Априлски бебчета 2025- тема 3

• 11 294
  • 411
  •   1
Отговори
# 360
Аз съм въвела тиква, морков, бял морков, картоф и утре почвам пъщарнак, после сладък картоф, броколи и карфиол  и спанак…и започвам плодовите , ще започна с круша, ябълка и банан и т.н.
Аз си давам еспумизан комфорт преди пюрето всеки път, днес изяде 80гр пюре и 150мл АМ
Вчера бяхме на преглед -9кг, 70см
Взеха кръв, утре ще нося урината…сутрешна и стерилна🧐
Кръвните са добре, има завишени лимфоцити , но педиатъра каза нищо притеснително…
Елис навърши 6м и вече стои седнала сама, откакто се научи да стои седнала , не позволява да я легна, едвам сменям памперса👀 количката също вече е в седнало положение , сега чакам новото й желание да видим какво ще е 😂

# 361
Ние започнахме днес захранването. Мина горе долу както и очаквах - т.е. нищо не изяде 😆
Даваме пюрета за момента, но не й тъпча в устата, оставих я сама да реши какво и колко. Мисля, че беше скандализира какво й пробутваме за храна 😆
Дадох й опции за пащърнак и картофи със спанак. Мисля, че хапна една лъжичка общо, но като цяло не ги оцени въобще високо.
Ще видим утре, ще пробвам пащърнак пак и моркови

# 362
В началото и аз дадох 2-3 лъжички, после почнах да увеличавам, тя сама си показваше, че не иска повече. Понеже мерих количеството, което й давах се оказа, че на ден увеличава с по 10-20 г, не знам дали не е много. Иначе започнахме с 10 г, и досега стигнахме, днес вече яде 110 г. Струва ми се много бързо. С морковчето като въведох не искаше мляко на обед. Кога мога да въведа кашите?

# 363
И на мен ми се струваше много бързо - от няколко лъжички картоф в началото, като му дадох моркови и тиквички и за две седмици стигнахме до 150-160 гр. Слагам зехтин на Holle и вече не дохранвам с мляко на обяд.
След ваксината колко време не трябва да въвеждам нови суровини?
Може ли да ми подскажете дали пропускам някой зеленчук? Тези съм въвела или ще въведа идната седмица:
картоф, морков, тиквичка, пащърнак, броколи, сладък картоф, карфиол, тиква, целина, спанак, грах, бял морков, цвекло, зелена чушка, манголд?

# 364
Това количество ли трябва да достигнем? 160г? То ние до неделя ще сме ги направили? И аз няма да предлагам, само водичка давам!
В момента не добавям олио, само вода!
Днес мъжа ми ще вземе рапично олио и мисля от него да слагам! Ще видим какво ще стане.

# 365
Аз съм взела рапично олио на Хип , но не знам да го слагам ли в купените пюрета и по колко, защото не й приготвям домашни ?

# 366
Аз ги правя пюретата и за това ще сложа олио. Бяха ми казали преди време, че моркова се усвоява с мазнина, иначе само така, все едно нищо не правя. Ама не съм проверявала дали е така.  Първите два дена дадох само чисто с вода. Утре ще сложа една лъжица олио. Да видим как ще е.
За купените не съм наясно как се случват нещата.

# 367
На купените слагам само ако няма вътре, да не прекаля.

# 368
Аз от вчера започнах вече с месните пюрета, дадох с пуйка, хапна си го, то не се и усещаше някакъв по-специфичен вкус. Аз въвеждам по схемата на д-р Владимирова, 1во зеленчуци, после жълтък, сега меса. Давам от малките бурканчета обаче, защото я слагам на гърда след това, защото става време за спане и това явно й е като асоциация за сън.
Днес давах сладък картоф, с голямо удоволствие го хапна.
Миналата седмица си викам ще правя някакви упражнения и почнах да правя планк, бебчето ме гледа, гледа и след 1 минута почна и тя, досега не беше заставала на 4 крайници. От тогава не се спира милата, я на колене ще седи, я ще се изправи на 4 "крака", опитва се и да пълзи, но мести само краката, като премести ръцете и пада.
По темата със социалната изолация, цяло лято успях да се срещам с приятелки докато излизах с бебчето. Но сега вече като си има "режим" и трябва да се прибираме да яде (много се цапа, не мисля да пробваме скоро навън) или да спи (следобяд дрямката е вкъщи около час и половина, два ако имам късмет, навън е 30 минути и после е крива), няма как да се уговорим да се видим, освен ако не е с някоя приятелка в майчинство сутрин.

