Априлски бебчета 2025- тема 3

• 13 223
  • 508
  •   2
Отговори
# 480
Май само пащърнак е по-светличко.

# 481
Пащърнак и тиквичка не са цапали вкъщи, морковът май ще си остане до пребоядисване Joy

# 482
Благодаря Ви, ще е пащърнак. Не очаквам да и хареса, въпреки че на лекцията на Бионино казаха, че бил сладък и бил ок за първо пюре.

# 483
Луничке, не си назад, просто почти всички започнаха още от 5ти месец. На нас ЛЛ ни каза от 6ти месец и не видях смисъл да започвам по-рано, при положение, че нямаше необходимост.
Твоето си беше злояда и на млякото в началото, дай й време да свикне с новите неща. Някаква пльокавица й се изсипва в устата, разбирам я Simple Smile Радост яде с апетит (горе-долу), но действително с густо се храни единствения път, когато имахме голяма пауза между кърменията и беше огладняла на вълче - направо не смогвахме да сложим пюре в лъжицата Simple Smile Днес й пробутах едно пюре почти само със зелении (грах, картофи, броколи, зелен фасул и магданоз), ами не го одобри особено, изяде около 50 гр и останалото си го натика в носа, още киха броколи Rolling EyesSatisfied

# 484
Ох, много назад сме ние с това захранване. Днес пак бяхме на морков, 3ти ден. Продължава да не е толкова очарована и да плюе пюрето. Може би пак хапна една лъжичка. Чудя се утре какво да дам, което не цапа толкова много, че сме на кръщене и може би ще се наложи да яде пюре в заведението. За сега е пробвала картоф и морков. Чудя се дали пащърнак да дам, защото май тиквата е по-цапащите. С моркова се омазваме изцяло.

Давам пащърнак с картоф, когато сме на път, изобщо не цапа и много му харесва на нашия 🤣 взимам това на Хип.

Аз покрай захранването разбрах, че пащърнак и бял морков са два различни зеленчука 🤣 още не съм давала бял морков, не съм попадала на пазара.

# 485
Стоунче, Най-вероятно си права, че за нея е доста ново. ЛЛ и тя каза от 6месец, защото започна да наддава добре и дръпнахме. Иначе отне и 3 месеца и половина да прояде това АМ като нормалните бебета. Надявам се с пюретата да е по-къс периода Simple Smile

Иначе нашата държи да вземе лъжицата, за да си почеше венеца и беше цялата в морковче.

Мила, Хип имат пюре от бял морков, който е за 5 месеца. https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021912

# 486
Пащърнакът разхлабвал, а белият морков ни запече преди три дена и още не сме се оправили.

# 487
  • Русе
Със Светльо почти 3 седмици вдигахме количеството за пълна порция. Беше зациклил на 120-130гр и си чака кърмата. Една приятелка ме посъветва тогава да вкарам жълтъка и чудо, започна да яде пълна порция. Вероятно вкуса се обогати.
Сега има дни в които яде 140гр, друг път 170гр не му стигат. Колкото толкова. Вече е на 6 и 1/2месеца.
Забелязвам, че не се кърми добре. Суче 2 мин и пуска, после дълго не търси. Вчера почти  не е сукал продължително. Като бройки бяха 6 кърменета,но по 2-3 минути. Преди лягане беше по дълго. Дали това е кърмаческа стачка не знам. По принцип се кърми бързо, но пък 2мин...

Запека стана доста сериозен,миналата седмица пак с клизмичка.
Тази седмица нещата започнаха да се случват,но да не казвам голяма дума...

Нали първо се въвеждат бели меса. Засега имаме риба и пиле. Днес мисля да започна пуйка, после обаче кое трябва да бъде според вас? Мисля си,че заешко, после агнешко, телешко, свинско. Вие какво мислите?

# 488
Сега погледнах схемата на БиоНино и там също е посочено да се дава само 30 грама от рибното пюре, а не цялото бурканче. След две седмици става 160 грама и чак на 8-9 месеца 180-190 грама.

