RYANAIR - 30

• 10 680
  • 183
  •   1
Отговори
# 165
На мен също резервация след плащане липсваше в акаунта, но аз я извиках с номера на резервацията, който се показа след плащане. Може да пишете на сървиса.

Писах 2 пъти, все още нямам отговор. Звънях в банката, те плащането са го наредили, чакат търговеца да си дръпне плащането. 🙄 Казаха, че се случвало и 10 дни да отнеме, не конкретно с този търговец, но по принцип.
Защо, за бога, защо не си записах резервационния номер, на този въпрос нямам отговор.

# 166
На мен също резервация след плащане липсваше в акаунта, но аз я извиках с номера на резервацията, който се показа след плащане. Може да пишете на сървиса.

Писах 2 пъти, все още нямам отговор. Звънях в банката, те плащането са го наредили, чакат търговеца да си дръпне плащането. 🙄 Казаха, че се случвало и 10 дни да отнеме, не конкретно с този търговец, но по принцип.
Защо, за бога, защо не си записах резервационния номер, на този въпрос нямам отговор.
Проблема е от плащането. Какъв начин на плащане избра? В момента, в който плащането се генерира и е одобрено системата ти дава автоматично номер на резервацията и получаваш мейл. Парите реално могат да се отчетат и след 10 дни, но ти получаваш на момента номера на резервацията, а ти такъв нямаш и според мен нещо с плащането се е прецакало.
Последните резервации, които правих са били с осчетоводени плащания 2 до 3 дни след резервацията.

# 167
Добре, но на емайла няма резервационен номер, но трябва да има автоматично потвърждение. Трябва да се свържете със сървиса. Според мен успешно е купен билета. Трябва да ви кажат номера на резервацията.

# 168
Добре, но на емайла няма резервационен номер, но трябва да има автоматично потвърждение. Трябва да се свържете със сървиса. Според мен успешно е купен билета. Трябва да ви кажат номера на резервацията.
Това не го разбрах.
В момента на резервацията при потвърдено плащане би трябвало да излезе, че е успешно и след това идва  мейл от Райан е с номер на резервацията и в него пише и как е платено.
Нормално е ако не е платено да няма потвърждение, объркващото е, че тя вижда плащане, което според банката било минало е търговеца трябвал да си вземе парите. Разбирам логиката, но потвърждението идва в момента, в който картата е приета и одобрена за плащане. Те след това може и два месеца да не ги вземат тези пари, но на нея трябва да ѝ потвърдят. За това питах как е платила? С какво? Не на последно място банката може би трябва да каже какво е основанието за плащането, а това и номера на резервацията. Просто да ѝ го кажат. Дали обаче ще искат да ѝ съдействат?!

# 169
Имах предвид, че резервационния номер излиза само в момента на плащане, но на емайл трябва да има потвърждение.

# 170
Ако е излязъл на екрана номера, трябва да има резервация. Без значение изтеглени ли са парите. Имейла не е сигурен, понякога отива в спам, понякога човек бърка една буква от мейла... Да говори с customer service и ще се оправи. Аз бих пробвал чат или телефон, просто имейл е бавна работа.

# 171
Няма го в спам, поне последно като търсих. Надявам се, че утре като работен ден ще има някакво развитие. В краен случай ще оспорвам транзакцията.
Имейлът няма как да съм объркала, защото през акаунта си (но в браузър) съм направила покупката. Направих го почти между другото, защото бях затрупана с работа и най-големият ми страх е да не съм влязла в скам адрес, имитиращ Райънеър.
Хем си знам, че тези неща се правят през приложението в телефона, ама... Наистина ми пушеше главата от работа.
Както и да е, не искам да ви занимавам повече с моята драма. ✌️

# 172
Здравейте. Не сме летяли с райън до сега. Изтеглих си приложението, 2ма възрастни сме и едно дете. Искаме да летим другата година юни, за 4-5 дни до Италия. Има ли смисъл да закопувам толкова рано билети? Има ли шанс ако останат по- малко места да поевтинеят? Ако има някакви тактики, моля за насоки. Също така ме вълнува хората с деца пътували ли са само с ръчен багаж? Извинявам се ако въпросите са тъпи ☺️

# 173
Здравейте. Не сме летяли с райън до сега. Изтеглих си приложението, 2ма възрастни сме и едно дете. Искаме да летим другата година юни, за 4-5 дни до Италия. Има ли смисъл да закопувам толкова рано билети? Има ли шанс ако останат по- малко места да поевтинеят? Ако има някакви тактики, моля за насоки. Също така ме вълнува хората с деца пътували ли са само с ръчен багаж? Извинявам се ако въпросите са тъпи ☺️
Рано е още за билетите. А иначе аз редовно пътувам с детето само с ръчен багаж. Два пъти вече взех и допълнително 10кг салонен багаж, но той реално беше повече за моите простотии 🤣

# 174
Ако останат малко места няма да поевтинеят, напротив.
Иначе зависи, напълно възможно е да поевтинеят спрямо сегашните цени, но няма гаранция и дори и да поевтинеят, трябва да уцелите ниските цени, ако разбирате какво имам предвид.
Ако цените ви устройват и решението да пътувате е твърдо, купете... Иначе, е малко хазартна игра с разни възможно  резултати. Сложете си алерт в Гугъл флайтс и ще видите как се променят цените.

# 175
  • София
1. Колкото по-рано купиш, толкова по-вероятно е да настъпят някакви промени в часовете на полета, а понякога и в дните.
Това изисква готовност за мобилност.
С наближаването на полета, тази вероятност постепенно намалява.
Колкото по-малко места има, толкова по-малко вероятно е да поевтинеят.
Италия е особено популярна дестинация за туризъм сред българите.
Моето правило е да купя когато цената ме устройва без да гадая ще падне ли или не.

# 176
  • Melmak
За Италия често излизат много изгодни билети. Аз чак за юни догодина не бих купила от сега, защото сменят дни/часове понякога.

# 177
Мисля, че съм чела, че няма смисъл да се купуват самолетни билети по-рано от 3-4 месеца преди полета. Сега ще потърся какво съм чела. Ааа пише 3-6 месеца за Европа. Може да ги следите в Airhint и Skyscanner, но може и да ви подведат.

# 178
Трябва да купувам полет за 5 откомври. Каква е вероятността цената да се понижи? В момента е доста висока...

# 179
  • sf
Е това е след една седмица. Вероятността да намалят цената е почти невероятна.

Общи условия

Активация на акаунт