# 369
Имам една, две приятелки, които се грижат да не съм изолирана. Много съм им благодарна. Не се виждаме всеки ден, но и един път в месеца ми стига. Иначе всеки ден излизам и бабите около блока ме заговарят 🤣, нямаме много майки около нас. Чувствам се вече като клюкарка, знам всичко какво се случва. Ами, разказват ми! Майка ми, мъжа ми са около мен, пиша си с една колежка, която ме държи в течение, какво се случва на работа. Също съм много благодарна, така като се върна на работа, няма да се чувствам като нов колега. Разхождаме се и една жена ми казва: А аз това бебе го познавам, то е от Еди кой си блок 🤣. Падам! Даже не съм я забелязала тази жена. Ама много наблюдателни хора има 😉.

# 370
Аз не съм Софиянка и повечето ми приятели са от студентските ми години, но за съжаление най-добрите заминаха да живеят в чужбина. От 4-5 години живея в блока, в който сме в момента. Апартамента е на половинката и познавам само хората по физиономия. Покрай малката и аз се заговарям по-често с бабите пред блока, т.е. месното ЦРУ. Всичко знаят Grinning

Пред блока имаме малка детска площадка, но не ходим на нея. Събират се съседи от няколко блока и лятото седят до 1 часа и децата им викат, а спалнята ни е точно от тази страна .. Наистина не разбирам как оставят 4-5 годишни деца да крещят до 12-01 през нощта. Ходим в малък парк в близост до блока, но повечето майки са в групи с други, които се познават от години. Не малко от тях са родени в квартала. Имам позната майчица и децата ни са с разлика месец и половина. Но на мен за сега не ми е драма. И без това ми е трудно да се организираме да излезем до магазина, да не говорим да излезем с приятели, че както не иска да спи в количката ...

Бебемакс имат намаление от днес до 6 октомври. В друга тема бяха писали, че Рая Тойс ще имат утре. Да бях харесала количка да се възползвам. Иначе се влюбих в няколко колички Nuna, на визия обаче. Не намирам подходяща обаче. От толкова чудене детето ще проходи и няма да иска да стои в количка Grinning Иначе се е научила да се плъзга по килима на заден ход и вчера я заварих почти под една табуретка ... В леглото и пък се избутва с краката и главата отива в стените на кошарата, добре че са от плат ... Вече рядко пее, по-скоро издава звуци в опит да се смее с глас. Много обича да я гушна и да започне да се катери по мен ... С всеки ден спокойствието ни намалява Simple Smile

# 371
Днес излезна и урината на Елис, всичко е точно, но има завишен уробилиноген и се притесних и звънях на всички наши педиатри, та казаха че няма нищо тревожно, но аз съм паника и не знам как ще изчакам до 13.10 когото ни е часа за нефролог….😟
Ако ми изпуши главата ще я водя и другаде в понеделник и ще пусна нова урина…