Мирелка, аз давам 130-160 грама пюре, но реших да дохранвам с 30мл. АМ, ако пюрето е твърде рядко, за да го добавя към него.
Ще започна с пуешко или пилешко, на 6 месеца и половина ще дам 30гр. пъстърва смесено със 130гр.   зеленчуково пюре. Иначе на лекцията казаха, че в пюретата с риба не се слага допълнително мазнина. Риба ще предлагам веднъж в седмицата, по-натам може и 2 пъти.
Ще вкарам пуешко, пилешко, пъстърва, телешко, агнешко, сьомга, хек. Няма да давам заешко, свинско и риба тон, самата аз не ги консумирам, има здравословни алтернативи. Случва се да ям кайма смес или домашна луканка смес със свинско, но никога не готвя със свинско. Детето само ще си прецени след време дали иска да ги консумира.
Вие внимавате ли да не надвишава порцията на обяд 150 грама? Става въпрос преди 6 навършени месеца, а след това 160 гр....аз искам да дохранвам с мляко до 180 грама поне, малкият може с тях и без тях.
Също и колко каша давате преди навършени 6 месеца? Аз правя 5гр. оризова каша + 40мл. АМ и 30 гр. плодово пюренце. Тези 40мл. ги отсипвам от 150мл., с които дохранвам. Чудя се дали да увелича вече количеството на кашата с 10гр.+80мл.

# 489
Аз на нашата й давам порция от 190 зеленчуково пюре отдавна. Но тя още първата седмица отказа да пие АМ.
За кашата - на кутията трябва д пише как да я приготвяш. Моите каши са безмлечни и на кутията е описано как да се приготвят с АМ и как с вода и плодово пюре. Когато я правя само с АМ, на малката й идва тежко и затова правя смесена рецепта. Иначе гледам да изяде поне 150 гр каша. Към тази с плодовете се добавя олио - пак ди е написано на кутията. Преди обед яде на 3 и 30 часа, а след обедното пюре минавам на 4 часа и не огладнява. Вечер изпива доста трудно 150 мл АМ. Повечето пъти към 120 АМ.

# 490
Според мен става въпрос за месните заготовки. 
Когато говорим за зеленчуково местно или рибно пюре, където съдържанието е 8-10%, а останалото са зеленчуци не виждам причина да се дават 2,3 лъжички. Същото е и като се въвежда нов зеленчук, например тиквичка в комбинация с още 2 зеленчука,  които са познати и са в по-голямо съдържание от новия зеленчук.

# 491
Това съм аз, откакто започна захранването
Скрит текст:

# 492
Точно така. Аз говоря за цяло пюре с необходимото количество риба (готово зеленчуково-рибно). Бионино са ги дали отделно (но защо рибата е такъв висок процент не знам).
Аз ще следвам 5м 140 грама, 6м - 160, 7 - 170, 8 - 180, 9 - 190, 10, 11, 12 & 200.
Като в момента след 140 грама пюре дохранвам с мляко, което се надявам, че е окей, мисля, че някъде го мернах, ама не помня къде...

Гледам напрсвлението за кръв и урина е едно, това дали значи да се ползва наведнъж за двете, някой знае ли? Че май ще ми е по-удобно да го ползвам на два пъти за двете изследвания
Днес таман ѝ събрах урината към 13:20 и се оказа, че няма нито една лаборатория в Буегас, която да работи след 13:30 днес Sad А ми коства толкова много усилия...

Относно сукането по 2-3 минути, с времето стават все по-ефективни в сукането, така че е напълно възможно да си взема количеството по-бързо, не е задължително да яде по-малко.

# 493
Мила, за зеленчуците е така, но рибата е алерген, за това дори да е само процент в дадено пюре, пак се започва с няколко лъжички или както са написали от БиоНино- 30 грама. После вече се спазва грамажът по месеци.
Звездичке, с колко мляко дохранваш след пюрето от 140 гр. 🤗
Бях взела от Турция гигантски пъпеш и днес майка ми претри през цедка едно парченце и му дадох сока 🥰 малеее, като го усети вкуса и започна да зяпа, много му хареса. Някъде около 20-30мл. му дадох, после и водичка си пийна.

# 494
С колкото изяде - на кърма е. Simple Smile

А за трамажите - пише 30 грама риба, а не рибно-зеленчуково, а според препоръките рибата уж не трябва да е над 10 процента. Та това не е постепенно въвеждане, както си мислиш, даже е над препоръчителната доза.

Общи условия

Активация на акаунт