Кралски работи и клюки - септември 2025

• 74 565
  • 949
  •   1
Отговори
# 45
  • Някъде там
Утре Филип и Матилде ще участват в 21-вата неформална среща на държавните глави на немскоговорящите страни, която се провежда тази година в Швейцария по покана на президента на Швейцарската конфедерация, Нейно Превъзходителство Карин Келер-Сутер. Тези неформални срещи се провеждат ежегодно от 2004 г. насам, с изключение на 2020 г., в една от шестте участващи страни. Държавните глави на Лихтенщайн, Люксембург, Германия, Австрия, Швейцария и Белгия ще обсъдят различни актуални въпроси, с особен акцент върху европейската конкурентоспособност. Те ще пътуват и до Санкт Гален, град, известен с богатата си текстилна традиция, за да посетят швейцарската текстилна компания Akris, катедралата и библиотеката на абатството.
Винаги много се забавляват на тези срещи Grinning.
Снимка от миналата година.

А преди малко потвърдиха че ще присъстват  на 3-ти октомври на събитията свързани със смяна на трона на Люксембург.

На сватбата в Лихтенщайн имаше дама със същата рокля.
Ерцхерцогиня Мария Австрийска

# 46
Коронацията на Гийом в Люксембург ще е от 3-5 октомври.

# 47
  • Някъде там
Официалните церемонии ще са на 3-ти, явно за това белгийците ще присъстват само тогава.
На четвърти ще има тържества за поданиците из цялата страна, а на пети църковна служба в катедралата.

Снимки от наградите на фондация  "Карлсберг ".
Наградите получават професор Клаус Малмер за изследвания в теоретичната квантова оптика и квантова механика и Клаес Холгер де Врезе за обширните си и международно признати изследвания на ролята на алгоритмите и изкуствения интелект в демократичните процеси.

# 48
Костюмът на Мери й стои добре, панталонът е с правилната дължина, но десенът разваля цялото впечатление, прекалено едри фигури и е някак старомодно-домашен. С колан в лилаво например или горчица би могло да изглежда малко по-актуално и представително.

# 49
  • в сърцето на един мъж...
Много красиви пръстени, най-много ми харесват на Грейс Кели с рубините и диамантите и на Мари Датска с препратката към френското знаме.

# 50
Принцът и принцесата на Уелс по време на посещението си в обновените градини на Природонаучния музей в Лондон и среща с деца и младежи, участващи в образователни програми, които ги свързват с природата и насърчават биоразнообразието в градските райони.

# 51
Мисля, че е време да скъси косата малко.

# 52
Много ми харесва как са се съчетали с Уилям.

Косата предполагам, че я пуска дълга и ще я дари после за направата на перука. В Англия от години приемат дарения на боядисана коса, дори и тук вече може да се дарява боядисана коса.

# 53
# 54
  • в сърцето на един мъж...
Разкошна Кейт! И какъв хубав цвят има косата й! За дължината да не говорим! Heart

# 55
Кралицата в картинната галерия „Дълуич“, където откри новия павилион „Артплей“ и градината със скулптури .🎨

И още от Катрин:

# 56
  • Някъде там
Максима присъства тази сутрин на официалното откриване на национално проучване на „More Music in the Classroom“ относно културното образование в началното образование в Холандия. Целта на проучването е да се получи по-добро разбиране за това как културното образование се прилага на практика. Срещата се проведе в Университета по приложни науки в Лайден. Тя е почетен председател на „More Music in the Classroom“.
Така много повече ми харесва топа. По балансирано и стилно. Цвета е страхотен за Максима.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 15:53 от daviz

# 57
Това в горната част на Максима прилича на бронежилетка, ама някаква модерна.

# 58
  • София
Не ми се иска да съм толкова крайна като теб dariVale, но донякъде подкрепям мнението ти.
По лично мои наблюдения, по- светлата коса подмладява и смекчава бръчките по лицето.
Поради дългата барба с рака и лечението му е ясно защо Катрин е видимо повехнала. Всеки се е сблъсквал в обркъжението си с хора,лекували се от тази страшна болест. Лицата им стават беди, изпити....личи им, че са болни. Много мои познати минаха през това и слава богу се оправиха и сега изглеждат добре. Но трябва време.
Така че ,защо очаквате Катрин да изглежда по- различно? Тя премина през ада с усмивка,   ще се възстанови.
Дори и да е перука, което ме съмнява...вие не бихте ли сложили на нейно място( ама честно) докато се възстановите.
Стискам палци само това да й е проблема

# 59
Да, Катрин изглежда наистина крехка. Изисква се огромна сила за всяка нейна публична изява. Тя е най-обсъжданата и най-известната личност на света. Всяка нейна изява се гледа под лупа. Дори и сега има хиляди статии, в които се дебатира перука ли е или не, милиони коментари в интернет.

Не знам как се издържа психически цялото това внимание, независимо дали е добронамерено или не. Тази жена не е оставена и ден на спокойствие, дори имаше опити да й откраднат и продадат медицинското досие. Не знам как издържат и децата й, несъмнено ги заливат с въпроси, а те са в много крехка възраст. На Уилям е още по-тежко, нищо че е милиардер, дългът го зове. Хем има милиарди, хем е безпомощен - нито може да й осигури спокойствие, нито да накара хората да спрат да пишат и разпитват за нея.

Да е жива и здрава Катрин, дано се възстанови напълно.

Общи условия

Активация на акаунт