Кралски работи и клюки - септември 2025

• 72 637
  • 949
  •   4
Отговори
# 915
Прави впечатление, че Фредерик доста често пътува сам тази година. Септември близо 2 седмици отстъстваше, върна се за седмица и пак e заминал сам.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 00:15 от Moderator3

# 916
На мен ми е интересно какви са тия “лични” почивки на Фредерик без жена му. То да е един, два пъти, а то е всеки месец. Юли го видяхме на Уимбълдън с приятели, после още време го нямаше в Дания, този месец два пъти на лични почивки, малко съмнително изглежда. И как не го е срам малко или много като знае, че тези неща се обявяват.

# 917
И на мен не ми харесва тези показни лични почивки. То и лятото бе все на лични почивки. Много ми е жал за Мери, не стига, че изтърпя такова унижение цял свят да гледа снимките на мъжа й как влиза и излиза в малките часове на нощта от дома на Геновева, а тя изтипосана да се усмихва на държавна визита, ами и сега седи и го чака да се върне. Добре че поне я направиха регент.

# 918
"Личната почивка" е състезание с яхти в Сен Тропе.
https://www.lesvoilesdesaint-tropez.fr/en/les-voiles-de-saint-tr … ceptional-line-up
"Негово Величество крал Фредерик X на Дания, заменяйки неговата Wallyrocket 51, която беше повредена това лято. Kilara II , друга Wally от ново поколение, целяща да сформира бъдещ клас с един дизайн, ще се състезава под швейцарски цветове."
Там беше и миналата седмица да подготвят лодката.
Та някои се състезават с яхти, други ходят на лов... Хобита 😉

# 919
"Личната почивка" е състезание с яхти в Сен Тропе.
https://www.lesvoilesdesaint-tropez.fr/en/les-voiles-de-saint-tr … ceptional-line-up
"Негово Величество крал Фредерик X на Дания, заменяйки неговата Wallyrocket 51, която беше повредена това лято. Kilara II , друга Wally от ново поколение, целяща да сформира бъдещ клас с един дизайн, ще се състезава под швейцарски цветове."
Там беше и миналата седмица да подготвят лодката.
Та някои се състезават с яхти, други ходят на лов... Хобита 😉
Ааа, Фредерик и от ловуване се интересува.
Зловещи ми се струват тези снимки. Да показваш убити елени на несвръстни деца пред камерите.
До ден днешен Фредерик и Мери имат официални ангажименти, свързани с лова, с което публично подкрепят това хоби.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 09:09 от Tinо

# 920
Рядко се включвам да коментирам, но тези снимки са ужасни. Усмивките по лицата им още повече.

# 921
https://cpmarymb.ipbhost.com/topic/15210-royal-hunts-2024/
Традицията продължава и до ден днешен, тази година ще е октомври или ноември, но поне са спрели да излагат убитите животни като на изложба.
Последно през 2021 години са представили "трофеите" пред Мери и Маргрете. След това продължавт да ловуват, но не снимат убитите животни.

Птица, не знам да има друга монархия, която толкова публично чрез официални ангажименти да подкрепя лова на елени. И все пак има огромна разлика между дивите животни и птиците. Понеже написа, че датчаните не ловували, та ти показах, че те са най-бруталните.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 09:28 от Tinо

# 922
Кралска забава е ловът. Допреди 10-20на години се е приемал в реда на нещата. Както и показването на трофеите. И други подобни снимки сме виждали, с други участници! Слава богу, обществото вече не го приема за нормално и всички кралски ловуващи ни ги спестяват. Пак си ловуват, четем за това. Но поне не ни споделят радостта и гордостта си с нагледна илюстрация.
А дали ще крещиш на мач сам или на яхта, не виждам особена разлика 🙂

# 923
Зловещи са, да. Уилям и Хари също имат снимки като деца с убити животни.
 Предполагам, че и сега в другите кралски семейства не са се отказали от лова. Аз лично го ненавиждам, макар че и двамата ми дядовци бяха ловци.

# 924
Лова си е хоби за много хора и аз не го харесвам. Но такива снимки като на датчаните с толкова животни и да ходиш да ги гледаш като на изложба е наистина зловещо.
Уилям доколкото помня имаше снимки на лов за фазани, а не с елени.
Но все пак да не изместваме темата, защото тук се изкара все едно Фредерик не обича лова, а има по хуманитарни хобита от англичаните.

# 925
Ловът е еднакво нехуманен, независимо кой го практикува.
Дали са фазани или елени няма значение.

Просто този уикенд Фреди е бил на яхта, а Уилям на лов с приятели. 

А Чарлз защо вече не ловува, някой знае ли? Дали е заради промяна в убежденията или по други причини?

# 926
Имаше информация, че е в Балморал при баща си, интересно че никъде не срещнах информация да е бил на лов. Ако някой има нека сподели.

Защо да пускат снимки от посещението в студиото на Хари Потър? Това си е лично посещение с децата, ако искаха да е публично щяха да извикат медиите и да бъде посещение само за тях без странични посетители. Някой хора нямат нужда да си показват всяко излизане със семейството и не си наемат лични обиколки.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 13:30 от Chonsi

# 927
Ами той и Уилям не е по работа в Шотландия, та да има снимки.

Макар че май щяха с Чарлз да ходят на неделната служба.

# 928
  • София
В Дания и териториите ѝ, убиването на животни не впечатлява местните жители, а кралското семейство по този начин показват близостта към народа. Това са традиции от векове и е начин да оцеляват в миналото.

И елените са грозна гледка, но убиването на китове и делфини на Фарьорските острови "бие" многократно показаното.
Добре е, че краското семейство не е било и на подобен улов, или поне аз не съм виждала такива снимки.

В Япония също е разрешено убиването на китове. И там не съм виждала императора да го наблюдава.

# 929
Ами той и Уилям не е по работа в Шотландия, та да има снимки.

Макар че май щяха с Чарлз да ходят на неделната служба.
Че Уилям не се ли прибра отдавна? Вчера имаше ангажименти. Свърши си работата - убеди Чарлз да отреже Андрю и Сара от семейните сбирки  и се прибра. За другото - да ги изгони от кралския имот ще му трябва доста повече време с Чарлз, ако успее въобще. Ще трябва да чака неговото време, за да изчисти редиците напълно.
Сега Южени и Беатрис ще се обидят и вероятно няма да присъстват вече на Коледа.

Зара и Майк на вечеря в подкрепа на DEBRA, националната благотворителна организация и организация за подкрепа на пациенти, живеещи с булозна епидермолиза (EB) или пряко засегнати от нея, известна още като „пеперудена кожа“ , изключително болезнено, генетично състояние на кожата с образуване на мехури.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 10:32 от Tinо

Общи условия

Активация на акаунт