RYANAIR - 30

• 24 436
  • 420
  •   5
Отговори
# 300
  • До морето
Както казах, февруари за Берлин с Уиз нямаше никакъв проблем, нито от Берлин  за Варна на връщане. Съвсем спокойно си минахме, останах с впечатление, че не е нещо извънредно.

Благодаря на всички за отделеното време, ако някой желае, ще дам обратна връзка после.

# 301
  • СОФИЯ
Току що се чекирах за полет утре и не ми дава да си сменя мястото. Иска първо да се чекирам за обратния полет, т.е. да платя място. Това от кога е така? В края на септември не беше.

# 302

Благодаря на всички за отделеното време, ако някой желае, ще дам обратна връзка после.

Дай, на мен ми стана любопитно. 😀
Успех на детето на конкурса! 🍀

# 303
Наложи се да транспортираме китара от Испания и тогава решението беше купуване на допълнителен билет заради извънгабаритните размери. Към билета дори имаше безплатен ръчен багаж. Купува се като дублиран билет на един от пътниците.

# 304
  • София
И от мене - успех на детето!
Ще чакам да прочета как е минало превозването на костюма.
Но и аз си мисля, че най-удачно е купуване на дублиран билет.
Правила съм така когато пътувах с внуците и мамка им - да ни е по-широко.

# 305
  • ПЛОВДИВ
Здравейте,  с дъщеря ми отиваме на балетен конкурс в Италия. Ще носим балетна пачка в пачконосец, но той не се събира в куфара. С чекиран 20кг и малка чанта сме. Летели сме с Уизеър до Германия и броиха пачконосеца за малка чанта (той реално може да се сложи върху куфарите в багажното отделение, пе заема никакво екстра място), но при Раян не знам как е. Някой да е летял с пачконосец?
Аз не съм летяла с пачконосец, но сега гледам в сайта на ryanair, че може да се купи спортно оборудване към билета, скролнете след багажа а ѝ съм виждала как пренасят велосипеди в кашон.

# 306
Точно до Болоня и обратно летяхме група с костюми за спортни танци. Моите рокли за щастие не се мачкат и бяха в багажа (едната даже в малката раница + едните обувки, защото ме беше страх да не ми затрият чекирания багаж и да не мога да танцувам). На отиване минаха всички без проблеми, на връщане танцовият ми партньор беше накаран да си натъпче грижливо окачените костюми в куфара (успя, реши, че после ще глади). С други от групата, които носеха бални рокли, имаше скандал (не знам как завърши, защото не са ми познати и не ми беше удобно да питам).

# 307
Затова и не съм купила спортна екипировка, защото си мисля, че тогава пък задължително ще кажат, че трябва да е в багажното. Или ще мине като малка чанта for free, или ще ме таксуват 70 евро, но пак ще си остане при нас.
Точно така. Спортната екипировка задължително се чекира на гишетата и отива в багажното. Но ако на изхода Ви глобят за ръчен багаж, то се поставя жълт етикет и се багажът се оставя преди да се качите на самолета, като после отива в багажното и си го получавате на лентата за чекиран багаж. Така че няма да остане с Вас в кабината. Blush

# 308
Напомняне!

От днес 12 ноември 2025 г. на летищата няма да се приемат разпечатани бордни карти.

# 309
  • ВАРНА
Здравейте. Влизам с въпросче.
Чекирането без плащане на място става с последните 24ч. преди полета ли?
При Уиз знам, че е така, но за Раян не знаех.
Ще летя в събота и пробвах да се чекирам, но не ми даде опция за чек ин без плащане на място.

# 310
  • Melmak
Ако нямате заплатено място чакате 24 ч преди полет.

# 311
Някой срещал ли е информация за черен петък тази година или е изненада в последния момент, за да се купуват дотогава продукти на редовните цени?

# 312
Никога не обявяват предварително кога ще намаляват цените. Промоция се обявява от днес за днес и има логика, защото никой няма да купува билети преди това.
Друг е въпросът, че в седмицата на Черния петък намаленията са обикновено за зимния период. Ако чакате за април и след това… няма смисъл.

# 313
  • София
Някой срещал ли е информация за черен петък тази година или е изненада в последния момент, за да се купуват дотогава продукти на редовните цени?
Преди два - три - четири дни имаше банер на сайта. Нищо особено. Традиционните намаления които си имат целогодишно - определени брой места за определени полети по определени дестинации, но под черен петък име.

# 314
Аз се опитвам да докупя багаж. В сайта с реклама "черен петък" има код за 20%-тна отстъпка, но при стартиране на плащането няма място за прехвърляне на копирания код. Може да е изтекла промоцията, макар че кодът спокойно се копира.

Общи условия

Активация на акаунт