Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 30 961
  • 603
  •   1
Отговори
# 495
Eyeswideopen, кой хируг ви оперира?
Проф. Маслянков (Александровска болница)

# 496
Божее, това си е много добра реклама имайки в предвид назад в темите разнопосочните мнения за него , като преобладават негативните. Все пак той не е пластичен хирург. Трябва да се признае, че се е справил отлично.

# 497
Божее, това си е много добра реклама имайки в предвид назад в темите разнопосочните мнения за него , като преобладават негативните. Все пак той не е пластичен хирург. Трябва да се признае, че се е справил отлично.
Споделям защото съм доволна, и от работата му и от цялостното отношение.
Отбелязвам само, че на този етап гърдите не са във окончателния им вид. Намесват се до шестия месец.... Понякога отнема година докато се види крайния резултат.
Надявам се да запазят формата си и да не увисват повече.
Не знам как е било преди години. Но напоследък прави такива операции буквално всеки ден.

# 498
Eyeswideopen, може ли да попитам импланти как са сложени подмускулно или подкожно?

# 499
Eyeswideopen, може ли да попитам импланти как са сложени подмускулно или подкожно?
Подкожно, с мрежа (платно)

# 500
Аз малко съжалявам, че сложих подмускулно. Гърдите са много добре на вид, но на допир са адски твърди и изкуствени, имам риплинг и се усеща гадната пластмаса как е набръчкана отстрани, стават само за гледане. Не мога да ги размачкам както едно време, да ги повдигна нагоре в шепа, без да звуча абсурдно перверзно разбира се. Аз имах малък бюст и сега при всяко стягане на мускул при елементарни движения с ръцете и гърдите се смачкват буквално от стягането на мускулите. Като типовете в Ергена съм малко аз. Тия пластмаси стоят добре само скрити под дреха за обем. Сърбят, игнорирала съм ги от съзнанието си все едно не са част от това мое тяло. Лимфните ми възли стоят хронично възпалени около тях, готови за атака. Чета  из безопасна красота разни щуротии и ми е гадничко, че без никога да съм искала подобни вмешателства, ми се наложи…. Ама поне е някакво успокоение да виждаш някаква горе долу нормална визия на себе си.

# 501
  • София
Mimache, аз имам подобен проблем, нищо че моята (аз съм с един имплант) е подкожно с платно, не подмускулно.

Под дреха стои страхотно, уцелен е напълно размера спрямо другата ми гърда и двете са еднакви (сега вече след като спаднаха всички отоци и подувания), но аз не го чувствам това нещо като мое - стои ми като един камък и се движи цялото. Вече не ме боли никъде, не е подуто, но понякога при определени движения на ръката и тялото се получава като дълбока вдлъбнатина в единия край - до ръката.

Остава ни успокоението - че под дрехи бански и отворени блузи - си имаме обем. Така че не смея много да се оплаквам.

Аз също чета в (без)опасна красота и сериозно се филмирам на моменти - още повече че имам ужасни горещи вълни. До сега бях убедена че са от менопаузата, в която ме вкараха насила и нолвадекса, ама в последно време се замислям дали и импланта не дава някакъв дал в този "конфорт".

Момичетата, които сте с по два импланта - имате ли горещи вълни.

# 502
Да,горещите вълни са "екстра"на принудителната менопауза.Дъщеря ми започна да ги получава още месец -два след началото на Золадекса.Операции и импланти се появиха,след 18 м.
Наскоро отстраниха и яйчници,няма връщане назад.Въпрос на време,да станат поносими всички странични ефекти...За имплантите,не съм чула оплаквания...освен,че избягва носене на сутиен..

# 503
  • Северозапада
Моите импланти са подмускулно и уж са малки, отговарят на размера на липсващите жлези, а пак ми стоят малко странно. Лекарите казват, че изглеждат добре, но аз не мога да им свикна на голо. По линията на колана на сутиена под мишницата имам все едно отоци или сланинка, а към гърдата сякаш хлътва. Това е по изразено от едната страна.
При мен менопаузата е в следствие на ХТ. Не вземам хормонални лекарства. Имах повече вълни лятото, но откакто застудя май само при влизане на топло и предимно сутрин, горе долу 3 часа след еутирокса, поради което мисля, че от него идват.

