RYANAIR - 30

• 24 646
  • 421
  •   1
Отговори
# 225
  • Melmak
Това се чудех онзи ден в уиз. Там има мрежичка и пликче за всеки случай. Свекърва ми има проблеми със стомаха и лесно повръща. Ако е в раян сигурно ще се чувства ужасно да няма пликче.

Презокеанските не винаги имат много място, но поне храна, напитки. Аз не чувствам нужда да ям на полет от София до някъде в Италия примерно.. за час и нещо или дори до Испания за 3 часа и нещо. Обаче като летя 8-10-12 часа.. без храна няма как.

# 226
Не пътувам често, сега летях с Райънеър и Луииз Еър и на двата полета нямаше пликчета, направи ми впечатление, преди година май имаше.
Иначе и двата полета минаха нормално, не проверяваха багажа и нямаше други изненади. Много се притеснявах от овър букинг и бързах за чекинга, не знам това дали ме спасява по някакъв начин. И не знам това ли е причината, но и при двата полета четири места бяха в стедата

# 227
Това се чудех онзи ден в уиз. Там има мрежичка и пликче за всеки случай.
Да, но не всеки път. Вчера пътувах с Уиз: София-Бергамо и беше с небрандиран, бял самолет. Нямаше ни мрежички, ни джобове    (както обикновено), беше гола облегалка на предната седалка, като при Раянеър. И си държах книгата и водата в ръка през цялото време. Доста неудобно.

# 228
  • SF
Една мрежичка няма да намали мястото. Бях свидетел как на една жена ѝ стана лошо, а нямаше пликче за повръщане, което обичайно стои там. Sad

Аз съм доста висока (разбирай с дълги крака) и определено има значение тази "мрежичка", която не е мрежичка, а нещо плътно, с метална пръчка отгоре. Когато е пълно със списания, инструкции, а и аз ако сложа вътре книга и вода, на колената ми хич не им е добре. И аз също си държа книгата, телефона и водата в ръката, въпреки екстрата пред колената ми.
Пликчета, хапчета, водички, чайче, капучиното в нискобюджетните сами трябва да си подсигуряваме. Не е проблем, ако си нацелил полет поне до Централна Европа за 29 евро. Колко е еднопосочният билет от София до Варна с влак или с автобус?

# 229
Ето за това казвам, че всичко трябва да се събира в раницата, иначе не е е удобно. Дали може книга или друго в ръка не знам, но няма да нося.
А плик за повръщане за 25г не ми е трябвал, да чукам на дърво.

# 230
  • SF
Добре, че ни го каза, neuromancer. Не сме се сетили! Нямаме идея какво ни пречи, ако държим и книга, и бутилка, и чадър, и възглавничка за врата, и шлифер, и шапка, и бордна карта, и телефонът, и личната карта. Дали не изпуснах още някакъв аксесоар от позволените да се държат в ръце?

# 231
Привет, имам малко притеснение относно електронните бордни карти. Купила съм 4 билета, ще пътуваме след като бордните карти станат изцяло дигитални. Това означава, че трябва всеки един от нас да си изтегли приложението на телефона и да влезе с моя профил за да си види бордната карта ли? На летището в Малага не можеше да минем със скрийншот изпратен от купилия билетите /казаха че трябва да е от app/.

# 232
  • Milano
Когато пътуваме заедно сканирам бордните карти на всички от моя телефон, защото само аз имам приложението.
Понякога им пращам снимка и досега не е имало проблем.
За вбъдеще незнам.

# 233
Когато пътуваме заедно сканирам бордните карти на всички от моя телефон, защото само аз имам приложението.
Понякога им пращам снимка и досега не е имало проблем.
За вбъдеще незнам.

Да, и ние така сме пътували, но скенерите са различни явно и в Малага не допусна сканиране на екранни снимки,  тъпото беше че аз бях на опашката за да оставя багажа, а останалите искаха да влязат директно но цък,  а можеше да е обратния вариант Simple Smile ... НО хората са го измислили, има отделно гише и там се редиш да ти издадат хартиена бордна карта. Сега явно ще трябва всички да са с app с моя профил, иначе не се сещам друг вариант.

# 234
Бордната карта може да се споделя. Ние винаги минаваме със скрийншот. Важното е резолюцията да е добра и дисплея да не е затъмнен. Няма логика друг да ти ползва профила. Задължението за наличие на профил и приложение го няма все още при тях (има го при някои билети за концерт например). Не знам как скенера ще отчете, че снимката е скрийншот, а не от приложението? Аз също минавам със скрийншот. Друг вариант би бил ако може да се добави в дигитален портфейл.

# 235
  • Milano
И за мен няма логика всеки да има профил, дори и малки деца.
Също така означава всеки да си купува билета отделно, ако не искаш да се влиза в твоя.
Попадна ми такъв пост в инстаграм, че нямало да може с екранна снимка, но на сайта на Раян не намирам такава информация.

# 236
  • Melmak
Аз винаги запазвам билети, а мъжът ми се вози на готово с мен и му пращам бордната карта. Моята запаметявам в уолет и така ползвам. Идеята е да се вдигне яркостта на дисплея, което се случва автоматично при уолет и при самата бордна карта от приложението на раян.
Ако резолюцията е добра и яркостта се вдигне, не би трябвало да има проблем.

# 237
Може на един телефон, може на различни, може със скрийншот. Какво са ви казали не знам, но може. Апа автоматично вдига яркост при сканиране, а скриншота не, но може да си го вдигнете разбира се. Абе въобще да ви имам притесненията.

# 238
  • Beyond the stars
Share-вам бордни карти от приложението, моята добавям в wallet-а. Не сме имали никога проблем, хартиени от години не съм принтирала.

Като пътувам с детето, винаги си нося торбичка/пликче, че не се знае, знае ли се. Не се е случвало до сега да му стане лошо, но не разчитам да има, дори при наличие на мрежичка и т.н.

# 239
  • София
На мен стюардесата на Раян ми е давала торбичка за повръщане при поискване. Ако имате съмнения, си поискайте предварително, че отнема време получаването.
Иначе тези дни пътувахме с Раян до Будапеща и обратно - съпругът ми и дъщеря ми бяха със скрийншоти на бордните карти и си минаха без проблем навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт