Образувание на шията?

• 610
  • 7
  •   1
Отговори
Момичета, искам да попитам дали някой е имал подобно нещо 🙏
В задната част на шията, точно където са двете малки „ямички“ и започва косата, напипвам издутини като топчета, симетрично от двете страни. Два пъти ходих на ехограф – и двата пъти ми казаха, че не се виждат подути лимфни възли, а по-скоро ставало дума за нещо мускулно. Ходих и на кинезетерапевт, тя повече приказваше за стойката ми от колкото да обърне внимание на това, което ме притеснява, но каза, че в тази част явно мускула прави вид контракция и се усеща така. Сутрин след като стана от сън ги напипвам най-много, най-твърди са тогава и през деня се отпускат. На допир мястото е чувствително и при натиск леко боли като ударено, но не постоянно. Не мога да спра да се притеснявам и да мисля за това, мисля направо да ходя на ЯМР.
Някой имал ли е подобно нещо в тази област? 🤔

# 1
Напълно възможно е това да е аномалия,с която да си родена.
Аз например съм родена с по-малки и недоразвити капачки на колената от които цял живот тегля.
Ако е нещо, с което така си родена няма как да го оправиш.
Иди на ЯМР за твое успокоение разбира се.

# 2
Ако беше вродено, щях да го забележа преди години

# 3
А за стойката какво ти казаха? От неправилна стойка действително се получават костни и мускулни изменения.

# 4
Да, на мен така ми се образуват 2 топчета, които са с големината на лешник. Лимфни възли са. Ако ми е раздразнен скалпа от боя или шампуан веднага се появяват. Също се появяват като хвана въшки /много лесно въшлясвам при пътуване със самолет или автобус, хотели/.
Да нямаш раздразен скалп?

Не се пипат. Колкото повече ги пипаш толкова повече се подуват и болят. Не се разстриват - така се раздразват.
Оправи си скалпа, смени си шампуана, никакви парфюми в косата и може да пиеш Лимфомиозот.

# 5
Имам себореен дерматит, но в момента е под контрол. Ходих на ехограф и лекарят ми каза, че лимфните възли са в референтни граници и не са подути.

# 6
Е не са над 1 см., което ги прави в референтни граници.  Но ти ги напипваш.
Спри да ги пипаш и ще спрат да болят.
Провери се за въшки. Не се шегувам! По-скоро направо си направи терапия против въшки, защото с дерматита няма да се види при преглед.

# 7
Пиша за тези, които евентуално ще попаднат на тази тема след време. В крайна сметка направих още една ехография, както и скенер на шията и проблема се оказа мускулен - тендинит.

Общи условия

Активация на акаунт