Априлски бебчета 2025- тема 3

• 13 615
  • 522
  •   1
Отговори
# 510
Бибси, пробвай с пащърнак, той не запича, не цапа и няма да е тежко за коремчето.

# 511
Нашата вчера отказа пюрето, успях да ѝ пробутам само няколко лъжички. :/ Пробвах на обяд и следобяд, втория път не беше яла от бая часове...
За сметка на това снощи за първи път от над месец (може и два) заспа без фалстарт и ставах само три пъти да я храня и веднъж за биба. Радвам се на това, от което много се оплакват. Grinning

# 512
Ние и днес хапнахме пащърнак. Бях и стоплила 40 храна пюренце и си го хапна. Е остана и някаква част по лигавника. После обаче отказа АМ. Утре може би ще дам броколи или тиква.

Днес бяхме при физиотерапевтката и според нея нещата не вървят добре. Пак криви главата и не иска да си ползва ръцете при определени упражнения. И вкъщи правим някои упражнение и не иска. Инатче. После минахме през Фурлакис. Бях забравила колко бързо говори този човек. В крайна сметка каза, че може да я слагаме да седи колкото иска. Тя все още не може да седне сама, нито да седи самостоятелно. Според него може да се ползва бънджи или проходилка за кратки периоди, но след като може да лази, иначе може да се забави това умение. И да е босичка. За обувки, важното е подметката да се огъва по средата, ако хванеш обувката от двете и страни, а не отзад и отпред.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 17:41 от Пълнолуние

# 513
Аз започнах захранването с картофче, после тиквичка, след това морков, след това сладък картоф. Нямаше проблем с коремчето.
Днес започнах жълтъка, забравих да сложа в събота и неделя. Ама днес се сетих. Сега пред ден ли й давам? И кога увеличавам, за да стане цял жълтък? Започнах с една четвърт от жълтъка. Като го опита полудя, много й хареса, за малко да вземе бурканчето 🤣.

# 514
Цял жълтък ще стане чак след годинката. Май след навършени 8-9 месеца се даваше 1/3 или 1/2.

# 515
След 9 е поливинка.

Тука срещнах половинка на два дена, сигурно и така може, но по на често по малко, по-добре според мен.

# 516
От няколко дни, Ради вече казва мама доста ясно Simple Smile Като казва мама много бързо, става амам, което не е далече от истината Simple Smile

Иначе от зор да не стои по корем, се научи да се обръща от гръб по корем. Направо не знам как ще се научи да пълзи...

# 517
Стоунче Ще се научи. Нашата само като я обърнехме по корем пищеше. И секунда не искаше да стои . Сега стои по 20-30 мин и си играе с играчките.

Сега вдигна 37.9 температура. Сутринта не я усетих топла. Сега като се събуди от дрямка и беше топла. Не знам дали е от зъбки или нещо сме хванали. В асансьора имаше един кашлящ батко, но чак толкова бързо да ни хване .. Знам ли. Дадох 2мл панадол. Дано помогне.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 17:26 от Пълнолуние

# 518
Има ли тук мами, които живеят в Германия?

# 519

Да, аз съм в Германия. Simple Smile

# 520

Да, аз съм в Германия. Simple Smile

Благодаря за отговора Simple Smile Писах ти на лично

# 521
И при Светльо ситуацията със запека е подобна.  И аз има чувството,че дори след мелилакса остава още материал в коремчето. Уж му правя масажче, вдигам краката, но сложно си е. Няколко пъти съм давала и аз от сиропа Лактулоза Мип, много добър ефект. Проблема е,че не знам как да му го дам. Прекалено гъст и сладък е и бебчето се дави и плюе. С писалката от Панадол нямах добър резултат. Само с една пипетка от пробиотик, но тя толкова малко взима,че упражнението продължава доста дълго, малкия започва да се ядосва и плюе.  И от тази сладост се задръсти. Давах му и с лъжичка, долу горе се случиха нещата, но и там плюе и става целия в сладко. Купих малка спринцовка от аптеката, следващия път ще пробвам с нея.

Дано Санди да даде още идеи.

Тиква яде в промишлени количества и аз знам, че е разхлабваща и от една седмица яде тиква във всякакви вариации, с пащърнак, със сладък картоф, със спанак и нулев резултат... пробвах със слабите лен чай-пак нищо, дори сложих мелилакс и резултата не беше кой знае какъв. Притеснява ме ,че стават твърди и се по трудно ги изкарва, а няма изцяло изпратено стомахче дори след мелилакса.
Sande4 може ли да ми кажеш за това сиропче, по колко и как го даваш, ще ходя да го търся днес.
А и сигурно от два месеца обикалям и търся тези хомеопатичните които преди време бяхте споделили и никъде не мога да ги намеря.
Мирела, ти колко мл даваш от сиропчето? Аз й дадох 2.5 и никакъв резултат няма.

# 522
Уж действа с натрупване Лактулоза. Иначе аз бях купила и хомеопатичните, но не съм давала. Хомеопатични мисля че можеш и онлайн да поръчаш или да помолиш от аптеката да ти поръчат, можеш да видиш и наличност ако имат опция в сайта.

Общи условия

Активация на акаунт