Априлски бебчета 2025- тема 3

• 11 306
  • 411
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, времето се променя, става по-рано тъмно, около 6тия месец започват да се задействат техните хормони, които да ги приспиват вечер, нови умения избухват в главичките им и т.н.
Спокойствие и железни нерви от ваша страна и ако може някой да ви удря по едно рамо сутрин от време на време, да си доспите.
Ние имахме няколко кошмарни нощи, аз вече бях на ръка и вчера тя спа само 4 х 30 мин - обикновено има 3 дремки от час-час и половина. Избутахме едвам до 830, с рев и драма, затова пък тази нощ имахме първата нормална от 1 седмица. И това ще мине. Бебето да си го оставя да се дере в кошчето няма да стане, не съм я раждала, за да се чувства сама. Който както иска да възпитава сън, аз ще си я гушкам до откат, докато ми разрешава 😄

# 406
Здравейте мами. От какво шише пият вода вашите бебета? Ние сме с на филипс naturals,биба с поток 2 , но бебка много се дави , гълта бързо.. а с млякото нямаме такъв проблем, чудя се с кое шише да сменя?

# 407
И ние имаме проблеми с дневният и нощният сън. Независимо колко е спала през деня, обикновено се буди 30 мин след като е заспала. Върна си и едното нощно хранене и сега яде по 2 пъти през нощта. Но през деня намали порциите и нощните компенсират. Последните нощи и не заспива веднага след като се наяде, ами започва да пее и сама си заспива после. Но снощи не успя да заспи сама и накрая се разплака и я гушках. Но вчера имаше и нови неща за нея - пюре, разходки сред природата на нови места, нови животинки видя, влак 😀 Иначе вечер я гушкам да заспи, но тя без рев не заспива. Според мен вечер е най-голяма та драма с тези венци, защото плаче и ръката в устата. Снощи и от лигавене с баща и се завърши с отвъртяна капачка на шишето с мляко и цялата беше в мляко. На нея и кеф, на мен хич.

Ние сме на Avent Natural Response 4 дупки, скоро ще минем на 5. Но за сега задържам на 4-ката, че си чеше венците и плюе млякото, ако вече се е наяла. Мими да не би позата на хранене да не е ок?  При нас се даваше така при силен поток, какъвто е на Nuk, Bibs и Dr. browns. Но Авента не мисля, че е такъв особено с поток 2, което е за малки бебоци.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 09:03 от Пълнолуние

# 408
Молшейн, може би ѝ трябва промяна на режима? Пораства и времето за будуване се увеличава.

# 409
Молшейн, може би ѝ трябва промяна на режима? Пораства и времето за будуване се увеличава.
Да, направихме будуването през деня  по 2-3 ч, има 3 дремки преди нощния сън, две по кратки и една основна на обяд , но мисля , че защото ограничихме разходките навън заради времето и по малко се изморява …не знам, тези дни съм доста изморена аз психически и вероятно и се отразява и на нея…

# 410
Май на 6 месеца  (май сте на толкова) интервалите са 2,5-3,5, НО зависи от детето,  разбира се, а и дали е преуморено.

# 411
Днес става на 6 месеца:) трябваше да се роди на 4ти и преносвах, имах час за индукция, но посред нощ ме почнаха контракциите и в един странен 6ти април - на сойто валя вертикално сняг - се роди това чудно същество, с целите си три килограма и шейсет грама, най обикновено бебе, и най голямата радост за мен. Чувствам се преполовила планината на първата година и навлизаща по нови пътеки, още по интересни, предизвикателни, и криволичещи.

При нас никога не е спала по повече от три часа през нощта.
Аз си лягам с нея в 8, 8 и нещо, и заспивам отрано, за да имам шанс да се понаспя. И на този етап работи.
Толкова е динамична първата година, че всъщност нямам проблем да е така, след година ще е блед спомен. Около шести месец се случват толкова много промени при тях, скокове на растежа, че намирам нормално да и сънят да е по хаотичен.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 11:36 от Belronika

Общи условия

Активация на акаунт