# 372
Момичета, благодаря ви за приветстването отново! Blush

Аз да се оплача - в голяма драма с кърменето съм.
В началото беше адски трудно, кърмих с протектори, течах като чешма, всичко вкъщи беше в петна от кърма, чувствах се като дойна крава, направих мастит още втората седмица и направо плачех от болка, когато Жади засукваше. Постепенно обаче нещата се нормализираха, гърдите се поуспокоиха и започна страшно да ми харесва ролята на "кърмачка" а.к.а. "кравата Милка".  
От около два месеца обаче (че и малко повече) Жади започна да плаче вечер след или докато суче. Една вечер се усъмнихме, дали не ѝ идва малко кърмата и додадохме АМ. Бях мега тъжна две седмици, че съм си държала детето гладно, после ми мина и пак упорствах да е само на гърда, като изцеждах вечер, след като е заспала, преди аз да легна и додавах тази кърма на следващата вечер преди нейното приспиване.
Цедих се от време на време за справка и имах кърма, особено сутрин поне 150мл. Обаче постепенно почна да плаче и през деня - по обяд, следобед. Както суче и изведнъж спира, почва да се криви, да бута гърдата ми с ръце, направо едни физиономии все едно ѝ давам най-гадното мляко. Cry
И пак почна филмът с тегленето на везна... Постоянно я меря и яде по 90 мл, после 65, 75, 85 - някакви такива милилитри. Съответно почнах чат-пат да додавам и през деня - дори да е ревала на гърдата, извадя ли шишето, се настървява.
Общо я кърмя 5 пъти през деня и 1-2 пъти през нощта. През нощта не я меря, но се усеща, че яде доста - не се дърпа, а и си суче едно 7-8-10 минути без спиране, а през деня не повече от 4-5 минути. Вече от около 2 седмици постоянно ѝ додавам, а хич не ми се иска.
Например днес сутринта е изсукала от гърда 90 мл и я оставих така, после спа и като стана от дрямката сука и накрая пак започна да мрънка и да проплаква, да се бута от гърдата и докато не я вдигнах не миряса. Вдигнах я и се разсея. Измерих я - беше яла е само 65 мл. Стори ми се крайно недостатъчно и реших да додам АМ. Докато го направя минаха едни 15 мин, в които тя си беше спокойна, когато го дадох обаче си изпи едни 100 мл без бой.

Та чудя се какво да правя - пия "Лактил" - в началото на тези 2 месеца сякаш помогнаха, защото имаше период от седмици, в които не додавах, пия уж чайове - не знам колко помагат. Чудя се, дали не прецаках нещата, като започнах да давам АМ, но имаше дълъг период, в който упорствах и давах само вечер в краен случай, когато плаче много и явно не ѝ достига. Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем? Има ли връщане обратно към само кърмене или постепенно преминаваме към АМ? Ако не ѝ давам АМ, ми се струва, че ще яде по няма и 500 мл дневно, което ми се струва малко. От друга страна тя като види шишето и направо се ухилва, доста ѝ харесва. И може би вече свикна, че като пореве малко, идва шишето.
Иначе е ичключително активна - пишка, ака, наддава в долната граница. Роди се 3060 и сега на 5++ е 6550.
Извинявам се, ако сте коментирали тази тема, но не можах да намеря. Още не захранвам - мисля утре да започнем вече. Но като цяло съм доста тъжна, че кърменето май отива към края си и искам да направя всичко възможно да продължим. Моля ви за съвети и благодаря! Heart

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 13:44 от Suzana (sou_clon)

# 373
Сузана, да не би да е кърмаческа стачка, около 6ти месец имат. При мен преди вечер плачеше понякога като суче, но я оригвам и й минаваше. Сега вечер доста разсеяно суче, но я оставям колкото си иска. Аз захраних 5 месец и няколко дена, но забелязах преди това, че доста често искаше да суче, може би е време за захранване. Не знам по колко мл кърма е приемала, кърмя на гърда и не съм давала от шише, но не е и плакала през деня, ако иска да суче по-начесто от 2-3 часа й давам.  Според мен ако имаш възможност й давай когато си поиска, може би минава през такъв период.

# 374
Сега да кажа каква глупост сътворих….за много бой съм !!!!
Та дадохме урина сутринта, проверявам аз резултатите в Е-здраве и всичко супер освен уробилиноген пише Н…веднага се паникьосвам( по лабораторни резултати знам , че H е извън норма завишение) и почвам да пиша и звъня на всички лекари педиатри( плюс приятелка вътрешни болести и ендокринология)  да обяснявам , че има завишение и т.н.
В последствие ЛЛ веднага звъни в лаборатория , да изиска информация за отклонението и аз чакам , оказва👀 се, че тази лаборатория Н означавало Нормално(норма) съответно се оказва, че аз съм разчела грешно резултата и бях нахокана от докторката, че създавам излишен стрес и паника… та така днес побърках 100 човека с грешна информация, после се извинявах писмено на всички доктори, които занимавах с информация, която аз си измислих, за мъжа ми няма да говоря , то беше леко смутен 😂
Момичета съвет от мен, не прибързвайте и не четете нищо, преди да бъде констатирано от специалист , защото аз сгреших, от една страна съм щастлива , че съм в грешка и детето ми е ок, от друга малко ме е срам пред докторите , ама каквото такова😆😆 нали всичко е добре, когато завърши добре !!!!
Край ❤

Общи условия

Активация на акаунт