара+картофче, а може и месна заготовка към него 😊 За щастие имам домашни картофки, но взех и на Слънчо едно пюре за всеки случай.
В хладилника имам сини сливи и май ще ги сваря и направя на пюренце, което ще замразя.
Моли, дано да е от хормоните 🤗❤️

# 202
Аз пък следя една майка на девет деца и тя каза, че след първото не е давала пюрета. Кърмела ги е, и някъде към 7-8 месец е почвала да дава храна от семейната като ЗВБ. Не отричам пюретата или другите похвати, но си мисля, че има някаква истина и там и че може би човек може да се втеляса в системи и методи и анализи.

Иначе и ние сме на зеленчукови пюрета последните дни, но и дадох и малко градински домат. Но не си го слагам на сърце да я захранвам супер систематично. Ако я видя, че е в настроение и давам от бурканчето в ранния следобед, къде маже, къде яде... иначе кърменето е на корем, когато и колкото иска, не меря нищо, и тя сама някак си си изрегулира часовете и количествата. Недохранена няма да остане предвид, че има огромен интерес към чиниите ни. Гледам да е до мен на основните хранения и да свиква с идеята, че ще ядем заедно. Не че съм за пример, просто има и такъв вариант. Важното ми е да е здрава и да има позитивно отношение към храната и следвам нейните сигнали.
Babybio имат хубава гъста консистенция и ми се виждат засега най-читави и на второ място са ми holle (от пробвани още hipp, dm, gerber), добре че Луната каза за намалението във вис виталис.
А на който му е интересно все пак ЗВБ отрано- тук има хубави обяснения за основните храни, кога да се въведат и под каква форма https://solidstarts.com/foods/?page=1

# 203
След навършени 6 месеца задължително бебето трябва да се захрани, ако е на кърма....в противен случай рискът от анемия е голям. За мен Симпъл и Холе са на първо място и после всички останали, но от месните на първо място са Плазмон. Също харесвам БиоНино, Хип, ДМ, Бейби био, но там по-скоро отбрани пюрета.

# 204
Хей здравейте идвам да се похваля и аз,вече сме с напълно заголена буба.Толкова страхове брах дали ще успея но стана плака на две пишкания и третото беше добре.За жълтък и глутен ще изчакам да стане на 6 м.

# 205
Оххх, аз много се притеснявам....бях тръгнала да го забелвам едвам-едвам, но после прочетох, че най-добрите уролози препоръчват забелване след 10 навършени месеца и изписват мехлем. Не знам и аз какво да правя. Може би ще започна скоро пак след баня.

# 206
Оххх, аз много се притеснявам....бях тръгнала да го забелвам едвам-едвам, но после прочетох, че най-добрите уролози препоръчват забелване след 10 навършени месеца и изписват мехлем. Не знам и аз какво да правя. Може би ще започна скоро пак след баня.
Аз мазах с мехлемче което помага на тази лигавичка да се омекне и да стане по лесен процеса.Сега ще снимам и прикача снимка .Направо се гордея с себе си защото това беше най-големият ми страх.Но мина иначе ЛЛ каза че той ще го направи и ще е много по болезнено ако не го направя аз...та може ми и от там се наплаших

# 207
Kactus май ти беше питала за олио в зеленчуковите? От лекциите на Владимирова съм си написала, че в зеленчуковите слагаме 1 лъжичка АМ суха суспензия, а лъжичка олио слагаме в кашата ако няма нутриенти или нещо подобно, ако изобщо съм разбрала правилно, нещо това захранване ми се вижда висша физик.... и както нямам "съпорт" от ЛЛ нещо съвсем се омотах и ще я карам някак си както дойде ... Иначе картоф и аз съм взела на Слънчо, а чисти заготовки зеленчукови съм взела от където каквото намерих общо взето от всички марки. Направих поръчка от Топчо на месни заготовки на Плазмон, една каша взех и рапично олио, ама къде се слага вече и аз не помня 🥺

# 208
Благодаря ти, Ваня ❤️
Мишленце, точно в пюренцата се слага по лъжичка мазнина, дори на самите бурканчета го пише понякога. Отделно и в таблицата на Хип, също и в лекциите на Владимирова. Може да се добави АМ, но в готов разтвор, не бих сложила в сухо състояние. Освен това Аптамил е от млеката, които искат енергично разклащане. Ако пюрето не е достатъчно рядко, с добавянето на сухо АМ много ще се натовари организмът на бебчето, също и ще има нужда от мнооого вода. Кашата/ако е безмлечна/ се приготвя с кърма или АМ, може да се добавят и плодове, в млечната е ясно, че вътре има АМ.

# 209
Кактус, аз слагам в сухо състояние АМ в готовите пюрета. Ако е в готов разтвор, става огромно количество и не се изяжда. Вчера четох, че трябва само една лъжица, а аз бухам по 2. Ахахах. Но днес малката отлепи канатара. Тези дни е много зле - буквално й се четат ребрата вече и я мерих 67 см.
Ако си приготвяте пюрета, няма проблем да е готов разтвор.
Днес май й с кашите ще започнем - нямам друг избор просто.

Общи условия

Активация на акаунт