Пазарджик - струва ли си да се инвестира в ново жилище?

• 921
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Ако някой има впечатления от града и е живял по-дълго тук дали може да ме ориентира. Младо семейство с две малки деца живее в града на квартира от 5 години. Искат да закупят жилище, но цените са доста високи. И двамата работят, до миналата година майката е била в отпуск по майчинство. Вариантът е да се тегли кредит, защото парите не стигат, но струва ли си да се инвестира толкова висока сума в този град? Апартаменти 40 квадрата вървят между 60 и 100 хиляди евро, за по-голяма квадратура цените са над 100 хиляди евро. И двамата не са от града, преместиха се защото мъжът беше разпределен тук от службата. Градът сякаш не е лош, но се усеща един упадък и обезлюдяване в последно време + доста ромско население. Някой има ли по-точни впечатления?

# 1
При нас също едностайните започват от около 60 хиляди евро, двустайните 80-100, тристайните над 100... Цените в много от областните градове не са по-ниски, като в София, Пловдив, Варна и Бургас със сигурност са и по-високи.

Въпросът е те мислят ли да остават в Пазарджик. Той, щом е разпределен, получава обезщетение заради това, и то общо-взето покрива наема. Обаче има ли статистически значима вероятност да го разпределят някъде другаде или да си загуби работата, или пък да желае да започне друга работа? В Пазарджик има ли вероятност да си намери друга също толкова добре платена работа, ако напусне тази?

# 2
Попадала съм на апартаменти в Пловдив които са на почти сходна цена. Ако има вариянт за мен Пловдив е по развит и с повече възможности мое мнение. Пазарджик е красив да. Въпрос на лично усещане е според мен.

# 3
  • Банско
Защо точно Пазарджик? Аз не бих! При последното ми посещение не останах очарована, да не споменавам ромите...

# 4
Струва си закупуването на жилище само ако тези хора твърдо са решили да се установят за постоянно в Пазарджик. Иначе ще е страшна набутвация, защото жилищата все по- трудно ще се продават. Станаха толкова скъпи, че са непродаваеми. При нас, в пловдив вече стоят доста жилища на пазара. До нас, срещу панаира, вече цяла година завършиха нова кооперация и голяма част от апартаментите стоят. Чувам и на други места в града не се продават лесно вече. При положение, че Пловдив е развит и голям град.

Общи условия

Активация на акаунт