Априлски бебчета 2025- тема 3

• 11 309
  • 411
  •   1
Отговори
# 345
Аз съм ползвала антирефлуксното на Хип. Започнах захранването с тиква. Едно пюре дадох на три пъти, без да се вманиачавам в количеството, защото така или иначе в началото не мога да измеря колко попада в устата и колко по лигавника, ръцете и мен Yum Тези на Холе пише, че са годни 48 часа - два пъти отделях в купичка, третият направо от бурканчето. Топлих само когато е от хладилник. Днес продължавам с тиква, а утре вкарвам и картоф. Хубава ли е тази мицеларна вода на Мустела? Аз съм ползвала само на Биодерма, харесва ми, но тази ми се вижда, че ще ми е по-удобна заради помпичката.

# 346
Аз съм ползвала антирефлуксното на Хип.
Имам една неотворена кутия и я подарявам, ако искаш ми пиши на ЛС.

# 347
Благодаря ти, но вече не го ползвам, аз също подарих нашето, не се хареса от бебето. Като идея мога да ти дам да го добавяш към пюретата и кашите, сега се сетих. Така няма да се разреждат прекомерно, а пък ще си имат мляко.

# 348
Сега гледах пюренцата на Холе- пише да се използват до 2 дни, на Бейбибио и Бебелан био пише 48 часа.

# 349
Добавям, че на Плазмон малките пише до 24 часа.

# 350
Добавям, че на Плазмон малките пише до 24 часа.
Също и на Гербер

# 351
Ако е полезно Бионино също пише 48 часа.

# 352
Момичета, а как сте със социалната изолация? Четох в една книга за родителстването "all joy and no fun", че родителите и най-вече майките удрят голяма стена с пик (или дъно) на самотата в третата година... за себе си мога да кажа, че е цяло чудо ако успея да се чуя с приятелка, а за виждане също е много по трудно от преди. Дори да се видим, мисълта ми е постоянно в детето...
Добрата новина е, че като почнели детска, майките започвали да се запознават с нови хора около детето и да си разширяват кръга Simple Smile любопитно ми е и майките с повече деца как го преживяват.
Имам две по големи сестри с вече големи деца и мога да кажа и за двете, че доста им се измени соц кръг, и най вече стесни.
Имаме и компания от семейства с деца и се надявам като поотрасне нашето да почнем да излизаме с тях, но ми се вижда далече това (риск от болести, а и тя е още много мъничка да взаимодейства с другите)
Също ако имате някаква информация за групи за майки в Сф ще се радвам да споделите. (Зарадва ме как Пълнолуние беше споделила събития за бебета тип концерти за бебоци)

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 18:38 от Belronika

# 353
  • Русе
Аз съм много добре с това майчинство - две мои близки приятелки имат бебета на сходна възраст, отделно и една колежка и си излизаме. Също и с приятелки, в тяхната обедна почивка, се виждах лятото през деня с бебо в количката. А и доста говоря по телефона. Приличен кръг поддържам и ми е добре. В почивните дни излизаме с нашите кумуве или със семейства на децата, с които по- големия ми син играе.
Като цяло имам нужда и от уединение, нямам нужда всеки ден от срещи.
Иначе при първото майчинство излизах цяло лято с две майки, с които станахме приятелки от родилното.
Вече след първата година и покрай площадките контактите се увеличиха,но не качествено.
Сега по-трудно допускам нови хора.
При мен самотата дойде като започна баткото ясла, а аз работа, защото беше тегав период, чувстах се като препускащ хамстер - детето, яслата, работата, домакинство, съпруг...за приятелки и разговори нямаше известно време пространство.

# 354
Момичета, има ли друг вид витамин Д, който давате освен вигантол? Понеже капя директно в устата ми е много трудно, защото много бавно капят капките. Чудя се дали има подходящ за бебета на друга марка? Знам, че вигантолът е лекарствен продукт, а другите обикновено са хранителни добавки. Има ли значение това?

# 355
Pupii, моят хак с винагнтола е следния- капвам една капчица (става и с две капки, просто ние сме на една) на бибата и веднага му я давам и завъртам (страната с капката) към еизчето в устата на бебо. Много лесно става и съм сигурна, че приема нужното количество.

# 356
Аз капя на лъжичка и така и давам, защото няма шанс да и уцеля устата. Правих тези опити и беше 1 на 7 за нея, т.е. капките бяха извън устата и. Сега заради драмите с венеца обаче като види лъжицата и започва да я гризе. Да видим като започнем с пюретата дали няма да е проблем това.

Напомням, че днес има webinar за захранване, за който му е полезно: https://www.facebook.com/events/1846198696296938/

Онзи ден си бях пуснала това на живо: https://www.youtube.com/watch?v=luKUS03N3V8 Има полезни неща, но някои от тях вече сме ги минали.

P.S. Пипи ще пробвам и твоят хак.

# 357
Благодаря Пипи, ще пробвам по този начин. И при моя дивак една от 6-7 капки отива в устата, а сме на 3 капки и е мега трудно.

# 358
Аз купих от iherb същата дозировка на капка. Давам вече от него.

# 359
Ние взехме на Colief. Много е лесно, като отвори уста, капвам. Само трябва да натиснеш леко, и веднага пада. Номера е да не си затвори устата.
Но при нас тя вече сама отваря устата като й покажа шишето, вижда как вадя капкомера, чака да го извадя от шишенцето и отваря веднага устата. Няма търпение, чак си мислех, да не би да има захар, че така се вълнува от две капки 🤣.
Ние вече сме на морков втори ден. Аз давам един зеленчук 3 дни, вече съм въвела картоф и тиквичка. Вдруги ден ще въведа и сладък картоф. Сестра ми каза реда по-който е давала на нейните деца и аз реших, че ще пробвам по нейния начин. Честно казано, много добре върви. На картофа се мръщеше, но си го хапна, тиквичката я обожава, сега и морковчето харесва. Нямаме колики засега. Но мъжа ми решил да й дава инфакол преди лягане. Та, не знам, сега дали има или няма. Но се чувства добре.
Пюрето давам наобед, предполагам, че ако има проблем би трябвало да покаже до вечерта, нали?

Общи условия

Активация на акаунт