RYANAIR - 30

• 24 639
  • 421
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Райънеър обявяват ли намаления на Черен петък? Дебна едни билети за Барселона през април, според Вас да изчакам ли още за евентуални намаления или да си ги купя?
Да, обявяват, даже при тях се води Black Week, няколко години беше така, не е казано, че и тази година ще е така.
Но в предишни години от понеделник до неделя имаше различни промоции.  В понеделник например.. промоция за полети през януари и февруари 20%, вторник промоции за всички месеци, но само до Великобритания, да речем. В сряда промоция само за декември, четвъртък промо само за багаж, петък... два билета, вторият с 50% намаление и от сорта. Не знам тази година как ще го извъртят, но обикновено са Black Week. А при Уизеър са Black Friday и Cyber Monday.

# 256
  • Melmak
За април - ако са празници, ваканции - не се очаква да има намаления за тези периоди.
Иначе вече са обяснили за намаленията. Според мен, стигне ли приемлива цена за вас, купувайте.

# 257
Има ли някой да сподели как минаха първите полети Пловдив -Милано?

# 258
Промотата около Черната седмица обикновено са за полети до края на март (т.е. до края на зимното разписание) и не обхващат април. Така е било в предишни години.

# 259
  • София
05.04.2026 г - католически Великден.
12.04.2026 г - православен Великден.
Покрай тия дати ще са и ваканциите, и почивните дни.
Отделно са празниците по държави.

# 260
И протестантският и арменският Великден - 05.04.2026 г.

А отделно...  днес в новините се върти новината, че най-вероятно ще махнат почивните понеделници, когато празникът се пада през уикенда. Предложението е на ППДБЛГБТ.
Турагенциите не се радват особено. А и повечето хора, които вече си пресмятат отпуските за 2026.

# 261
  • София
Здравейте, в момента има 20% намаление в приложението за резервации до 29.10 за периода 30.10-18.12

# 262
# 263
  • Варна
Раян винаги ли в София са на Т2?
Сега си гледам Уиз, че с тях ще се връщане от Париж, кацат на Т1, но днес купих Рим с Раян и колкото и да ровя не виждам при тях терминал нито за излитане, нито за кацане(с тях сме в двете посоки).

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 23:07 от eli70o0

# 264
Wizz са на Т1, Райън на Т2

# 265
Здравейте, имам един въпрос към всички дами с двойна фамилия (с тире).
След смяна на фамилията съм пътувала само с Wizz. Там и на резервацията, и на бордната карта беше изписано правилно цялото ми име (Фамилия1-Фамилия2). Не съм имала никакъв проблем освен, че при сканиране на бордната карта преди секюрити имената ми бяха разместени и се показваше името на предходния сканирал (което не впечатли служителите изобщо Simple Smile), но при повторно сканиране при качване в самолета всичко се изписа правилно.
Скоро ще пътуваме с Раян като резервацията отново е направена с пълната ми фамилия. В последствие видях, че те нямат изискване за въвеждане на двойна фамилия (но не знам дали това е само в случаите когато е без тире). Скоро ми предстои да се чекирам и бих искала да попитам хора с опит дали са имали някакви проблеми, и като цяло как процедират при две фамилии Simple Smile
При чекиране видях, че Раян все още изискват номер на документи дори когато дестинацията е в Шенген. Това изискване не отпадна ли или важи само за граничната проверка?

# 266
  • Melmak
Аз съм с тире. Летя най-вече с Раян. Дори малко се чудя на питанката ти. Всичките ми имена са дълги с буквосъчетания като zh, ts. При чекиране онлайн си изписвам имената на латиница и проблеми не съм имала. Раян все още искат данни при чекиране като номер на лична карта. При бординг показваш личен документ, за да сравнят името с това на билета и толкова.

# 267
Не е толкова важно как си пишете името, една, две фамилии, може и презиме, може и без, просто имената трябва да ги има в паспорта.
Примерно ако се казвате Ана Мария Петрова Стоянова - Смит може да се пишете с всяка комбинация като Мария Стоянова, Ана Смит и прочие....

Иначе документи искат за онлайн чекина, но никой не сравнява дали това което сте писали е същото като документа, който показвате. Тоест трябва да покажете валиден документ на живо, а какво сте написали няма значение.

# 268
Аз съм с тире. Летя най-вече с Раян. Дори малко се чудя на питанката ти. Всичките ми имена са дълги с буквосъчетания като zh, ts. При чекиране онлайн си изписвам имената на латиница и проблеми не съм имала. Раян все още искат данни при чекиране като номер на лична карта. При бординг показваш личен документ, за да сравнят името с това на билета и толкова.

Много благодаря за отговора! Може би притеснението дойде от това, че не ми се сканира правилно бордната карта с Wizz на Т1 и се замислих дали изписването на фамилиите с тире е правилния начин, но явно се притеснявам повече от нужното Simple Smile Благодаря отново

Не е толкова важно как си пишете името, една, две фамилии, може и презиме, може и без, просто имената трябва да ги има в паспорта.
Примерно ако се казвате Ана Мария Петрова Стоянова - Смит може да се пишете с всяка комбинация като Мария Стоянова, Ана Смит и прочие....

Иначе документи искат за онлайн чекина, но никой не сравнява дали това което сте писали е същото като документа, който показвате. Тоест трябва да покажете валиден документ на живо, а какво сте написали няма значение.

Благодаря! По-скоро въпросът беше дали въведено тире при резервацията би направило някакъв проблем след това, защото в интернет пише, че понякога фамилиите се сливат, пропуска се тирето и др. Но и от предното мнение разбрах, че няма проблем. Благодаря ви за менията!

# 269
Конкретно за Райън не знам, но разните резервационни системи си имат особености, примерно не позволяват тире и други знаци, махат интервалите, понякога сливат обръщението Mr/Mrs с името, примерно пише MARIAMRS PETROVA и хората се шашкат, но проблем няма.

Общи условия

Активация на акаунт