Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 23 312
  • 449
  •   2
Отговори
# 15
Na_ti, първо спокойно, колкото и да е трудно. Дишай! Това не е спешно състояние.
Апокалиптично е в първия момент, знам. За секунди светът ти се срутва.  Ако ти се плаче, поплачи - няма как да е лесно.
Резултатите ти се свързват с един от най-честите видове карцином, т.е. за докторите това е нещо познато и изследвано. 
Тук има по-компетентен народ от мен, момичетата ще дадат насоки кое, къде и как.  Аз бих те посъветвала да направиш минимум две, че и три  консултации с различни онколози и след това да си слушаш шестото чувство.
За гърди даващото най-много информация изследване е резонансът. От сегашната ми гледна точка, бих си направила всички възможни изследвания и после да взема решение.
Форумът помага много. Ако имаш нужда от подкрепа пиши  и едно лично съобщение дори. И да поговорим съм насреща.

# 16
  • Sofia
Malin4e , за д-р Георгиев само хубави неща , както и за екипа му.
За преместване - болница Надежда. Какъв е реда, нямам представа. Може да си направиш консултация с д-р Мила Петрова ( тя в момента е на семинар в чужбина, ще се върне до края на седмицата) или проф. Щерев.

Na_ti, както казва  Malin4e - всичко, ще е наред.
Хубаво е да дадеш за хистологията за второ мнение, но междувременно можеш да си запишеш час при онколог. Вероятно си от Пловдив, щом си била при д-р Валентин Иванов? Там ли държиш за онколог или може друг град? За да ти препоръчаме.

# 17
  • Добрич
Na_ti, хем е "дуктален инвазивен" , хем "няма туморна находка"...

Когато карциномът е хормонозависим, Her 2 негативен с чисти лимфни възли и ниско  ki67  съвременните протоколи не препоръчват химиотерапия, защото е неефективна.

Най-вероятно операция, хормонална терапия и малко лъчетерапия.

При чисти лимфни възли съвременната медицина препоръчва сентинелна биопсия.

За  гърди и аксили е най-добре да се направи ЯМР с контраст.

За цялото тяло е по-подходящ КТ с контраст или ПЕТ КТ.

За второ мнение на хистологията бих препоръчала д-р Факирова от ВМА София (мога да ти дам тел. номер).

Трябва да направиш консултация с медицински онколог. Той ще представи случая ти на мултидисциплинарен екип  (онкокомисия) и ще се определи пътя за лечение.

Хубаво е, че си направила кор биопсия, вместо операция!

Посети няколко доктора и си избери на кого да се довериш за лечението.

Луминален тип А е с чудесни прогнози и пълно излекуване.

Ясно ни е  че си уплашена, всички сме минали по този път... Но живеем в 21 век и ракът е лечим.

Всичко се нарежда по най-добрия възможен начин. Амин.

# 18
  • Варна
Малинче, съжалявам да го кажа, но Кискали се пие до прогресия. Щом са ти го назначили, значи имаш далечни метастази. Отскоро е одобрен и за ранен стадий, но мисля касата още не го реимбунсира. Как имаш светнали ЛВ. Това след 6м терапия ли е. Ако е така, лечението би трябвало да се смени. Трябва ти консулт с много добър онколог. Не мога да дам съвети за болница в София, но навсякъде е едно и също с чакането. Сестра ми също е на Кискали и в предвид, че ще е с години, избрахме най близката болница. Ако има нещо смущаващо, правим консулти с други лекари. Ако искаш качи разчета на скенера, да те посъветваме.

# 19
Мерси за вниманието, Алатея!
На разчета на скенера пише суспектен лимфни възел. Има висока метаболизма активност, но не е увеличен. Според д-р Иван Георгиев са няколко възела, не само един. Показа ми ги на екрана. Схемата за облъчването е по-различна от от прдложеното в Панагюрище и в Дървеница, но някак изпитах доверие към него и се съгласих.
Кискали ми назначиха при локално авансиране, нямам далечни мета....поне не и показали се. Казаха 3 години ако няма рецидив или не стигна до токсичност по-рано.
Лечението определено ми се ще да се разсъди и от някой друг. Ще запиша час при д-р Мила Петрова и можеби и другаде ако измисля къде....
Не знам какво друго да направя в момента.

# 20
malin4e, 🍀

Na_ti, Вела ти е дала много хубав и пълен отговор. 🤗
Отиди на 2-3 консултации с различни онколози. Харесай си един. На тези консултации, те ще ти кажат как предлагат да протече лечението.
На ПЕТ скенер ще те прати онкологът. Това трябва да му е стъпка 1 в лечението!
Докато чакаш часовете при онколозите, дай хистологията за второ мнение при Факирова или някой друг. Важно е да го затвърдиш.

# 21
  • Варна
Малинче кой стадий те водят.Зависи ЛВ къде е. Когато е на врата или гръдната стена, пак ги водят далечни. Не можах да разбера, тия ЛВ кога светнаха. Сега след 6м.лечение ли. Какво е решението на комисията. Бих те посъветвала да направиш консулт с проф. Тимчева. Тя ще те насочи. Лечението трябва да е комплексно, а не само лъче. Имаш ли изследвания за мутации.

# 22
Малинче кой стадий те водят.Зависи ЛВ къде е. Когато е на врата или гръдната стена, пак ги водят далечни. Не можах да разбера, тия ЛВ кога светнаха. Сега след 6м.лечение ли. Какво е решението на комисията. Бих те посъветвала да направиш консулт с проф. Тимчева. Тя ще те насочи. Лечението трябва да е комплексно, а не само лъче. Имаш ли изследвания за мутации.

Сега светна този лимфен възел и е на шията над ключица. Не е увеличен и казват, че е много трудно да се биопсира успешно, че да се докаже нещо на практика. Реално може да е и от друго, но няма как да се знае на 100%.
ПЕТ скенерът е от миналата седмица. Преди 6 месеца имах чист ПЕТ скенер.
Водят ме II като стадии, но можеби да не е релевантно вече, знам ли.
Ще видя Тимчева как е с часове, че май нямаше обявени за сега, сигурно почива.
Благодаря!

# 23
Благодаря ви много за отговорите и  подкрепата.
От Стара Загора съм, но отидох в Пловдив, тъй като тук хирурга каза направо операция.
Така че приемам препоръки за онколози без значение от града.
Може ли и координати на д-р Факирова и да попитам какъв е всъщност реда,  трябва ли ми час за нея или направо нося материала във ВМА и чакам резултат.
Вчера успях да говоря с д-р Иванов за много кратко, тъй като беше с пациентка, но  разбрах, че при този резултат от биопсията,  документите ми ще се придвижат по служебен път на комисия, после ще ми се обадят. Но ще искам със сигурност още мнения.

И последно за ЯМР и скенер, и двете изследвания ли е добре да се направят, или не.
Извинявам се ако съм дасадила с въпроси, но съм  объркана, а трябва да тръгна от някъде.

# 24
Само да кажа, че д-р Факирова отива на конференция седмицата от 08.09 няма да я има (мисля, че около седмица). В Александровска ми отказаха да вземат блокчетата за второ мнение,защото имали много работа, а нямало кой да я свърши.

# 25
  • Варна
Малинче, при проф. Тимчева има опция, задай въпрос. Плащаш предварително, качваш документи и на другия ден отговаря. Щом сега е светна ЛВ, значи Терапията не действа. Би трябвало да  я сменят, поне на първо време хормона. Мисля Тимчева ще препоръча, да пуснеш изследвания за мутации. Успех ти желая. Аз бих дала скенера, за второ мнение.

# 26
Идеи къде да дам скенера за второ мнение..... ?
Имам пуснато изслвдване за BRCA - нали така се казваше. Чакам резултат, но ще отнеме още време.

# 27
Малинче, едно ЯМР с контраст дали няма да даде повече яснота за възела 🤔
Изчакай резултата от Браките и тогава пиши на Тимчева според мен, за да има повече яснота и тя. При мен Браките бяха готови за около 20дни

На_ти, аз имам и двете изследвания. ЯМР си направих аз, защото на ехограф нищо не се виждаше.
ПЕТ скенера ме насочи онколога.
Реално и на двата не е ясно за единия възел на 100% какъв е.  ЯМР го дават по-точен за гърдата. Няма смисъл да плащаш и двете на частно. Изчакай онколог да те насочи към ПЕТ скенер. Ако решиш си направи едно ЯМР.

# 28
  • Варна
Малинче, за второ мнение проф. Пиперков или доц. Бочев. Мисля, че са по доволни от проф. Пиперкова. Имаш личен контакт и ти обяснява подробно. За мутациите от Панагюрище трябваше да ти пуснат и PIC3CA. Дано да е фалшива тревога.

# 29
Здравейте,
Искам да подаря неотваряна кутия Нолвадекс 10 мг. Ако на някоя дама и трябва, ще и я изпратя по спиди или еконт за нейна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт