RYANAIR - 30

• 10 524
  • 181
  •   3
Отговори
# 60
Ами гледа се цялото нещо, джоба си го носиш и се мери с него естествено, как така без него. Взима се и се гледа дали влиза. Ако им я дадете без джоба няма да го мерят Simple Smile

# 61
  • SF
Добре, добре, разбрахме се.
Дано всички хора по света да мислят еднакво и да няма съмнения в прочита! Сигурно е така.

# 62
Е, ама нали компанията си е описала изискванията, без да спира прочита на никой, но пък и различните прочити може да струват на притежателите си 75 евро Simple Smile))

# 63
Точно, защото всеки си тълкува размерите както на него му е удобно се получават истериите по летищата. С джоб без джоб трябва да отговаря на размера.

# 64
Ами странен ми изглежда въпроса. Освен ако джоба се маха като дадеш да мерят разбира се, няма как да премерят без джоб.

# 65
  • София
Тъй като пътувах, едва сутринта попаднах на тази статия. Наистина от снимката се вижда, че куфарът е по-малък от допустимите размери и съм малко озадачена. Разбира се, възможно е глобата да е била заради другата чанта и пак да се търсят сензации. Ако вече сте го коментирали, моля простете.

# 66
  • Milano
Напълно ли изключвате, че може да се престарават, след като имат и материална облага?
Аз не, даже и да се заяждат за спорта.
Не е новост за там за която и да е сфера.

# 67
Това с багажа вече става банално.
За седмица имам 5 полета на различни летища.Служителите мереха само очевидно по- големите чанти,както и такива с по 3/4 чанти, имаше и случай на човек без приорити,помъкнал куфар.
Никой не се втелясва за сантиметър/два,три.

# 68
Тъй като пътувах, едва сутринта попаднах на тази статия. Наистина от снимката се вижда, че куфарът е по-малък от допустимите размери и съм малко озадачена. Разбира се, възможно е глобата да е била заради другата чанта и пак да се търсят сензации. Ако вече сте го коментирали, моля простете.

Много е забавна тая снимка. Малко като да покажа снимка на брада и да твърдя, че това съм аз.
Значи, практически, ако ще спорите, спорете на място със куфара в клетката. После такива снимки практически за нищо не стават, освен за нескопосни статии във вестниците и вдигане на шум.

# 69
  • Milano
Ако е имала право дамата, да си търси правата.

# 70
Разбира се, но с тая снимка няма да стане.

# 71
  • София
Напълно ли изключвате, че може да се престарават, след като имат и материална облага?
Напълно изключвам. Мен не ме глобяват, не се престарават, никога не са ме и карали да меря на място багаж.
Дали е заради чьорните óчи или защото спазвам правилата, отговорът е ясен.

# 72
  • София
Не разбирам защо непрекъснато се мрънка за размери и глоби?
Отивате с куфарчето, сака, чантата, раницата, чувалчето или с каквото там ще пътувате и мерите в клетката на оператора, с който е полета.
Има си ясно описани правила, че дори колелцата трябва да са вътре в очертанията.
Ние последно летяхме с раници от Декатлон, които RebelHeart беше показал. По-големи са, но не сме ги пълнили.  Отидохме,  с тях и премерихме в клетката, Влизаха си спокойно, даже имаше още доста място.  В указанията не пише, че се мерят размерите на изпразнен куфар, чанта, раница.... Багажът трябва да влезе в клетката и да не стърчи, пропада или каквото там може да се случи.
А за оплакване при неправомерна глоба има и указания какви снимки трябва да се приложат към него. Сега няма да ровя да ги търся, който има нужда да си ги намери в сайта на Европейски потребителски център България, https://www.ecc.bg/bg/category/patnitsi

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 15:57 от geos

# 73
Темата за багажа вече мноого се изтърква. Така сниман куфара нищо не доказва. Да си е извадила метъра и да го мери на летището.
Аз пък онзи ден се изумих на Т1, една жена без приоритет, но с три чанти. И с голяма гордост обясняваше, че винаги така си пътувала и никога не са и правили проблем. Обясниха и, че без приоритет има право само на една чанта, а с приоритет на още една и, че ако направят проверка ще я глобят. Тя обаче си държеше на това, че толкова години пътува и никога не било проблем... 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

# 74
Не се знае девойката с "малкия" куфар дали не е имала и дамска чанта. Което ми напомня на онази госпожа чието дете се беше качило само в автобуса, а тя се тръшкаше с дамска чанта през рамо и куфар който не влиза в клетката. Нещо рязко спряха да шумят около нея.

Общи условия

Активация на акаунт