RYANAIR - 30

• 31 317
  • 539
  •   5
Отговори
# 495
Здравейте, каква е тази такса ? Ако не се явиш за полета , как ще ти вземат таксата?

"Такса за пропуснато заминаване

€100 / £100
Налична е само по-малко от 40 минути преди полета и до 1 час след времето на заминаване на полета. Също така е налична за клиенти, които пристигат на гишето за билети до 1 час след заминаването на техния полет, за да се прехвърлят на следващия възможен полет. Таксата се начислява на пътник и на сектор."

Ми то си пише. Таксата е ако се появиш на чекина закъснял до 1 час и искаш да се прехвърлиш на следващия полет. Ако не се появиш или се появиш след повече от един час не се прилага.

# 496
Мисля че galinar тълкува таксата като глоба при неявяване за полет. А смисълът й е възможност за пътуване със следващия полет ако сте закъснели и изпуснали вашият.

# 497
Здравейте, при ryan air има ли такава опция за закупуване като wizz flex при wizz air за безплатна смяна на дати и имена?

# 498
  • София
Здравейте, при ryan air има ли такава опция за закупуване като wizz flex при wizz air за безплатна смяна на дати и имена?
Flexi Plus. Можеш да смениш полета, но за имената не съм сигурен.

# 499
  • София

Моля за мнението ви за следната грешка за жена с двойна фамилия.
При резервацията е написана: "Petrova", после, уж за подобрение, е поправена на:
"V.-Petrova".
Ще е успешно ли чекирането на пътник "Vasileva-Petrova" и качването на самолета?

# 500
  • София
Току що се чекирахме за полетите след 2 седмици. Има ли как на по-късен етап да добавя багаж, ако се наложи? И как да изпратя бордната карта на съпруга ми - като скрийншот дали ще я приемат?

# 501

Моля за мнението ви за следната грешка за жена с двойна фамилия.
При резервацията е написана: "Petrova", после, уж за подобрение, е поправена на:
"V.-Petrova".
Ще е успешно ли чекирането на пътник "Vasileva-Petrova" и качването на самолета?

Не ги мислете толкова, просто слагате някакви имена, които ги имате в паспорта. Личи че е тя, значи става.

Току що се чекирахме за полетите след 2 седмици. Има ли как на по-късен етап да добавя багаж, ако се наложи? И как да изпратя бордната карта на съпруга ми - като скрийншот дали ще я приемат?

Както и да я изпратите, ще стане. Може да добавите, пари винаги ще вземат. Май трябва после пак да свалите бордната карта, за да се вижда, че има багаж

# 502
  • Свищов
Аз винаги си пиша двойната фамилия. Някои авиокомпании слага тире, други - не на бордната карта. За конкретния случай би трябвало да няма проблем, но може би е било по-удачно да оставите само Петрова.

# 503
  • столицата
Мисля че galinar тълкува таксата като глоба при неявяване за полет. А смисълът й е възможност за пътуване със следващия полет ако сте закъснели и изпуснали вашият.
Точно това ме заблуди. Благодаря на всички! Но като остават 2-3 часа до полета и се панираш.

# 504
Нашият полет наближава, дано няма промени в последния момент.! Дали правят проблем за малка дамска чантичка към ръчния багаж? Мога да я сложа и под якето, но не знам каква е тяхната политика.

# 505
  • Melmak
На бордната карта е описано точно каква е политиката за багажа. Ако сте без приоритетно качване имате право на един багаж и втори тип дамска чанта е проблем. Дали ще ви кажат нещо зависи от служителя. Ако го направят, то са в правото си, защото всеки път масово има тарикати с не знам си какъв багаж, които искат да минат метър.

# 506
Дори уиз флекс не дава възможност за смяна на имена. Само дати и дестинация. Опцията флекс на раян е толкова скъпа(вярно, че включва разни екстри), че не знам струва ли си да се плаща.

# 507
  • столицата
Карали са ме да прибирам дамската чанта в багажа. Имате право само на една чанта ако не сте доплатили. Но аз винаги нося много малка дамска чанта и я прибирам без проблем. Просто в нея са ми телефона и личната карта и ми е много по-удобно да е извън багажа ми, заради проверките.

# 508
Джина, нали Вие бяхте през Beauvais? Мисля, че не правят проблем за малка чанта, но са много стриктни за течностите, а и отварят целия багаж. Преди няколко поста писах, че вадят всичко - ние бяхме с 3 полета в Европа лятото, само на Beauvais имахме такова претърсване. Момиче от групата си носеше 2 големи разфасовки течности + самобръсначка - изхвърлиха ги, но са си абсолютно прави за това. Моята козметика си беше в изряден несесер с цип - всичко сложиха в техен плик (от тези за храна с цип).

# 509
Да, през Бове За дамската чантичка питам, защото тя не е голяма, колкото за телефон и портмоне.На Уиз съм виждала хора с доста по-големи. Не мен не ми е толкова проблем за нея, ще слагам по джобовете А за течностите нямам кой знае какво - крем за лице, паста за зъби и май друго няма. Самобръсначка си нося, но като искат, да я хвърлят, То на връщане всъщност може и да я изхвърля аз

Общи условия

Активация на акаунт