Априлски бебчета 2025- тема 3

• 14 405
  • 549
  •   2
Отговори
# 540
Гери, потвърждавам, че пюрето на Хип с картофи и тиквички е отвратително.....моят господин не го понася и го изяде с 300 зора, а другите си ги яде. Дори домашното с картофи и тиквички изяде по-лесно 😃 Днес за първи път дадох бананче в биберона за хранене на Лорели. Леле леле, няма такъв кеф, много му хареса 😁 Определено и бананът му е фаворит, днес хапна и от любимото си пюре тиква със сладък картоф. Забелязах, че пие вода по време на самото хранене, иначе само се жабурка.
Луничке, единствено с бинерона за мляко можеш да дадеш лекарство. Още от самото начало така ми казаха в болницата, когато ни изписаха и казаха да давам Фунг0статин суспензия. Знам, че продават и такива специални биберони за даване на лекарства 🤗 Аз слагам бибероната в устата и вътре изсипвам лекарството.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 22:46 от Kactus

# 541
Момичета това, което пише на кутиите е  за ориентир. Изобщо не го гледайте. Ние сме още на 1, според нея трябва да сме на 4х 180, да ама не. Имаме 5 хранения, само на обяд давам пюре , другото е АМ, а преди да му избие зъба две нощи става по два пъти за хранене и бяхме на 6 хранения. Вчера и днес и ние бяхме на тиквичка и картоф. Потвърждавам и двете пюрета на хип и бебелан са като желе. На едното му слагам вода и го намачках с вилица ,а днес направо сложих АМ 20,30мл и го разбърках,  получи се доста добре.
Пълнолуние радвам се че сте по-добре.

# 542
Пробвах и със специалната биберона за лекарства, но пак го плюе.

И се задавя и почва да кашля.. купон. А  нощното приспиване пак стана като китайско мъчение. 30 минутно пищене и едвам заспива. Спа 30 минути и пак се събуди с писъци и сега не иска да заспи. Гушкам я да спи и почват викове. Слагам я на спалнята до мен и започва да раздава усмивки. Малко дяволче. Предполагам са зъби и манипулация 😀

А аз съм взела 2 или 3 броя от това пюре на Хип. Май аз ще си го ям или ще добавя тиква да видя какво ще стане.

# 543
Парче варена тиква оправя всичко, според мен. Утре ще дам за пръв път пилешко към готово пюре, 1 чаена лъжица, от заготовка. Дала съм вече 6 пъти жълтък и започвам редуването, няма закога да го бавя вече. Яд ме е като че ли, че не започнах по-рано с жълтъка, ама каквото - такова.

# 544
Момичета, взех Аптамил АР 2, но на кутията пише "6 - 12 месеца - 3 хранения по 180 мл". Това ми се струва супер малко, ние имаме напълно заместен само обяд. Как ви се струва? Някоя от вас преминала ли е вече на 2-ка и променяла ли е броя на храненията заради това?

Елис вече е на 2ката , преминахме плавно, педиатъра каза да си я храня както с 1цата, същия режим и това което пише на кутията не е реално, защото малко бебета на 6м имат заместени 2 хранения, та аз си го давам по същата схема .

# 545
Бързо и леко боледуване, не може без това, аз съм на мнение, че така се гради имунитет, но пък да преминава лекичко. Ние преминаха през няколко вируса весе в къщи от каките, но бебка се справя героично, като не им се поддава, само единият път й давах биозин. Даването на лекарствата си е приключение и 30 минути мъки. От спринцовка по малко капя в лъжичка с която й го давам, тя го плюе, аз го събирам и връщам и така 😆
Момичета и ние със захранването сме в гоооолям застой, просто заради този жесток запек спрях да й давам нови неща, каши след обяд е мноооого трудно, 30 мл АМ суха около 5-6  гр каша и понякога добавям лъжица-две от зеленцуково пюре, да има някакъв вкус, че ние плодове още не сме вкарвали.
Много закъснях ме и с жълтък, още не съм давала и мисля днес вече да започваме страх, не страх..... Асках само да попитам при въвеждането му всеки ден ли давате или през ден си?

# 546
От пюретата, които ползваме ми харесват Simple comme и babybio. Plasmon също ги яде, но са супер редки. Взех на Пюрео да видя дали ще има разлика межде пюре за 2 лева и пюре за 6 😆

# 547
През ден давам жълтъка и при въвеждане.
Тъкмо вчера давах пюре картоф с тиквичка на хип и след няколко лъжици добавих от тиква малко да се разреди. Аз захранването го почнах преди около 2 месеца, един ден яде цяла порция, един ден не…
Започнаха да ми излизат клипчета, че при смяната на времето може да има смущения в съня и режима на бебчетата като цяло, не бях се сещала. 😔 Психически се подготвям.

# 548
Благодаря ви за съветите за млякото! Момичета, не знам дали следите lemomtesori в инстаграм, тя прави много готини курсове, скоро ще има и за захранването, ако на някой незапочнал му е интересно. Тя е лекар специализант, в момента по майчинство.

# 549
Момичета, на Пюрео нещата са next level. Бях доста скептична, обаче мега вкусно, със супер консистенция, дребното не знаеше какво му се случва - досега тази безформена маса, дето й се даваше, няма нищо общо Simple Smile Не знам домашните как са, обаче на фона на всичко, което досега съм купувала, просто няма база за сравнение...

Общи условия

Активация на акаунт