Априлски бебчета 2025- тема 3

• 14 018
  • 533
  •   1
Отговори
# 525
Мисля, че съзнателните думи са от годинка нататък.

Стоя срещу нея, лежа, пея, тя не иска по корем и се завърта веднага по гръб обратно. Иначе стои без проблем вече, подпряна по много време, самостоятелно няколко минути.
Времето по корем ми е в раницата, иначе не мога да я накарам Simple Smile Докато беше хубаво времето, ходихме на едни люлки и я гушках в мене, докато се люлеем, но сега е много криво навън. Отделно аз имам някакъв проблем с вестибуларния апарат и ми се вие свят брутално тези дни...

# 526
Около годината са Кактус. Първо започват с мама, тата, баба и бау-бау, мяу-мяу. Някой на година и половина започват с изреченията. Най-вече сега е важно да разпознават името си и да се обръщат и като ги питаш къде е мама да те потърсят с очи.

# 527
И моето бебче бърбори доста, макар че аз съм по-сдържана по принцип, от някоя от бабите ще го е наследила това говорене. Казва бабу, маму, особено ако като спи се стресне и събуди и вика маму маму 😄
Надига се на 4 крака или напълно или на колене, от около 2 седмици, от вчера вече започна и ръцете да мести напред, но още не е достатъчно силна да пропълзи и пада. Но скоро ще почне да пълзи. Гледах, за да заякне предната част може да се сложи бебето на нашите крака по корем, а ръцете подпрени на пода.
Бебчето се изправи на 4 крака като ме гледаше да правя планк.

# 528
Фурлакис и на нас каза за бънджито, аз не очаквах. Както каза Луничка, не важи за бебета с наднормено тегло и недоносени, и се ползва когато могат сами да се изправят. Мисля да му взема активен център по-натам, изглежда ми най-естествено и безопасно.

# 529
Пълнолуние явно сте хванали нещо, нали каза че сте на събиране. Звъни на личния, може би ще трябва и да я прегледа. 
Ние изкарахме втори курс съм сополи. Имаше и малко кашлица,  дадоха ни коларгол , почти му мина вече цяла седмица. И от вчера сме с пробило зъбче, чакаме и второто.
Моят за сега не е от приказливите, само някакви звуци бръмчи.

# 530
Нашият запек се оправи вчера (даже имахме голямо омазване, ама това е друга тема, сигурна съм, че ни чакат по-големи), значи около 6 дена. Като гледах да давам пюрета с тиква или с пащърнак за периода, без първия ден де, като единия ден и отказа пюрето.

# 531
Мила, най-вероятно нещо сме лепнали тогава. Писахме на ЛЛ по Viber и ни каза да действаме с Биозин коластра и Осцилококцинум освен Панадола. Дано бързо мине, че нито има апетит, за спането е някакъв ад. Но нормално, когато не се чувства добре .

# 532
Благодаря ви, момичета ❤️😊 Много се зарадвах като видях колко коментара има в темичката 🤗
Гери, ще внимавам тогава как се обръщам към него, защото освен с името му, аз казвам и "мами" и още едно умалително 😅 Ще се старая да му говоря по име.
Аз за бънджито се притеснявах, но сега ще започна да го слагам за кратко без да го мисля.
Моят господин също е с бистри сополи, таткото нещо се разболя и ние малко покрай него 😁
Между другото, моят господин последните дни пак започна да спи по корем. На мен даже ми е странно, че бебчетата на повечето от вас не искат по корем. Ние сме с обратния проблем 😃 Постоянно се обръща и пълзи, клати се, играе си, така спи и се сърди като го обръщаме по гръб 🤣 От седмица вече се обръща по корем и в двете посоки(преди беше само надясно), иначе може и по гръб да се обърне, ама не иска....
По колко вода пият вашите бебчета? Моят след 6 дни ще стане на 6 месеца и едвам пие по 10-20мл.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 14:31 от Kactus

# 533
  • Русе
Мишленце, от лактулозата също давам 2,5мл.

Кактусче, Лъчо (големия) каза напълно осъзнато мама и бръм (така наричаше колите) напълно осъзнато на 10-11м.
При Светли в понеделник тръгнаха бистри сополи, тогава пуснах и кръвни и урина от профилактичните. Започнахме веднага Каларгол 1%, в неделя вече беше добре.
Вчера ходихме на педиатър за ехография на вътрешните органи и преглед. Всичко наред като цяло, коментира хемоглобина,че е нисък 108, но каза да наблегнем на месото, няма сироп засега. Не хареса левкоцитите в урината 10-12 на поле,  пусна ми направление за повторна урина, излязоха 6-8. Не й харесват, утре ни иска пак при нея,за да изпише лечение.

Общи условия

Активация на акаунт