# 504
Здравейте дами!
И аз съм една от вас и съм тук от 2022 г.  Вече пиша рядко, но ви чета редовно.Blue Heart
Слава на Бога до сега съм добре! Надявам се и за в бъдеще да е така.Hands Pray
Това, за което се включвам е да ви кажа как осъдих АСП Simple Smile
Накратко : При преосвидетелстване ТЕЛК не ми даде правилните  проценти съгл. Наредбата. Обжалвах пред НЕЛК и тази грешка се поправи. АСП обаче решиха, че няма да ми изплатят разликата в месечната финансова подкрепа за времето, в което течеше обжалването и аз се обърнах към съда.
Днес е излязло решението по делото и съдът е решил, че тази практика на АСП е неправомерна и незаконна и следва да се изплати разликата със задна дата.
Решението още не е влязло в сила и тече срокът за обжалване, но аз вярвам, че ако АСП го обжалват, то и Върховният административен съд ще го потвърди.
В моя случай става дума за смешните около 200 лв общо, но въпросът е принципен и аз се запънах да си търся правата Simple Smile
Така че имайте предвид, ако обжалвате ТЕЛК и новото решение е във ваша полза, да си  търсите правата и от АСП.
Ако някой се интересува, решението може да се види ето тук:
https://sofia-adms-g.justice.bg/bg/1693
Решение номер 37773 от 2025 г. , а делото е  8547 от 2025 г.

Прегръдки на всички и няма да се предаваме Heart Exl!

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 16:51 от Mollly

# 505
Привет на всички!
Аз съм на 59 години. Влязох в естествена менопауза на 55 години - плавно, без напрежение и почти без горещи вълни.
Вече 8 месеца съм на хормонална терапия с Летрокон. Такива горещи вълни ме обливат, че на моменти очаквам главата ми да избухне. Добре, че не е непрекъснато - само няколко пъти през деня.
Все се надявам, че тялото ми ще привикне и няма да реагира така. Онкологът каза, че трябва време.

# 506
Здравейте, аз съм с един имплант и хормонална терапия от 01.24, на 51г. Първоначалните горещи вълни преминаха за около половин година, но напоследък усещам възобновяване, което ме изненада. Имплантът ми е подмускулен, трябваше ми около година да свикна с него. С дрехи, бански няма разлика, мога да предприема нещо и за другата гърда, но не знам кое е правилното решение, а и не ми се сблъсква отново с операция.

# 507
Привет на всички!
Аз съм на 59 години. Влязох в естествена менопауза на 55 години - плавно, без напрежение и почти без горещи вълни.
Вече 8 месеца съм на хормонална терапия с Летрокон. Такива горещи вълни ме обливат, че на моменти очаквам главата ми да избухне. Добре, че не е непрекъснато - само няколко пъти през деня.
Все се надявам, че тялото ми ще привикне и няма да реагира така. Онкологът каза, че трябва време.

Здравейте,
И на мен ми предстои хормонална терапия. На 55 съм.
Никога не съм имала горещи вълни във връзка с менопаузата.
Въпросът ми е тези горещи вълни по време на хормоналната терапия задължителни ли са? Сигурно звуча дребнаво, ама моля да не ми се сърдите.

# 508
Аз бях на Резелиго по време на химиотерапията... Горещите вълни започнаха след два месеца прием... И продължиха три... четири месеца... Тъкмо свикнах и ми спряха Резелиго... Сега съм на новалдекс... Горещите вълни започнаха само след една седмица прием, придружени с гадене... Вече минаха два месеца и горещите вълни намаляха... Само вечер преди лягане ме залива по една вълна и това е... Но напрежението което чувствам ниско долу... Матка... Яйчници... Не се трае... Все едно имам надуваема топка вътре и едва сядам... Едва пикая (с извинение)...
Абе... Тъпа история

# 509
Аз бях без имплант от август 2022 до окт 2024, на золадекс и тамоксифен без прекъсване от октомври 2022
Ми няма промяна във вълните,няма значение имам или не имплант, но вълни си имам

Общи условия

Активация на акаунт