Априлски бебчета 2025- тема 3

• 11 601
  • 421
  •   1
Отговори
# 390
Онвзи от яас, които следят будуванията и бебето им се буди не повече от два пъти на нощ, може ли да споделят възраст и интервали на будувания, които имат или поне общо будуване или сън за двнонощие?
Почвам да си мисля, че има недостатчно будуване за деня, което води до лош сън и така денем е преуморена. То бебе с бебе не си прилича, ама някаква референция. Другият проблем е, че още не съм успяла да вкарам еежим де, ама няма как, като боря другото...

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 09:00 от zvezdait

# 391
Момичета, пиша да ви предупредя за нещо , което снощи ни закара в спешното !!!
Никога не бях чувала за това, но вчера вечерта при изхождане от страна на Елис , измих я и при подсушаване, установих, че няма влагалищен отвор!!!
Направо останах втрещена, притеснена и изумена… стоях и гледах в точка…
Веднага тръгнахме към болницата и там се установи , че има синехия ( срастване на малки срамни устни) среща се при момичета в ранна възраст… не знам кога се е случило, уж стриктно я оглеждам и почиствам…
Изписаха ни гел за мазане за 10 дни върху срастването, ако не помогне ще пробваме с друг крем, педиатъра твърди, че е патология , но на този етап не е нещо тревожно , макар че аз съм като луда от снощи, проверявайте си децата, хубаво разтваряйте и оглеждайте …
Слава Богу е частично и пикочния отвор не е затворен, което не пречи на уринирането за сега , ако търся положителното в случая -това е
Сега я мажа и се моля всичко да се оправи, без допълнителни интервенции 😢

# 392
На лекциите, на които ходих казваха за срастванията и препоръчаха да се маже с Павловича маз, за да се избегне, всяка вечер мажа след баня, а през деня рядко слагам крем против подсичане, само ако се зачерви.
Zvezdait , моето бебче преди спеше по цяла вечер, от 2 месеца се събужда вечер, от корем или просто защото иска да суче и после не може да заспи, заспива при нас. През деня мисля, че са добре дремките: понякога се събужда в 7, суче и спи до 9-9:-30, после играе или излизаме, и яде пюре към 11-11:30 и докато измия и подредя я слагам пак да дремне, прави 30 минути дрямка. Понякога взима тази дрямка преди пюрето, ако се забавим. После идва зорът със следобедния сън, но в повечето случаи успява да спи час и половина, два. После в повечето случаи будува до 9, от 4 или 5 часа следобяд, рядко прави 20-30 минути дрямка преди вечерта. Сама си настрои режима.

# 393
Онвзи от яас, които следят будуванията и бебето им се буди не повече от два пъти на нощ, може ли да споделят възраст и интервали на будувания, които имат или поне общо будуване или сън за двнонощие?
Почвам да си мисля, че има недостатчно будуване за деня, което води до лош сън и така денем е преуморена. То бебе с бебе не си прилича, ама някаква референция. Другият проблем е, че още не съм успяла да вкарам еежим де, ама няма как, като боря другото...

При нас буден интервал е максимум 3ч, като в най- честите случаи е около 2ч и 30мин, първата дрямка е около час, втората час и половина до два и последната около 30 минути. Ляга вечер между 21ч и 22ч и сутрин става към 8. Опитвам да държа едно и също време на ставане, за да имаме уж режим, но не се получава, понякога става в 7:30, друг път 8:30. Най- късно в 9 ставаме, имам аларма за 9, но това е по- скоро рядкост.
През нощта не се буди, но промрънква и му слагам биберон и го гушкам, спи при нас.
От няколко дни към 4 сутринта промрънква повече и го храня, а нощното хранене го бяхме махнали отдавна, та ще видя какво ще правя.
На 7 месеца е, 5 коригирани. :*

# 394
Здравейте, рапично олио в готово пюре слага ли се.

# 395
Да, слага се, ако няма в пюрето. В някои пюрета има добавени. За съжаление не помня от кога се започва да се добавя. Май в първите няколко дни не се слага.

Мислех да започнем от утре с пюретата, когато се приберем, но бях взела едно с мен. Днес и дадох. Не мисля, че и хареса и го избута с езика навън. Съмняваме да е хапнала нещо. Физиономията беше от сорта “Каква е тази гадост?!”. Започнах с картофче, което разредих с АМ , защото беше доста гъсто. Бяха минали 3 часа и 40 мин от последното ядене, но май не е била гладна. После с 300 зора хапна 70 мл АМ. Последните дни рядко изяжда над 100 мл на порция. Ако не са нощните хранения положението ще е доста зле. Сумарно хапва под 800мл АМ.

# 396
Може и да не ѝ е харесало, но избутването с език може да е просто защото още не е усвоила яденето на твърда храна и движенията с езика, каквато е целта на първоте две седмици.
Рапичното олио май се добавя след достигане на цяла порция и трябва да е рапично за деца (според д-р Владимирова), а най-добре било да е орехово.
Някой знае ли какво количество се добавя обаче?

# 397
Момичета, ако захранването на бебета беше толкова точна наука, поколенията преди нас нямаше да ги има Simple Smile Ако бебето няма някакви алергии и особено, ако е след 6ти месец, мисля че няма чак толкова страшни неща.

