RYANAIR - 30

• 9 637
  • 159
  •   2
Отговори
# 90
То не е 100 мл, а е течност в контейнерИ с максимална вместимост до 100 милилитра, поставени в прозрачен найлонов плик, с максимална вместимост от 1 литър. Опаковката на всеки контейнер да е до 100 мл., независимо количеството в нея. Всеки пътник има право да пренесе само 1 такъв плик и вътре контейнерите трябва да се побират свободно.
Не важи за храни, бебешки храни и лекарства, които трябва да се приемат по време на полета.

С две думи- нямат още отновите скенери, ясно.

# 91
Не знам. До сега не съм чувала да има промяна. Единственото летище, за което знам, че ще има промяна е Франкфурт и то от средата на септември само на определена линия за проверка. Та не знам кога ще стигнат скенерите по останалите летища, че и до София.

# 92
Само дето ограничението важи И за храни.

# 93
Не важи за храни, бебешки храни и лекарства, които трябва да се приемат по време на полета.
Естествено, че важи и за храни. Не може да пренесеш течен шоколад, мед, сладко, конфитюр и т.н. (над 100 мл). Помня как ми изхвърлиха един буркан 400 мл с Дулсе де лече от едно испанско летище. Не е течност, но все пак е храна, макар и кремообразна. Всички тия.. на Берëзка гъсти кондензирани млека, Сгущëнка и от сорта.... не може да се пренасят. Реално не ги пиеш, а ги ядеш с лъжичка, но се водят към течностите.

# 94
Прави сте, но не сте допрочели за приемането по време на полета. Аз пък не съм конкретизирала, че става дума за храни, които се налага да се приемат по здравословни причини като медицински и диетични храни например.

# 95
Няма значение дали ще ги приемаш на полета, може само ако имаш рецепта за тях.

# 96
Моля за чисто практичен съвет. На отиване съм с 10 кг чекиран, а на връщане - с 20 кг чекиран багаж. Куфарът ми ще бъде голям и сравнително празен на отиване. Да, обаче ще нося 2 бутилки за подарък и сега се чудя какво да направя, за да ги укрепя и да не се счупят. Имате ли идея?

# 97
  • Melmak
Моля за чисто практичен съвет. На отиване съм с 10 кг чекиран, а на връщане - с 20 кг чекиран багаж. Куфарът ми ще бъде голям и сравнително празен на отиване. Да, обаче ще нося 2 бутилки за подарък и сега се чудя какво да направя, за да ги укрепя и да не се счупят. Имате ли идея?
Напълнете куфара с някаква “изолация” тип bubble wrap. Аз като си нося бутилки в чекирания наблъсквам целия куфар плътно и увивам бутилките в хавлия.

# 98
По едно време си мислих, дали няма да е удачно да сложа едно парче стиропор, колкото да ми заеме част от обема на куфара Simple Smile

# 99
  • Melmak
Да, нещо такова.

Последният път, в който летях с чекиран куфар, имахме 2 големи куфара и в тях бутилки с алкохол и раковини. Бяха увити в дрехи и хавлиени кърпи. Единият ни куфар го помляха, две липсващи колелца и целият корпус счупен. Но вътре нямаше нищо пострадало - ромът оцеля, раковините също.

# 100
  • SF
платиха ли ви го?

# 101
  • Melmak
Да, 50€ е максималното обезщетение от раянеър. Толкова претендирахме и толкова получихме.

# 102
  • SF
Значи можете да си купите нов куфар за 100 лева.
Не гледат ли марката на куфара, който са счупили?

# 103
  • Melmak
Значи можете да си купите нов куфар за 100 лева.
Не гледат ли марката на куфара, който са счупили?
Гледат. Обаче най-голямото обезщетение, което дават е 50€. Ако ще и куфара ти 250€ да струва, пак 50€ ще получиш.

# 104
Може би е коментирано, но не откривам инфо - към багажа имам книга за подарък, която е голяма. Знам че на Уиз може да носиш четиво, извън багажа - за Раян важи ли същото?

Общи условия

Активация на акаунт