Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 313
  • 912
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ми нашата. Сега като се подсетих за този скандал, влязох да проверя за развитие - 2024та са прекратили производството, 2025та, слава богу, са го възобновили в Ямбол, защото в Сливен буквално всички съдии са си подали отвод.
Много искам да знам тези хора как спят вечер.

П.С. Зарових се още малко - 2019та са го хванали в София, че е правил педофилски клипове и прокуратурата в Сливен пак си го е пуснала, защото някакъв свидетел не дошъл.
2022ра 14те семейства подават оплаквания. 2023 и 2024 всички възможни сливенски съдии правят отводи, като по този начин проточват делото, без да стартира. 2024та направо си го прекратяват.
Март 2025 съдът в Ямбол отменя решението за прекратяване и отваря пак делото. След това не съм намерила нещо по-ново.

А, да, насилените деца са от ромски произход, ако се чудите, защо на никой не му пука.

# 181
  • Beyond the stars
Да им сложим по един хиджаб направо от .. колко годишни всъщност ?
Децата не са виновни, че не можем да им предложим нормално функциониращо общество.

И после как това дете ще отиде да се оплаче на майка/учителка и т.н. като масовото мнение е ,че то си е виновно ..?
Апропо, имаше една доста смислена изложба (имаше я и онлайн) "What were you wearing" с дрехи на жертви на сексуално насилие. Особено поучително е, че почти нямаше разголени дрехи и изобщо "тя/той не си го е търсел".

# 182
Късите поли и панталонки са точно за тийнейджъри. Не го намирам за скандално. Проблемът е в главата на педофила.

Има късо и късо. Всички сме били деца и сме носили къси панталонки. Но не и чак толкова къси, колкото носят сега.
Нямам навика да снимам чужди деца, за да ви покажа какво имам предвид, затова ще илюстрирам: представете си тези панталонки, само че по-къси с още 3-4 пръста:

И плюс цялостната визия не на дете, а на малка жена...
Съмнявам се майките им да ги пускат така навън, едва ли всички знаят как ходят облечени децата им.
А ако знаят и нямат нищо против... Не знам, не знам...

# 183
  • София
Каква връзка има облеклото им с темата?

# 184
  • Пловдив
Всъщност у нас просто е прието да се плюе обществото като ненормално, хората като "не народ, а мърша" и т.н. Което в дадения случай се оценява като лошо, то се приписва на нашето общество. В това число - нерядко и противоположни едно на друго неща.
Хем облечени като курвета, пардон, кифлета (щото звучи зле, следователно подхожда баш като за нас), хем обществото криво, щото не е политкоректно да се говори за дрехи във връзка със сексуални престъпления (и това е правилно по принцип, само леко не се съчетава с другото, за нравите, в напъването да се очерни всичко у нас), а България - рай за педофили.
Да бяха свършили педофилите в чужбината или да ги осъждаха моментално (не като нашата лоша, лоша, корумпирана, пускаща нарочно всички престъпници на свобода съдебна система), да повярвам.
Скрит текст:
Нямам представа защо точно са се отвели в Сливен, но залагам една бира с картофки за това, че са ги подбрали с плюнки, обвинения в корупция и обиди медии и общественост още преди началото на делото, както в Стара Загора с Дебора.
Майтап, бе, Уили, не е затова - естествено, че е щото са долни корумпета. А, да, и педофили, как не се сетих.

Това долу е възрастта, под която сексът е престъпление. Германия, Австрия и т.н. са рай за педофили, достоен за подигравка от онзи комик, така излиза.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 10:16 от Магдена

# 185
  • София
Пак смесваме темите обаче.
За педофила и насилника няма значение къси панталонки ли са, или бурка.

П.С. това беше към поста на кака Сийка, но междувременно се появиха още постове и добавям това доуточнение.

# 186
Ако детето е научено, че определен тип внимание, действия, докосвания, покани са неприемливи и, че веднага трябва да сподели, биха се предотвратими много случаи още в зародиш, преди да се е стигнало до край. Само, че някой трябва да ги научи тези деца да различават нередното от редното. Да ги научим, че има време за всичко. Че има приемлива разлика във възрастта и неприемлива такава. Че има приемлива и неприемливи отношения - учителят е учител, треньорът - треньор и границата не се прекрачва.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 10:56 от Mama Ru

# 187
  • София
Всъщност възрастните трябва да бъдат научени на това, защото те носят отговорност за поведението си.

# 188
Съгласна съм, но обръщам внимание към дрехите на някои момиченца, защото имат връзка с ранното им сексуализиране и по-лесната им податливост на педофилите. Как да научиш детето да се пази, когато то не иска да се пази, а даже напротив?

# 189
Ми нашата. Сега като се подсетих за този скандал, влязох да проверя за развитие - 2024та са прекратили производството, 2025та, слава богу, са го възобновили в Ямбол, защото в Сливен буквално всички съдии са си подали отвод.
Много искам да знам тези хора как спят вечер.

П.С. Зарових се още малко - 2019та са го хванали в София, че е правил педофилски клипове и прокуратурата в Сливен пак си го е пуснала, защото някакъв свидетел не дошъл.
2022ра 14те семейства подават оплаквания. 2023 и 2024 всички възможни сливенски съдии правят отводи, като по този начин проточват делото, без да стартира. 2024та направо си го прекратяват.
Март 2025 съдът в Ямбол отменя решението за прекратяване и отваря пак делото. След това не съм намерила нещо по-ново.

А, да, насилените деца са от ромски произход, ако се чудите, защо на никой не му пука.

Той и затова към тях се е насочил гадината.
Ама защо там хората дружно не се вдигнат да го пребият. Те циганите в това отношение са сплотени. Пипнеш ли един, скачат ти другите.
Значи имал клипове, ама свидетел не дошъл. Много важно. Имаш клипове ей.
Те тия съдии с отводите сигурно са педофили. Нямам друго обяснение съдия да си направи отвод "за всеки случай"

Но знаем лицемерието на България и двойния аршин.Циганите търгуват с децата си буквално, но България мълчи. Продават си децата за пари да ги онождат възрастни. И държавата мълчи. Иначе робство няма.
Гледах наскоро при Карбовски историята на една циганка. Още като малка е продадена. Там освен насилие друго не е видяла. Насилие от мъжа си, насилие от свекървата. Карали са я и да краде.
Къде е държавата, къде е полицията в случая?

# 190
Защо пък да не си ходят както искат децата и младите момичета? Жените на всяка възраст значи можем да се показваме по бански, без да сме с перфектни тела, ама най-младите не можело да си сложат къси гащи да не привлекат някого... не сме в арабския свят още. Късата пола не прави от детето жена. Гледам в доста филми ученическата униформа е с къса пола. Сигурно да вкарат в грях учителите Simple Smile

# 191
Всъщност възрастните трябва да бъдат научени на това, защото те носят отговорност за поведението си.
Аууу, как смееш да казваш, че възрастните трябва да са отговорни Grinning
Ама не. То онова девойче е с панталонки. Аз съм  невинен, слаб ми ангела, тая малка пачавра ме тормози сексуално. Значи трябва да нападам.
Трудно ще те разберат. Тъжно е.
Жертвата е виновна. И на 15 и на 5, ще е виновна.

# 192
  • София
Абсурдно е облеклото на едно дете да "носи" отговорност за поведението на възрастен. Абсурдно е дете са носи отговорност за поведението на възрастен.

# 193
Преди да станеш възрастен си дете. Възпитанието започва в детството, не след пълнолетие.

# 194
  • София
Както и да възпитават или да не възпитават едно дете, както и да е облечено то, няма извинение за възрастен, който злоупотребява с него. Поведението на възрастния е избор на възрастния, не на детето. То не носи отговорност за поведението на възрастния.

Общи условия

Активация на акаунт