Априлски бебчета 2025- тема 3

• 13 318
  • 508
  •   1
Отговори
# 75
И аз да поискам съвет - може ли захранващите мами да споделят как изглежда графика на хранене за един ден по часове с мляко и първи пюренца?
Искам да махна храненето в 22 и да го "сместя" през деня, но не знам как да стане най-добре.

И аз ще следя за съвет, защото късното вечерно хранене и аз не съм го махнала и не знам точно как да стане. Горе-долу това са нашите часове:
8:00 мляко 200мл
12:00 пюре
16:00  каша с плод + мляко 120мл
19:00 мляко 150мл
23:00 мляко 200мл

# 76
И аз да поискам съвет - може ли захранващите мами да споделят как изглежда графика на хранене за един ден по часове с мляко и първи пюренца?
Искам да махна храненето в 22 и да го "сместя" през деня, но не знам как да стане най-добре.

И аз ще следя за съвет, защото късното вечерно хранене и аз не съм го махнала и не знам точно как да стане. Горе-долу това са нашите часове:
8:00 мляко 200мл
12:00 пюре
16:00  каша с плод + мляко 120мл
19:00 мляко 150мл
23:00 мляко 200мл
При нас е
5-5:30 мляко
9-10 мляко
12-13 пюре от зеленчуци
15-16 каша
18-19 мляко
Около 20-21:30 мляко
И си ляга между 21-22:30 , различно.

# 77
Как сте момичета? Ние още сме на морето, но не съвсем 😀 Мисия невъзможна се оказва при нас. Отиваме на море и точно 10 мин е в нормално настроение и започва едно хленчене, плач и тн. Но явно хората не се плашат толкова лесно и пак сядат около нас. На свободна зона сме, но пак е голяма пого по плажовете. Първите дни я гушех и спеше на плажа след няколко минути викове, но сега и това не става. Иска постоянно да се върти по корем и да си играе. Взимаме цялата тумба с играчки, гнездо, колички и пак няма угаждане 😀 Вечер да седнеш на ресторант си е лукс. Ако въобще седи в количката е за около 10-15 мин макс и започва едно мрънкане. С баща и тренираме за дисциплината кой колко бързо може да яде. Гушвам я, за да е щастлива, но тя започва да дърпа чаши, ръцете в чинията и храната… Мазаляк. Позволяваме си да седнем в заведение, ако е спала един час преди да излезем. Ако е спала 30 мин въобще не си правим сметките да сядаме на заведение, защото тя не издържа повече от час  будно време. Първите дни поне заспиваше в мен, но сега не иска. Иска в леглото да заспи сама и пак е една 30 минутна драма с рев и протести. Хем и се спи, хем не заспива, не иска да я приспиваме. Но пък е прекрасно да сме заедно. Но друга година с баба ще е по-добре 😀

Предполагам венците много я дразнят и за това е доста нервна на моменти. Вчера пробвах да я намажа с Осадент. Гризе Софи и още няколко играчки, но не е достатъчно. Банана, който и бях взела е с по-странна текстура и още не и допада.  Та започва да проявява все повече характер и от сега започваме да виждаме зор.

# 78
Луничке, точно затова нашия татко ни отказа да ни заведе на море всичките😂(само мен заведе за малко)
Просто още са малки и може да очакваме всичко по всяко време 😂
А ние днес ходихме до Джъмбо( с всичкия си акъл, забравих да помисля, че наближава 15 септември, та….) наредихме се на каса, всички каси пълни с опашки…напред хората ме видяха с бебе и ме пуснаха да мина❤ много мило, но когато се наредихме да маркират, изведнъж се разпищя..явно се уплаши, много хора, тясна каса, отвсякъде глъч и пищене на маркирани стоки…и като се разплака …чак аз се стреснах, но хората бяха любезни и търпеливи…излезнахме навън и всичко беше ок…та вече са човечета, но все още бебета 😍

# 79
Стигнах до извода, че ншата деяойка е преуморена. Днес цял ден св мъча да я приспивам и все удрям на камък с къси или мвга къси дремки, само в количката се доприспа и направи 1ч40 мин...
Дано успея скоро да поправя това недоспиване, че иначе хем е крива, хем не спи... И после вече ще мислим за режими.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 09:06 от zvezdait

# 80
Моли, браво на Вас за смелостта. Аз не мисля, че мога да я оставя на някой без да психясам. С половинката сме на мнение, че искаме да е с нас. Поне първата година. Вярно не е почивка, но пак са общи спомени. Не че нямам доверие на майка ми, но щом диването нас ни прави диви, нея не знам какво ще я прави 😀

