Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 38 798
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте! Знам колко абсурдно ще прозвучи питането ми, но ...чували ли сте за лечение на рак с бръмбар- знахар. Гледах предаването на Гала от преди няколко години, четох много из разни групи. Детето ми е с тумор в мозъка и метастази. Лекува се, разбира се, с химио и лъчение. Много хора ми говорят да му даваме и тези бръмбари, колко излекувани имало. Знам, че разума и медицината казват, че е абсурдно и дори опасно, но страха ми е огромен и бих се хванала и за сламка. Моля, ако знаете нещо конкретно, споделете.

# 721
Здравейте! Знам колко абсурдно ще прозвучи питането ми, но ...чували ли сте за лечение на рак с бръмбар- знахар. Гледах предаването на Гала от преди няколко години, четох много из разни групи. Детето ми е с тумор в мозъка и метастази. Лекува се, разбира се, с химио и лъчение. Много хора ми говорят да му даваме и тези бръмбари, колко излекувани имало. Знам, че разума и медицината казват, че е абсурдно и дори опасно, но страха ми е огромен и бих се хванала и за сламка. Моля, ако знаете нещо конкретно, споделете.

Привет, Инил, ще се справите с хлапенце, сигурна съм, вярвай го Simple Smile
Аз за бръмбъра не съм чувала… Но когато бях млада на около 23 някъде, си спомням, че един колега търсеше истинска хума, и ходеше по разни места където я копаят, защото жена му беше с рак на гърдата и беше чул, че е добре да си пие и да се маже тялото с нея, защото лекува. Моята прабаба, която бе родена 1910 година цял живот си миеше косата с хума и нямаше нито един бял косъм до края на живота си, почина на 87 години, след като разхождаше една козичка с въженче, козичката я дръпна, тя падна, нарани си ръката и се залежа, и такива разни детски спомени.. Бях свидетел, как мед разреден с преварена вода излекува пердето на свекър ми, който беше доста възрастен, роден 1926г, и не виждаше, блъскаше се в стени, не виждаше номера на автобуса, и други подобни, но след меда, който му капех в очите в продължение на десетина дена зрението му се оправи, започна да чете вестници - представяш ли си.. аз бях изумена.
Та не знам какво да ти кажа за бръмбарите, освен, че не съм чувала, но хората по света ядат какви ли не неща, мравки, паяци…
Аз съм сигурна, че хлапенце ще се оправи, ще се помоля, но и ти трябва да повярваш, че ще оздравее, да пребориш страховете си и да бъдеш смела и само напред.. Не се предавай, а търси пътя, с бръмбъри, с мравки, с вяра, но никога със страх… страхът краде мечти.
Прегръдка от мен и ще се справите! Споделяй, няма глупави въпроси.. хубаво е, когато човек търси отговори Simple Smile
Между другото, проф, Енчев в терапията във Варна е много добър в операциите при тумори в мозъка, но вероятно сте направили много консулти, щом водите лечение.
Heart

# 722
Да, да, тумора вече е отстранен, мина и първи курс на химиотерапия. За съжаление, се виждат няколко лезии в ликвора по мозъка и грабначния мозък. Стандартното лечението ще се проведе, просто търся нещо безопасно, с което да подпомогна оздравяването. Некой онколог не подкрепя такива методи и ми се струва огромен риск аз, некомпетентната, да взимам такива решения сама на база хорски приказки. Обаче чета из разни групи за алтернативно лечение, че химията убива организма, рака ставал резистентен, връщал се и т.н
В главата ми е абсолютен хаос.
Иска ми се конвенционалната медицина да го излекува, а аз да открия нещо, което да го закрепи и да го задържи здрав

# 723
  • България,Пещера
Момичета адски объркана съм. Днес получих резултата от ЯМР при д-р Йорданов. Приложих резултата.Излиза,че може би нямам рак...а вече имам дата за операция.

# 724
Изпрати резултата на др Иванов,той е човека който трябва да вземе резултата под внимание!Предвид че има резултат от биопсията,не бих вярвала на всякакъв вид скенери и разчети.
Др Иванов потвърди ли,че по ехографията изглежда че е злокачествен процес?

# 725
niki.adi,
пазиш ли ехография, мамография преди биопсията? Сигурна ли си , че биопсията е иглена? С пълна упойка ли беше ? Имаш ли шевове? Да не би да е извадено цялото образование? Ако са ти дали грешен резултат или някой некадърник не знае какво гледа , са за трепане! Вземи си блокчетата, второ мнение ако не е правено.

AgpeHaJIuHka, д-р Василев ли е този "компетентен" хирург? Защо повечето момичета се притесняват да пишат имената на лекарите?! Трябва да се знае и да се предпазят други. Колко е голямо образуванието не разбрахме? Според другите показатели най-вероятно няма да имаш химия, но зависи и от размера. Все пак и стадиране трябва да има с образно, за да са сигурни. Пловдив не е далеч! В Хасково за себе си съм решила само на личен лекар или по спешност.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 11:55 от Incantrix

# 726
  • България,Пещера
Имам кор биопсия,имам няколко ехографии, имам второ мнение на блокчетата. Но да, крайната дума ще е на лекаря.

# 727
А предостави ли тези образни на Виктор Йорданов ? По принцип искат ако имаш предходни образни изследвания.

# 728
  • България,Пещера
Да,всичко. Затова заключението му е,че има голямо разминаване в последното изречение го е написал. Но на 17.12 ще отида за да махнат каквото имам- доброкачествено или злокачествено ще зависи от хистологията след като го извадят.

# 729
  • София
Да,всичко. Затова заключението му е,че има голямо разминаване в последното изречение го е написал. Но на 17.12 ще отида за да махнат каквото имам- доброкачествено или злокачествено ще зависи от хистологията след като го извадят.

НикиАди - ако кор биопсията е казала че е злокачествено, образните изследвания не винаги виждат всичко. Аз бях точно така. Имам два ЯМР-а на които никой не виждаше карцинома, от който обаче имах кор биопсия с твърдо заключение на Факирова. Накрая Д-р Виктор Йорданов ми обясни, че понеже ми е много голяма плътността на гърдата и трудно се вижда.
И аз като теб много се колебаех, накрая си прежалих цялата гърда.

Стискам палци и се моля при теб всичко да е наред!

Но те съветвам ако кор биопсията е казала карцином, не се изкушавай да оставиш нещата така, само защото на ЯМР не се вижда нищо.

# 730
Преди няколко дни ми се обади мой братовчед и ми говори за тези бръмбари. Отказах му, но той обеща да ми донесе и сега треперя да не се случи Simple Smile

# 731
  • Варна
Inil, правете каквото кажат лекарите. Алтернативната медицина пречи на химията. В момента науката е много напреднала и вярвайте, че ще се оправи. Най-вероятно лъчето ще унищожи каквото е останало. Търсете и втори мнения в чужбина по документи.Какъв вид е тумора и с какво го лекуват. Искрено ви съчувствам и пожелавам пълно излекуване. Точно преди година, детето ми счупи два прешлена на гръбначен стълб и в момента е напълно възстановен. Никой не вярваше, че няма да има двигателни дефицити. Дори Телк не му дадоха,но в БГ всичко е възможно. Вярвайте и ще се оправи.

# 732
И аз,като майка,Ви прегръщам и ви казвам,вярвайте!Не хабете енергия за алтернативна медицина!Търсете второ,трето мнение,търсете контакти в чужбина,за да сте сигурна,че тук получавате най-доброто.А в България медицината е на ниво,но е нужно да се дерзае,здраво и без отказ.Сигурна съм,че хора с повече опит,ще споделят и ще са ви полезни.Има и друга тема,за близки на пациенти..пишете и там.
Само вярвайте и не се отказвайте,паниката е лош съветник.И,не се интересувайте,от статистика!
Сили и късмет!
П.п. отделих време,да изгледам част от предаването ,на Гала....отвратена съм!Недопустимо..,за етика и морал...няма даже да говоря.Сигурно ще прозвучи грозно,но няколко дни след диагнозата на нейната дъщеря,спешно я изпрати на лечение в Германия,не съм чула да експериментира с бръмбари ..аз нямам нужда,от повече..

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 19:08 от неда2

# 733
Здравейте борбени жени!
Налага се да пиша в темата за малко разяснение, относно резултати от КТ на свекърва ми.
Историята на кратко открит рак на гърдата тази година, като е забелязала промяна преди три години, но не е посетила лекар.
Самата гърда се е самоампутирала има и отворена рана, която секретира, метастази в другата гърда, лимфи и кожа.
Мина червена химиотерапия 6 курса, бяла три.
Това е резултата от последния КТ. Моля да ми обясните по-разбираемо, благодаря!

# 734
Inil, подкрепям останалите. Алтернативите пречат на химиотерапията. Смятам, че това е основната причина онколозите да не ги одобряват. Тук сме все вярващи в конвенционалната медицина и щом още пишем, значи има защо. Искрени съчувствия - голяма гадост и изпитание!
NikiAdi, другите и orange flower точно са го казали - най-много се разчита на имунохистохимията. Образните са като "червено лампа", че трябва биопсия с хистология, т.е. на образни нещо може да изглежда злокачествено, а на изследване на материал да се окаже, че не е. Обаче, за жалост, обратното не се приема за релевантно. Извинявам се, ако звуча остро, но, най-лошо е подценяване на ситуацията - иначе изход има.

Общи условия

Активация на акаунт