RYANAIR - 30

• 24 427
  • 420
  •   6
Отговори
# 45
Здравейте,
От няколко месеца не съм летяла с Раян и съм поизпуснала актуалната ситуация с ръчния багаж,  но знам, че има  засилени проверки и конфликтни ситуации. Питането ми е следното: когато избирам ранаци., винаги ги меря и съобразявам с допустимите размери, но е факт, че точно такива размери няма. А и зависи как мериш. Може да е 41 или 43.см. Може да е 20 или 22. Преди ориентир беше да влиза в касетата. Дали още е така или мерят и за всеки половин см глобяват?

# 46
  • София
Евентуалната проверка е да влиза в рамката, да.

# 47
Мисля, че за отклонение от 1-3 см разлика в някой от размерите никой няма да направи проблем, дори няма да Ви карат да го мерите. Вече друго нещо е, ако е видимо по-голям във всички измерения. За платения кабинен, освен да влиза в рамката, трябва да бъде и зад една линия.
Здравейте,
От няколко месеца не съм летяла с Раян и съм поизпуснала актуалната ситуация с ръчния багаж,  но знам, че има  засилени проверки и конфликтни ситуации. Питането ми е следното: когато избирам ранаци., винаги ги меря и съобразявам с допустимите размери, но е факт, че точно такива размери няма. А и зависи как мериш. Може да е 41 или 43.см. Може да е 20 или 22. Преди ориентир беше да влиза в касетата. Дали още е така или мерят и за всеки половин см глобяват?

# 48
Благодаря. Явно нещата са нормални, проверяват за правилата, не е да.търсят заяждане.

# 49
Здравейте, сега влизам в темата и ми е трудно да чета назад, защото нямам много време.
Оказа се че размерите на ръчния багаж са променени ли? В договора, информацията и бордната карта са различни и аз се чудя кое е вярно. На бордната карта е 40/30/25 погледнах и тук в темата е толкова, но в старите теми и в информацията от Бохемия размерите са 40/20/25.
Коя е актуалната информация?

# 50
Промениха я на по-голяма, след старите теми.
Сега важи новата. На сайта им е най-меродавно, защо гледате Бохемия?
Не е задължително да запълните до сантиметър, и старите куфари ще минат.

# 51
Ами аз събирам багажа и ММ ме сюрпризира с разликите, взел да чете документите в посл.момент.
Да, благодаря, по-големия размер е верен.

# 52
  • София
Да, благодаря, по-големия размер е верен.
Това е почти вярно. Точният размер е 40 х 30 х 20, а не на 25, както сте написали по-горе.

# 53
Да, моя грешка.
Още нещо се сещам. В самолета хладно ли е? Ще ми трябва ли яке?

# 54
Не. Освен ако не е нужно за мястото, където пътувате. Допустимо е връхна дреха да е извън багажа.

# 55
Да, моя грешка.
Още нещо се сещам. В самолета хладно ли е? Ще ми трябва ли яке?
Усещането за студ е много субективно. Последния път умрях от студ, седях до пътеката и ми духаше много силно неясно от къде. Отворите над нас ги затворих, огледах се и наоколо нямаше нещо насочено към мен, въпреки това ми духаше точно на главата и на раменете. Ако щете вярвайте като се качих в метрото и се стоплих на раменете започна да ми пари както при зимата като ти измръзнат пръстите.
На връщане си сложих якето при мен. Бях в средата и наблюдавах как се веят косите на тези до пътеката. Явно има някаква централна вентилация около пътеката. Вземете си връхна дреха вътре, винаги може да не я обличате.

# 56
Да, благодаря.
Пътувала съм преди доста години със самолет и нямам спомен да ми е било студено, но в автобус съм замръзвала неколкократно.
Ще си взема яке.

# 57
  • София
Да, има и централна вентилация  в салоните.
Нали все пак пътниците трябва да дишат. Ако е само над седалките, а повечето са зиморничави и ги спрат - ще се издушим.
Винаги имам под ръка  връхна дреха за внуците и за мене.

# 58
  • Melmak
Вземете си яке, дори да е тънко или суичър. Аз нося, в самолет съм умирала от студ, а съм обратното на зиморничава. Може би зависи от къде излиташ като температура. Зимата като летя сякаш не ми е студено в самолета, но пролет, лято и есен винаги ми е много студено. Реално нямам против климатизацията. Аз обичам да има въздух около мен и да си сложа яке не е проблем. На презокеански полет съм била с тениска, суичър, кожено яке и одеяло, със сложена качулка. Бях на средна редица и ми беше много студено!

# 59
  • SF
Я сега да се заям и аз. Simple Smile
Ей тази раничка, която са снимали за пример, с джоба или без джоба е мерена да е 20 см? Щото е мека и джобчето може да се понапълни добре.
Моята не е същата, но пак е с голям джоб отпред, който ако се запълни, може доста см да наддаде.

Общи условия

Активация на акаунт