# 81
Ние изкарахме супер на морето. Ходихме с двете каки и тате. Тате беше с каките, ние сме бебка си бяхме със собствен режим, но към 10: 30 отиваме на плажа до 12 и 30 и после 13 хапваше в стаята и спеше до към 16-17 и пак на плажа до 18 и 30. Прибирахмесе да ядем, да се изкъпем и излизаме на разходка, до когато изкараме, тя си заспиваше в количката и после само я преместват в креватчето. Правеше си 3 дремки където я сварят, просто като реши, че й се спи, си заспиваше и на плажа и в ресторанта и в стаята или на път 😂 В един от ресторантите сервитьорката беше възхитена, че не е виждала толкова малко бебе, толкова спокойно. Общо взето не е ревала изобщо, даже напротив, пееше и събираше целият плажа или ресторант на сеир 😁 Един дядо пита на колко е и като казахме, че е на 4 месеца и възкликна " Ма то много ново!" Е паднах, само така не я бяха наричали 😂
От други ден съм се зародила да започваме със  захранването, та днес минах през ДМ и й взех няколко пюрета морков, тиква и пъщърнак, та ще видим как ще е.
Иначе днес бяхме и ние на пазар с каките за дрехи за есента .... ееее бебето не му се чу гласа 5 часа в мола, но каките .... свят ми се зави. Е не е лесно с три жени  на пазар 😵‍💫

# 82
Мишле, завиждам Ви. Ние също отиваме на плаж към 9 до обяд, но понякога и по-рано сме се прибирали. Ние сме в Афитос и е страшна жега и след обяд не я извеждам. Чак след 17 часа. Но за по-приемливите плажове се ходи с кола. Тръгваме към плажа в часа за заспиваме и диването отказва да спи. И пристигаме на плажа с нервна криза 😀

Нашата не иска да стои в количката, да не говорим за спане. На плажа и изкарахме и гнездото и спа 20 мин. Когато даваше да я гушкам да спи спеше по 30-40 мин…. Овне 😀 Хазайката на единият апартамент се очуди, че е на 5 месеца. Много голяма и се видя. Баба е на внуче, което е на 3 месеца и половина и каза, че нашата е много висока. Аз доста се зачудих, защото не вървим с бързи темпове.

В един от ресторантите сервитьора се шегуваше с нас да я подържи докато се наядем. На количката съм закачила половината зоопарк и пак иска да я гушиш. А доспи ли и се и в Солун сигурно ни чуват.

# 83
Пълнолуние,  дано се укроти  и завършите почивката  по-спокойно. Само да кажа, дано е от полза, нашия се превъжбужда от играчки в количката. За това ги свалям и му ги слагам като се събуди, не преди да заспи. Също не иска да заспива и в колата, на път за Банско спряхме на разклона при Симитли да го приспим в количката и после го сложихме в колата. Идваше ми да тръгна по Предела с количката 😅

# 84
И ние бяхме така и малко преди да направи 4 месеца се заех да оправяме дремките през деня, че много взеха да ѝ се отразяват на нощния сън, с много усилия успях да ги регулирам и сега прави точно толкова колкото са за нейната възраст (4 месеца), 1 час дрямка сутрин, обеден сън от час и половина, 2 и още две дремки по 30,40 мин. Около 19ч. къпане и до 20,20:30 е заспала.. много ни помогнаха книгите на Гергана Конжагюлова от “sladki.sanishta” в инстаграм, препоръчвам с две ръце. В момента сме в пика на регресията на съня и е трудна със заспиването и въпреки това не е толкова зле колкото беше преди да действам със съветите от книгите, при нас драмата сега е че се опитва да махне 4тата дрямка, преуморява се и е нервна, вчера ми будува 3 часа, което е нетипично за нея а да не говорим че за възрастта ѝ 2 часа е максималното адекватно време за будуване..
Стигнах до извода, че ншата деяойка е преуморена. Днес цял ден св мъча да я приспивам и все идрям на камък с къси или мвга къси дремки, само в лолипката се доприсоа и направи 1ч40 мин...
Дано успея скоро да поправя това недоспиване, че иначе хем е крива, хем не спи... И после вече ще мислим за режими.

# 85
  • Русе
И аз се водя по книгите на Гери Конжагюлова. Препоръчвам.
Мишленце, относно въпроса за имунитета на по-големите дечица,
аз взех на батково Реzист@. Отделно и мултивитамини на Допел херц. Взех и на себе си РеспиV@кс и витамини, да се подсиля,че всичко лепя. Ще си слагаме всички у дома и грипна ваксина,е без бебо.

Чудя се аз защо сте неактивни, а то имаме нова тема и не съм я цъкнала за следене. Сега наваксах.
Със Светли се захранваме от 29ти,когато навърши 5м. Днес изяде 100гр пащърнак. От утре мисля да започна комбинациите.
Светли по принцип няма проблеми с голямата нужда, но два пъти ми се е случвало да не ходи по 5-6 дни. Докато беше на кърма бях ок с това,защото детето видимо беше добре.
Обаче днес станаха 6 дни. А вече имаме твърди храни. Виждам,че  се тормози, правих му упражнения, дадох му капки пробиотик, след обяда започна мъчно да се напъва, помагах му в поза естествена бебешка хигиена. Изкара твърда маса, след минута пак,но определено е нещастен и има още. Дадох му сироп Лактулоза Мип, сега чакам резултати.

Светли е голям сладур, обича да спи и е все още на 4 дремки. Издържа бодърстване 1,30ч, макс 1,45ч. Ако го оставя 2ч и вече е преуморен. Вечерния интервал понякога идва дълъг - към 3ч и е доста кисел накрая,но заспива лесно и нощния сън е добър. Имаме едно нощно хранене, което понякога пропуска.
Още сме със бебешкия кош, защото много хубаво си спи в количката, но май ще слагам другия. Той е вече 8.5кг.
Както бях се замислила,че не се обръща, започна два дни преди да навърши 5м да се обръща, вече почти две седмици си тренира и все по професионално го прави, вече вади и затиснатата ръчичка.
И той иска да спи по корем.

Започнахме да се носим доста активно и в раничката, нашата е стара от баткото, но е прекрасна Boba 4G. Малкия се радва да си гледа. Баща му има голям мерак да го носи.

# 86
Ние вчера навърши ме 5 месеца и за първи път се завъртя 🙄
Момичета, аз съм много объркана, чаках с нетърпение днес да минем през ЛЛ и да за очнем захранване и тя тотално ми объркана представите, каза да започнем с плодовите като стигнем по 70-80 гр плодово с още толкова мляко, защото не са засищащи.  Да започнем с тиква/ морков и да вкараме ябълка, круша, синя слива и така до 6 месеца, когато да вкараме зеленчуците!!! И сега съм в дилема какво да правя?

# 87
Здравейте! И аз съм изпуснала новата тема Simple Smile Кактусче, благодаря!
Мишленце, не мисля че е правилен този метод на захранване, но ако имаш доверие на педиатърката тогава няма проблем. По-горе някой беше обяснил, че плодовете са по-малко калорични. Отделно от това и сладкият вкус може да е проблем за въвеждането на зеленчуците. Иначе захранването реално може да се случи с всичко, което е различно от мляко или кърма.
Mila91 моля те, пиши дали си доволна от уреда. Сложила съм го в кошницата с още два и още се чудя, кой да поръчам.
Нашето море също мина безпроблемно. Този път резервирахме хотел с топъл басейн, за да мога аз да стоя на басейна докато голямото дете се забавлява на плажа с баща си. Ходихме сутрин заедно на плажа два пъти.Топнахме крачетата във водата, но многото хора го изнервиха и така и не потретих. Така си останахме на басейна в хотела. За толкова малко бебе така ми е най-удобно и не се налага да приготвям храна, дрехи, памперси и т.н.
Чакам да мине ваксината този месец и след това планирам да започвам захранването.

# 88
Здравейте! И аз съм изпуснала новата тема Simple Smile Кактусче, благодаря!
Мишленце, не мисля че е правилен този метод на захранване, но ако имаш доверие на педиатърката тогава няма проблем. По-горе някой беше обяснил, че плодовете са по-малко калорични. Отделно от това и сладкият вкус може да е проблем за въвеждането на зеленчуците. Иначе захранването реално може да се случи с всичко, което е различно от мляко или кърма.
Mila91 моля те, пиши дали си доволна от уреда. Сложила съм го в кошницата с още два и още се чудя, кой да поръчам.
Нашето море също мина безпроблемно. Този път резервирахме хотел с топъл басейн, за да мога аз да стоя на басейна докато голямото дете се забавлява на плажа с баща си. Ходихме сутрин заедно на плажа два пъти.Топнахме крачетата във водата, но многото хора го изнервиха и така и не потретих. Така си останахме на басейна в хотела. За толкова малко бебе така ми е най-удобно и не се налага да приготвям храна, дрехи, памперси и т.н.
Чакам да мине ваксината този месец и след това планирам да започвам захранването.

Ами, много съм доволна от уреда, пускам го обикновено на 20 минути да работи, защото все ми се виждат сурови зеленчуците и след това ги прави на пюре, като си има функция автоматично пасиране и не седя над него постоянно. Единствено, смятам, че е доста шумен. Малко по- малко от Нутрибулет (ако си имала, той си е доста шумен 🤣), не знам на Филипс уредът как е. За мен си заслужава.
Засега правя всеки ден пюретата, единствено във формички замразих броколи и тиква.

# 89
  • Русе
Моя сладур успя да свърши работата, успокоих се. Тази Лактулоза се оказа голямо чудо.

Днес започнахме вече рр 4 от памперсите на Мамия, обаче нямат оцветяваща се лента, неудобно е така.

Общи условия

Активация на акаунт