Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 13 506
  • 269
  •   4
Отговори
# 240
Здравейте, всички!
Минах първия си пет скенер и вече имам резултат. Като цяло май е ок. Но моля за хееелп... трябва ли много да "се вълнувам" от тоя белодробен нодул дето е писан. То няма пълно щастие, баси.Говорих с лекарката, каза, че SUV на него е 0.2. (не е записано обаче). Прикачвам разчета.

Прегръдки на всички!

# 241
  • Варна
Лейди Милион, а говори ли с онколог. Пише да се направи скенер в кратки срокове. Бял дроб се вижда най добре на обикновен скенер. Много е вероятно и да е старо възпаление. За твое спокойствие по добре го направи.Сега пак го четох. До колкото виждам, рака е в дясна гърда и нодула е в дясно. Най вероятно е от лъчето.Почти винаги има постлъчеви промени,но се консултирай с онколог и направи КТ.

# 242
Здравейте, всички!
Минах първия си пет скенер и вече имам резултат. Като цяло май е ок. Но моля за хееелп... трябва ли много да "се вълнувам" от тоя белодробен нодул дето е писан. То няма пълно щастие, баси.Говорих с лекарката, каза, че SUV на него е 0.2. (не е записано обаче). Прикачвам разчета.

Прегръдки на всички!

Честито,за добрия резултат!
За нодула,въобще не се вълнувай.Всеки втори,има..но не подозира.
Съветват да се проследява.
Дъщеря ми има,след изкаран вирус се позотивира.Втора година,няма развитие.

# 243
LadyMillion, и аз като Неда и Alatea мисля - или ще е старо възпаление, или постлъчетерапевтично. Онколог и КТ непременно, естествено, и то скоро за собствено спокойствие. Щом не са сигурни какво е, мисля, че не би следвало да е лошо. Иначе щяха да го опишат категорично.

# 244
LadyMillion, аз съм с рак на гърдата, който прекарах 15 години преди, но ми бяха назначили петскенер на всеки случай. Откриха там белодробен нодул 28 мм, а не е малък като твоя. От опита реших повече петскенер да не правя, защото възпаления лимфен възел петскенерът ми показа като повишен метаболен процес, пипнах здрав възел да оперирам. Оказа се, че нищо няма. А надфоновата метаболна активност на нодула може да показва леко възпаление и прочее. Наблюдавай нодула със скенер дали расте. Моят е израснал до 28 мм. Всяка година нараства с по 2 мм. Професор Кирова отбелязва в резултата бавен растеж сравнително с рака....и нищо тревожно. Слага и контраст. А при професор Гарчева ходих за второ мнение.

# 245
Здравейте, извинявам се за нахлуването в темата, но моля за вашата помощ. Ще пътуваме за няколко дни в Италия.
Аз съм с ТЕЛК, наистина ли мога да посещавам безплатно музеи и други забележителности? Има ли нужда от превод на телковото решение? Ако е така, а за другия човек сме купили билети напр. skip the line, ще можем ли да влизаме заедно?
Предварително благодаря!
   Здравей, аз ползвам навсякъде в Европа, където може. На повечето пише в сайта, а където не пише - питам. На някои места е напълно безплатно за мен и един придружител, на други само за мен изцяло или процент. Но навсякъде си питай, спестяват се доста пари. А и в Колизеума и на други места използвам асансьор ( за инвалиди и майки с колички), за да си спестя тълпите и стълбите. Аз съм се регистрирала в клуб на инвалида в моя град и от там са ми дали едно малко синьо паспорт че, със снимка, всяка година си плащам членски внос( малко е) и нея я нося при пътуване, макар, че на повечето места дори не я искат. Ако имаш син талон за паркиране, също важи в Европа, но в Италия внимавай, че повечето инвалидни места са поименни и глобите са големи.  Приятно пътуване!

# 246
Здравейте! Бихте ли препоръчали специалист за разчитане на ЯМР - второ мнение?

# 247
  • Варна
Aelita_62. Къде го прави. В София др. Виктор Йорданов Сити Младост. Доц. Пенков Иван Рилски. Проф. Генова Пирогов. Във Варна много съм разочарована от Терапията. Най добрия апарат 3Т и едно изречение в заключението. Върнах се да напишат поне сравнение със стария. Още 2 думи. Киста 3см,която няма как да изчезне, не беше описана. Ами нямало нужда, тя не е пораснала.Това от др. Новакова.След два дена сестра ми на ЯМР. Влиза и след малко излиза. Излиза и лаборант ката и вика докторската, друга не Новакова.Има клипсове от операция и не знаят какво да правят. Викам вижте какво, имам консулт с Проф. Генова и становище.Четат и се поглеждат.А да, ний щяхме да го направим. JoyА то така е написано, все едно колегите й са некадърници и не знаят за какво са там с линк към медицински статии. Ами омръзна ми, аз да казвам на лекарите, какво да правят.

# 248
Aelita_62. Къде го прави. В София др. Виктор Йорданов Сити Младост. Доц. Пенков Иван Рилски. Проф. Генова Пирогов. Във Варна много съм разочарована от Терапията. Най добрия апарат 3Т и едно изречение в заключението. Върнах се да напишат поне сравнение със стария. Още 2 думи. Киста 3см,която няма как да изчезне, не беше описана. Ами нямало нужда, тя не е пораснала.Това от др. Новакова.След два дена сестра ми на ЯМР. Влиза и след малко излиза. Излиза и лаборант ката и вика докторската, друга не Новакова.Има клипсове от операция и не знаят какво да правят. Викам вижте какво, имам консулт с Проф. Генова и становище.Четат и се поглеждат.А да, ний щяхме да го направим. JoyА то така е написано, все едно колегите й са некадърници и не знаят за какво са там с линк към медицински статии. Ами омръзна ми, аз да казвам на лекарите, какво да правят.
В Ибни Сина. Д-р Недева от Терапията разчита -3 страници.

# 249
Aelita,  В Куцаров? Там работи докторката от Сити Клиник. Разчета ми е хубав.

# 250
Aelita,  В Куцаров? Там работи докторката от Сити Клиник. Разчета ми е хубав.
Благодаря. При нея правих мамографията през м.май. Кой те изпрати за ЯМР?

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 09:13 от Aelita_62

# 251
Аз се изпратих Wink

# 252
При мен нещата следват подобен на твоя път, но няма и година от операцията ми и тъй като съм изпратена при определени специалисти силно се съмнявам в резултатите.

# 253
Специалистите,би трябвало да са Ваш избор?

# 254
Специалистите,би трябвало да са Ваш избор?
Тук във Варна има "изобилие" от специалисти

Общи условия

Активация на акаунт