Колебание между две имена за момиче с буквата К

• 2 256
  • 77
  •   2
Отговори
# 45
Моят глас отиде за Карина. Красиво име е и обожавам умалителната му форма - Кари. Много нежно звучи. Свързвам го с Кари Брадшоу от любимия ми сериал "Сексът и градът". Blush
Кая ми харесва също, но някак ми е странно за нашите ширини и в съчетание с бг презиме и фамилия. Иначе на Кая Гербер, дъщерята на Синди Крауфорд, много й отива това име. Звучи екзотично, а и тя е голяма красавица. Blush
На вас - леко раждане и прекрасна първа среща с малката Карина/Кая. Изберете това име, което ви харесва на вас и с което свързвате повече малкото човече в корема ви. Heart

# 46
Карина в анкетата, без капка колебание.
Иначе харесвам предложените вече Калина, Камелия и Кристина.
Кремена ми е много любимо име, заради "двойствения" му характер и красиво звучене. Първосигналата асоциация е с цветето крем и съответно аромат и нежност, но всъщност името идва от кремък и "орисва" за твърд характер.

# 47
Карина от испански не ми харесва превода. Не е име, а прилагателно, "скъпа", "мила" и производни...

От мен глас за КАРОЛИНА.

# 48
Кая е име на йоркширски териер, 4 с това име познавам поне.
Карина ми харесва.
Калина също.

# 49
  • SF
Любимото ми име с К е Катерина.

# 50
Кая на мен много ми харесва, но не в комбинация с български презиме и фамилия някак. Името не е кучешко, в други държави е дори доста популярно. Мъжкият вариант Кай също много ми харесва, но не в комбинация с български имена.

Карина много ми харесва!

Катрина на мен лично също ми харесва, но досега май не съм срещнала втори човек в България, на когото да допада. Катерина и Катрин също евентуално са опции.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 19:24 от Firebird26

# 51
Карина е моят избор между двете.
 И да, вярно е че много кучета се казват Кари, но пък това не е цялото име (човешкото) и съответно не мисля, че е чак толкова определящ този фактор.
Кая не ми допада въобще. Аз също правя асоциация с глагола "Кая се", което по принцип не е лошо човек да го направи, ако наистина се променя към добро, но изначално тръгваме от друго.
И двете имена са модерни и предпочитани последните години. Карина бих сложила към групата на София, Катерина. Кая ми е част от модата на трибуквените, които без да искам да обиждам ничий избор ми звучат като голям напън на живот и смърт да се избяга от утвърдени имена.
 Сещам се за една от участничките в гласът на България, а впоследствие в един за друг, която кръсти дъщеря си Каталея. Сега я наричат Кая... Там пък още по-голям филм. Дай да не е Кая, но ще направим един мост между началото и края на името и ще й казваме така...

# 52
И двете посочени имена не ми харесват.
Аз бих избрала Калина или Косара, ако толкова държите да започва с буква К.

# 53
Здравейте, аз преди 3 години също се чудех за име на детето ми и много исках да е комбинация от буквите на любимите ни хора (които за съжаление не са сред нас). Но нали не е хубаво да се кръщава дете ма умрял човек, та събирайки букви ми се получи Калина. И се оказа много хубаво име, и доста го ползват. Но аз от изброените гласувах за Кая с мисълта за евентуални подигравки в училище.
Желая Ви успех в избора на име и да имате живо и здраво детенце.

# 54
Благодаря много за предложенията, и третото име, което ще вземе двтвто живот и здраве е с К. И за това се спряхме на трите К-та, но голямо колебание му хвърляме 😆

И двете имена не ми харесват много, но Кая Калоянова ми звучи по-добре. Не зная какво ще бъде фамилното име.

Клара - име, предложено по-горе, е много приятно име. Означава „ясна, светла".

Катерина и Константина харесват ли Ви? Не звучат зле с това презиме.

Яна Калоянова също звучи добре. Яна е кратка форма на Йоана.

Леко раждане и живо и здраво бебе!

# 55
Ще чакаме да се похвалите накрая кое сте избрали.

# 56
Още един вариянт от мен,който не е свързан с Вашите две,които сте намислили,например Камелия(Ками) също е прекрасно име за детенцето!

# 57
Искате ли още предложения? Кристиана, Климентина, Кирила, Карла, Касия...

Има една варненска лекарка с името Коралия. Може да Ви хареса.

На Ваше място бих избрала Жанет, Йоана или Яна/Янита. Щом другите две имена са с К, не бих избрала и първо име с тази буква.

# 58
Калина Калоянова
Кремена Калоянова
Косара Калоянова
Калоян е силно българско царско име и щом търсите да се съчетае с името на бащата повече подхождат български имена.
П.п Калоян е едно от любимите ми мъжки имена, но го отхвърлих за моя син, защото хем е зодия овен, хем второто и третото му име също са силни царски имена и реших, че ще му дойде твърде много, затова смекчих с Емил.

# 59
  • Някъде по Дунава
Гласувах за Карина.

Общи условия

Активация на акаунт