Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 200
  • 912
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Всеки има право на защита, това е основен принцип. Адвокатите могат да излагат каквото преценят,че ще е в полза на клиента, това не значи, че ще бъде прието.

# 391
Хората са различни. Има такива мъже, както и има такива жени. Изкривяване някакво ли е, нетрезва преценка, неумение да отклонява, да отказва флирт, похотлив натиск или друго, не зная.

# 392
Вчера няколко деца на 13 години са се качили  на 200 метров кран, за да си направят селфи. Как мислите тези деца могат ли да преценят рисковете и последствията от действията си?
На същата възраст е и това дете, колко да се различава в развитието си от тях. Колкото и да ви се виждат пораснали и облечени като магистралки, не са. Те са деца и не могат да преценят нещата. Възрастните могат, затова са отговорни.

# 393
Как си представяте, че момичето се е самопредложило на учител...? Убедена съм, че той я е заглеждал и й е пуснал пръв мухата. Но дори да е наистина тя, той не е в ред да злоупотреби така на работното си място. И не бил никога очаквал да го задържат за такова нещо... той как си представя учителстването въобще?

# 394
Ами аз мога да говоря като жена на 40+ години, която е била обект на интерес от много по-млад мъж. Подчертавам - МЪЖ. Ми, не мога да си представя да имам връзка с младок - за какво ще си говоря с него? На житейско ниво той е няколко стъпала под мен, аз сигурно ще трябва да го отглеждам?! Не, мерси! Да не говорим, че реално ще му съсипя живота ако го прикоткам във връзка - аз няма да стана по-млада, по-фертилна и по-здрава. И той, вместо да се радва на младостта си, ще се съобразява с жена, която вече осъзнава, че не е на 20 г., която не може да купонясва до зори и която вече е видяла твърде много, за да се прехласва по младежки открития.

Коментарът ми е отговор на въпроса на savii, просто има няколко мнения между въпроса и отговора и може би, темата се размива.

# 395
Acid_Burn, несравними са нещата. Нищо лошо няма жена да има връзка с младеж. Стига само той да е вече пълнолетен.

# 396
Пак стигаме до екзистенциалният въпрос с баницата.
Кой е виновен?
Този дето я дава или този дето я яде?

През 70те години е било популярно т.н. движение на "бейби групитата" - малолетни момичета, които се обличат провокативно и спят с рок звезди.
Джими Пейдж е само един от небезизвестните мъже по това време, които са предпочитали неприлично млади момичета.
В желанието си да бъде с едно такова момиче дори я отвлича и затваря под ключ, за да не го пипнат властите.
Най-странното обаче е как в интервюта вече тази зряла жена го обожествява и твърди, че всичко е било по взаимно съгласие!
Все още няма повдигнати обвинения срещу нито един музикант от онова време (с изключение на Стивън Тайлър, но там май всичко приключи бързо и без последствия).

Много възможности за измъкване има - особено ако си влиятелен мъж с пари.

# 397
Acid_Burn, несравними са нещата. Нищо лошо няма жена да има връзка с младеж. Стига само той да е вече пълнолетен.
Да, де, нищо лошо и престъпно няма. Но дори и така, аз не мога да си представя връзка с толкова по-млад от мен мъж. А този "учител" какво прави с дете? Самият факт, че той е избрал да се занимава с малолетна, вече показва негови сериозни дефицити.

# 398
Ако някой/я е над 18 години, негова си работа дали ще има връзка дори и със 60-годишен/на. Всеки си решава за себе си, но трябва да е пълнолетен и за носи отговорност за действията си.

30-годишен с 13-годишна си е педофилия, както и да го погледнеш.
Както казах и назад, той е възрастният и като такъв трябва да знае как да се справя с подобни провокации от нейна страна, ако ги е имало.

# 399
Да, така е, над 18 г. всеки носи отговорност за изборите си. Аз обаче не бих си позволила връзка с млад мъж. Говоря за мен. Има жени, които биха го направили и в това няма нищо лошо. Поантата ми е, че е въпрос на морал да прецениш дали да започнеш връзка с много по-млад от теб партньор, да си дадеш сметка ти къде си и евентуалната ти половинка къде е и дали този съюз има реално бъдеще. И това е отговорност повече на по-възрастния във връзката, защото се предполага, че той има повече знания и житейски опит. Естествено, когато става въпрос за непълнолетни, а още повече - за малолетни, такива дилеми няма. Там нещата са ясни и прости.

# 400
Каква отговорност? Точно тук ми беше казано, че ако си във връзка и кръшкаш не носиш абсолютно никаква отговорност.

# 401
  • София
...
Както казах и назад, той е възрастният и като такъв трябва да знае как да се справя с подобни провокации от нейна страна, ако ги е имало.
Точно.

# 402
Не носиш наказателна отговорност. Иначе си носиш риска и последствията от това да се разделиш/разведеш и т.н.

# 403
  • София
Пак стигаме до екзистенциалният въпрос с баницата.
Кой е виновен?
Този дето я дава или този дето я яде?

През 70те години е било популярно т.н. движение на "бейби групитата" - малолетни момичета, които се обличат провокативно и спят с рок звезди.
Джими Пейдж е само един от небезизвестните мъже по това време, които са предпочитали неприлично млади момичета.
В желанието си да бъде с едно такова момиче дори я отвлича и затваря под ключ, за да не го пипнат властите.
Най-странното обаче е как в интервюта вече тази зряла жена го обожествява и твърди, че всичко е било по взаимно съгласие!
Все още няма повдигнати обвинения срещу нито един музикант от онова време (с изключение на Стивън Тайлър, но там май всичко приключи бързо и без последствия).

Много възможности за измъкване има - особено ако си влиятелен мъж с пари.

Пълна глупост. Детето е ЖЕРТВА, а не баница. Престанете да пишете такива неща. Законът е пределно ясен и даже не позволява тълкуване.

# 404
Каква отговорност? Точно тук ми беше казано, че ако си във връзка и кръшкаш не носиш абсолютно никаква отговорност.
Не знам кой ти го е казал, аз не бих. Аз мисля, че човек като е във връзка носи отговорност за партньора си.

Общи условия

Активация на акаунт