Кралски работи и клюки - септември 2025

• 74 648
  • 949
  •   1
Отговори
# 75
Много ми хареса фактът, че фризьорът на Даяна я е защитил - браво за смелостта да излезе пред всички, макар и с риск да понесе още повече хейт и от нея!!!

И с новия цвят Катрин изглежда страхотно,
невероятна коса има тази жена

# 76
Докато ме няма и нова тема Simple Smile

Сепнах се малко на снимките с изрусената Катрин.  Личното ми мнение е, че не й отива този нюанс. Според мен тъмната коса повече й отива. Но щом е решила да пробва нещо ново - нейна си работа.

Излезе трейлъра на документалната серия по Нетфликс на Марта и шамана. И съвсем очаквано бурни негативни отзиви тук как уронвали престижа на монархията. И нарастваща критика към краля, че не може да тропне с крак да изиска Марта и шамана да спазват уговорката с него и да не намесват монархията в бизнеса. Кралят и кралицата тактично се дистанцираха от бизнеса на шамана навремето, но явно Марта и нейния избраник гледат само парите.

Норвежката монархия е под сериозен натиск. От една страна Метте-Марит и Мариус, от друга Марта и шамана. Имаше един подкаст ''Изгубил ли е кралят контрол?'' или нещо такова беше заглавието.

А най-новото допитване до населението показва, че само 30% от допитаните смятат, че Метте-Марит става за кралица. За Хокон е 65% одобрението, че става за крал.

# 77
Кралят е в шах и мат - полезен ход няма, а отчаянието е голямо. Не може да се справи с нито едно от децата си и съм сигурна,  че много се тормози как петият името и наследството му.

# 78
  • Някъде там
Снимки от срещата в Швейцария
Матилде с късата рокля е хубава с дългата не ми харесва.
Софи е приятна. Швейцарката и тя ми харесва. Другите не.
Мария-Тереза явно отсъства.

Маделин и Силвия на срещата на фондацията им.
Много хубава Маделин.Интересна комбинация на цветове. Много ми допадна.

Посланието й :
 Тази седмица семейството на Childhood от четирите офиса се събра в Стокхолм за годишната ни среща. Разгледахме проекти и инициативи, които стимулират системната промяна, и разсъждавахме върху колективното ни въздействие - минало, настояще и бъдеще - в борбата със сексуалното насилие над деца.
Фондация "Детство" продължава да напредва в област, която спешно се нуждае от повече внимание - за да може всяко дете да израсне свободно от сексуално насилие и експлоатация.

# 79
  • София
На 92 годишна възраст е починала Нейно кралско височество херцогинята на Кент - Катрин. Съпруга на принц Едуард, херцог на Кент - братовчед на покойната кралица Елизабет II.

# 80
Царство и небесно на херцогинята, 92 е добра възраст, дано е била доволна от живота си !

# 81
Светла и памет на Херцогинята  на Кент. След смъртта на Кралицата тя беше най - възрастния член на Кралското семейство.
Изявлението на Бъкингамския дворец
https://www.royal.uk/news-and-activity/2025-09-05/announcement-o … e-duchess-of-kent
За самата Херцогиня
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Katharine,_Duchess_of_Kent

# 82
2 дни имаше призиви на профили в туитър да се молят за здраве на кралското семейство, защото някой е зле. Имаше спекулации за Александра, но се оказа, че е за Катрин, Херцогиня на Кент.

Кралят, който е в Балморал, беше незабавно информиран.

„С дълбока скръб Бъкингамският дворец съобщава за смъртта на Нейно Кралско Височество херцогинята на Кент“, се казва в изявлението.

Нейно Кралско Височество почина мирно снощи в двореца Кенсингтън, заобиколена от семейството си.

Кралят и кралицата и всички членове на кралското семейство се присъединяват към херцога на Кент, неговите деца и внуци в скръбта за загубата им и спомнят с умиление за доживотната преданост на херцогинята към всички организации, с които е била свързана, нейната страст към музиката и нейната съпричастност към младите хора."

Кралското семейство е в период на траур след смъртта на херцогинята на Кент, която прие католицизма, отказа се от кралските си задължения и донесе радост на поколения деца, като преподава музика в училище в Хъл.

Кралят е одобрил Кралския траур до деня на погребението. Кралското семейство и персоналът ще носят дрехи в знак на почит през този период.

# 83
Прочетох, благодаря за информацията, не знаех нищо за нея. Сега разбирам защо рядко е попадала в полезрението, за разлика от мъжа ѝ с неговата голяма активност, дори и на тази преклонна възраст.
Не само дълъг, но и достоен живот е имала жената.

# 84
Много красива жена, дори на преклонна възраст има мило и почти детско излъчване. Харесвам такива лица.

# 85
Така си представям аристокрацията - с фино и ненатрапчиво излъчване и присъствие.
Много красива жена, дори на преклонна възраст има мило и почти детско излъчване. Харесвам такива лица.

# 86
Малко напомня на настоящата херцогиня на Уестминстър Оливия.

# 87
  • София
Интересно родословие има херцогинята, потомка на Кромуел. Да почива в мир.

# 88
  • Някъде там
Да почива в мир, херцогинята. Симпатична дама.

Ден на знамето в Дания.
Целта на Деня на националното знаме е да се признаят и почетат хората, които са  били изпратени на мисия в чужбина, независимо дали въз основа на парламентарно, правителствено или министерско решение. Това се отнася за Датските въоръжени сили, Датската агенция за управление на извънредни ситуации, Датската полиция, Датското министерство на външните работи и Датската здравна служба.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 18:22 от daviz

# 89
Една леко комична ситуация. Знамената на княжество Лихтенщайн и Хаити си приличат,което смутило лихтенщайнци,но те бързо решили проблема като сложили корона на своето знаме...

Общи условия

Активация на акаунт