RYANAIR - 30

• 31 162
  • 532
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Имам нужда от помощ относно закупени билети. Дъщеря ми ни е купила билети за Париж, но е написала имената на кирилица. Rolling Eyes За първи път й е да купува билети и са ми за подарък, та не е и питала. Сега отворих да въведа данни за документите и видях. Ще има ли проблем на летището Rolling Eyes Трябва ли да ги променя, макар и с такса? И е купила на една резервация двата билета. Притеснява ме с тези проблеми по летищата в момента, ако единия полет го отменят какво става с втория?

# 481
С една резервация много билети не е проблем.
Имената на кирилица ги има и в личните документи, но изобщо не знам дали може така. Попитайте в авиокомпанията.

# 482
Пишете в чата да ги сменят. Кажете, че е корекция на грешка, а не смяна на името, че взимат много пари

# 483
Пишете в чата да ги сменят. Кажете, че е корекция на грешка, а не смяна на името, че взимат много пари
Извинявам се за глупавия въпрос, но трябва ли да пиша на английски и ако да - има ли специален термин тази корекция?

# 484
Имената не се ли превеждаха автоматично при генериране на бордната карта? Проблемът е  ако има нещо специфично в името при изписване на латиница. Искайте live agent в чата. Специален термин не знам дали има.

# 485
Не знам и аз, за първи път ни е и на нас да летим сами, досега все някой друг е купувал билети и е правил онлайн чекирането. Ще пробвам да им пиша, да видим какво ще отговорят. И още нещо - терминалът, от който излитаме/кацаме кога ще го разберем?

# 486
  • София
В София Райън излита и каца на Т2.
За Париж - не знам. Но може да проверите в сайта на приемащото летище. Все пак има полети и преди вашия.

# 487
Не се притеснявайте, няма нищо сложно и е за секунди чекирането. Имате ли закупени места? Ако да- ще може да се чекирате 60 дни преди полет.
Раян летят от Т2, а терминалът в Париж ще го разберете в деня на полета вероятно.

# 488
В Париж кацате на Буве, малки постройки тип складове. На около час и половина - два сте от Париж. Мисля, че това е официалният сайт на шатълите: https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/access-parking/paris-airport-shuttle
Предполагам, че и на място няма да имате проблем да се качите на шатъл. Но за полета към България, Ви съветвам да си вземете билети предварително, защото се пълнят автобусите. Също така, вземете автобуса поне 4 часа преди полета (ако полетът Ви е в 20 ч., си запазете билет за 15 или 15:30 ч., та ако вземете да го изпуснете, да се качите на този в 16 ч.).

# 489
  • Melmak
Когато се чекирате си изпишете имената на латиница, задължително!
Защото ако ги изпишете на кирилица, системата пак ще ги транслитерира на латиница, но понякога с грешки особено при zh, ya и подобни.
Важно е в бордната карта как са изписани!

# 490
В София Райън излита и каца на Т2.
За Париж - не знам. Но може да проверите в сайта на приемащото летище. Все пак има полети и преди вашия.
Да, в Париж каца на едно утепано летище (Бовѐ), тясно, с доста полети, опашките за скенерите са километрични, откачам като трябва да летя оттам. Обикновено 1.45 ч или 1.50 ч.  е трансферът от/до метростанция Сен Денѝ (Saint-Denis) и то при добро време. Предвидете си 2 часа за трансфер. Има задръствания в квартала, в който е Saint-Denis и там придвижването е бавно. Зависи от трафика, от пиковия час и т.н., но все пак...   Има и трансфери от други две точки, но по-подробно може да четете в темата за Париж, пак в раздел "На път в чужбина".

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 14:33 от diziler

# 491
  • столицата
Здравейте, каква е тази такса ? Ако не се явиш за полета , как ще ти вземат таксата?

"Такса за пропуснато заминаване

€100 / £100
Налична е само по-малко от 40 минути преди полета и до 1 час след времето на заминаване на полета. Също така е налична за клиенти, които пристигат на гишето за билети до 1 час след заминаването на техния полет, за да се прехвърлят на следващия възможен полет. Таксата се начислява на пътник и на сектор."

# 492
Нямаме запазени  места и чекирането ще е възможно 24 часа по-рано предполагам. Сега влязох да опитам до къде ще ми позволи, но не ми дава да попълня наново имената, само данни за документа.
Иначе за заминаване резервирах частен трансфер, защото полета е в 8 часаи не ми се рискува сами посред нощ да се лутаме.

# 493
  • Melmak
Като се чекирате задължително имената на латиница!! Дори да ползвате бг версия на сайта, имената както са в личната карта примерно Mariyana Dermendzhieva, за да ви излезе на бордната карта правилно името.

# 494
Пандора, при чекиране не се попълват имената отново, иначе можеш в последния момент да смениш името.
И аз съветвам да се свържете в чата с агент и да обясните какво е станало и как да се направи промяната безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт