RYANAIR - 30

• 9 752
  • 160
  •   1
Отговори
# 105
  • SF
А може ли да сложа щеки в куфара за салонен багаж?

# 106
Питала съм на летище София за туристически щеки, отговориха ми, че може стига да не са с метален връх.

# 107
  • SF
Моите са с метален. И тапи да им купя, пак остава метален върхът под тях. Тези тапи ще са сваляеми.
Също толкова остър връх има и уредът за навиване на коса (шиш), но за него никога не съм имала проблем.

# 108
За този тип остриета е по преценка на служителите на летището. На едни приятели им бяха взели колчета за палатка, след като бяха минали без проблем преди това на 2 полета .

# 109
Теоретично няма проблем, но винаги може да изтеглите късата клечка някъде.
В Сао Пауло ме накараха да чекирам статив за фотоапарат, с който бях пътувал десетки пъти преди това.

# 110
  • SF
Другото, което искам да нося, е малък статив. Но с него съм пътувала хиляди пъти, почти навсякъде и знам, че няма проблем.
Моите щеки не са от най-най-острите. Овално е острието им, но май да не рискувам.

# 111
Не съм летяла скоро с Раян, но преди няколко дни летях с Уиз и изрично при забранените вещи, които излизат преди да приключи чекирането, имаше нарисувани и туристически щеки.

# 112
А може ли да сложа щеки в куфара за салонен багаж?
Не, но може в чекирания. Има го на сайта им.
https://help.ryanair.com/hc/en-gb/categories/12502999419409-Perm … ed-Items-On-Board

Additionally, the following items must not be carried on board, but may be carried as part of your checked baggage:
Ski poles and walking or hiking poles;

# 113
  • SF
Нямам чекиран. С priority  съм.
Ще купя от там и ще ги подаря на някого преди полета за връщане.

# 114

Евтините декатлонски ще са добра опция.
Като бяхме в Кавказ всички щеки бяха в чекираната ми раница.
Къде ще планинарствате?

# 115
Не съм по темата и ти си знаеш, но обмисли от къде ще ги купиш, свързано е с логистика/пътуване до там и колко ще струват. И аз исках да купя една евтина тенис ракета, но на място се оказа, че няма избор и трябваше по-скъпа да купя.
Да не подариш щеки по-скъпи от чекиран багаж ми е мисълта.

# 116
Значи можете да си купите нов куфар за 100 лева.
Не гледат ли марката на куфара, който са счупили?
Гледат. Обаче най-голямото обезщетение, което дават е 50€. Ако ще и куфара ти 250€ да струва, пак 50€ ще получиш.

Много неприятна ситуация, затова се старая да не влагам големи суми за куфари.

# 117
През юли месец пътувахме с колеги до Букурещ с Таром. При чекирането специално питахме дали единият от нас може да вземе туристическите щеки в самолета или трябва да ги чекира. Отговорът беше - няма проблем. На летището в Букурещ също никой не каза нищо на секюрити. Споделям инфо, за да може да решите дали да пробвате да пътувате с тях

# 118
Категорично мненид не може да се изкаже.
Ако са тип "кози крак" шансовете да минат е многократен.

# 119
  • Melmak
Като никога и аз с чекиран багаж реших да пътуваме. Гишетата на летище София за чек ин два часа по-рано ли отварят? Отново сме в натовареното време, полетът трябва да излети в 06:10.

Общи условия

Активация на акаунт