# 398
След достигане на порция и спиране дохранване с АМ се добавя по 1 чаена лъжичка към пюрето олио, рапично или орехово. Също и 1 лъжица АМ.
Ние започнахме от 01.10, на 5 навършени и една седмица,че преди това беше малко хремав. Първо с тиква, вече и морков. Първите два дни падна голямо плюене, но както се обясни в уебинара от миналата седмица е нормално. Отделно не искаше даси отваля и устата. Днес вече по-побре се справихме.

# 399
А ориз кога вкарахте, следя схемата на Хип .. примерно пюре с тиква и ориз/броколи с ориз

# 400
Момичета, ако захранването на бебета беше толкова точна наука, поколенията преди нас нямаше да ги има Simple Smile Ако бебето няма някакви алергии и особено, ако е след 6ти месец, мисля че няма чак толкова страшни неща.

Аз започвам да лежа на тази кълка, защото съвсем се обърках.. изостанах с вкарването на жълтък и глутена, а искам вече да давам вечерна каша..
Мисля сега една седмица да вкарвам жълтъка през ден и следващата да започна с глутен.

# 401
Mомичета, как са вашите мъници с нощния сън? Спят ли спокойно през нощта?

Нашият господин си спеше доста време много добре през нощта, с 2-3 кратки будения за кърмене и след това си заспиваше отново дълбоко.
Но от 2-3 седмици насам се буди още 30 минути след заспиване вечер и се започва едно будуване, дълго приспиване, будене пак след 30-40 минути и така цяла нощ...
Нашият педиатър е малко над нещата и казва просто да го оставим да се научи да заспива сам, но това ми се вижда невъзможно, а и как да не го взема и доприспя, когато плаче жално през нощта..

Вечер заспива предимно на гърда - явно като се разбуди, търси пак тази асоциация за заспиване и това е нормално, но вече сънят ми се струва мираж и нощите започват да са доста тегави Sad Особено когато заспива отново само на гърда и не дава на мъжа ми да го приспи по никакъв начин..
Как е при вас?

П.с: Консултирах се съвсем за кратко с една позната, консултантка по сън, която посъветва да го държа повече буден през деня, но той така и така вече спи само по около 2ч на ден (общо 2 дремки по около час) и едва издържа и тези дълги прозорци на будуване.

# 402
Mомичета, как са вашите мъници с нощния сън? Спят ли спокойно през нощта?

Нашият господин си спеше доста време много добре през нощта, с 2-3 кратки будения за кърмене и след това си заспиваше отново дълбоко.
Но от 2-3 седмици насам се буди още 30 минути след заспиване вечер и се започва едно будуване, дълго приспиване, будене пак след 30-40 минути и така цяла нощ...
Нашият педиатър е малко над нещата и казва просто да го оставим да се научи да заспива сам, но това ми се вижда невъзможно, а и как да не го взема и доприспя, когато плаче жално през нощта..

Вечер заспива предимно на гърда - явно като се разбуди, търси пак тази асоциация за заспиване и това е нормално, но вече сънят ми се струва мираж и нощите започват да са доста тегави Sad Особено когато заспива отново само на гърда и не дава на мъжа ми да го приспи по никакъв начин..
Как е при вас?

П.с: Консултирах се съвсем за кратко с една позната, консултантка по сън, която посъветва да го държа повече буден през деня, но той така и така вече спи само по около 2ч на ден (общо 2 дремки по около час) и едва издържа и тези дълги прозорци на будуване.

Аз не съм фен на метода да ги оставим да се научат да заспиват сами и да плачат. (А и съседите едва ли ще се зарадват 🤣 ) Нашият си се буди на 30/40 минути след заспиване винаги, ако не е в контакт с мен- в слинга или в леглото. Работихме и с консултант по сън, спазваме интервалите на будуване и не е нито преуморен, нито пък  му идва малко будуването. Просто вечер си иска да спи с някой, за да му е спокойно. Засега така я караме. На мен много ми се иска да си легне и да си спи, за да имам някакво време за себе  си, но ми се вижда вече като мираж. При нас е така и на обяд, ако не спя с него, се събужда след 40 Мин и не мога да го приспя.
Ще следя за съвети какво можем да направим...

# 403
При нас дори да не я приспя на гърда, нощем само така се кротва Sad
И е голямо будене и лек сън нощем. Пробвам сега с държане будна повече, но майй няма ефект тая нощ на ще пробвам с други интервали утре... Вчера спа 2ч и половина на една дрямка, та се шегувах, че тя нощем не спи толкова...

# 404
Преди 4 дни Елис спеше като възрастен човек, цяла нощ от 21 до 06:30ч , но от 4 дни насам това е мираж… заспива вечер трудно , става, мрънка… пак се унася за кратко и така цяла нощ…понякога яде, понякога вода иска , плюе бибата, след 2 секунди си я търси и аз се чудя какво става, през деня си държи режима, но нещо стана с нощния сън, надявам се да е период и да мине по бързо, че наистина откачам така и аз 😢

Общи условия

Активация на акаунт