RYANAIR - 30

• 31 469
  • 540
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, искам да попитам мога ли да премахна буква от първо име в срок от 48ч. след закупуване на билетите понеже в сайта им уж пише , че може безплатно до 3 знака , но след това пише, че може да сменя само името и фамилия , ако е John Smith да стане Smith John и съм много объркана, а ми е спешно

# 526
Може
3 букви
Като е спешно за 10 сек пробваш, вместо да чакаш отговор...

# 527
  • София
Когато се купят билети за двама възрастни и дете на 15 г. , трябва да платя избор на места за двамата възрастни нали? Детето се настанява до тях служебно? Кои са подходящи места, на които раниците могат са бъдат под седалката, а не отгоре?

# 528
Когато се купят билети за двама възрастни и дете на 15 г. , трябва да платя избор на места за двамата възрастни нали? Детето се настанява до тях служебно? Кои са подходящи места, на които раниците могат са бъдат под седалката, а не отгоре?
Деца над 12 години не се водят “деца” и не получават място до родителя. Ако държите да сте заедно купете места.
Раницата (ако говорим за малкия ръчен багаж) трябва да е винаги долу, а не горе. Няма подходящи места за това. Единствено на седящите на авариен изход се дава правото да си качат раницата горе.

# 529
И на първите редове раниците се слагат отгоре.

# 530
... Единствено на седящите на авариен изход се дава правото да си качат раницата горе.
То това не е право a задължение. Малки чантички с документи и пари на авариен изход също не можете да носите през рамо. Може да ги сложите в мрежата на предната седалка, но при Райън няма такива. Т.е. качвате си парите и документите също горе. Което на мен лично не ми е ок и не сядам на аварийните места.

# 531
  • София
Кои са аварийните места в схемата на самолета Blush?

# 532
където има тия стрелки за изход

първия ред, два над крилата и в зависимост от големината на самолета може да има още

не се слагат неща под седалките, за да не се плъзнат и да препречат пътя, за да седнете там трябва да не сте дете, много възрастен или инвалид, да знаете английски или на какъвто език се говори предимно в авиокомпанията.
Трябва да можете да отворите аварийния изход ако се наложи (има инструкции)

# 533
.....
Раницата (ако говорим за малкия ръчен багаж) трябва да е винаги долу, а не горе. Няма подходящи места за това. Единствено на седящите на авариен изход се дава правото да си качат раницата горе.

Странно , до сега винаги съм си слагал раницата  ( ръчен багаж ) горе , без значение къде съм сядал и никой не ми е правил забележка за това .
Последно летях с Ryanair  декември до Берлин .

# 534
И аз дълго време (не, че чак толкова пътувам) си слагах горе багажа, че и наскоро ми се е случвало да си кача раницата (дори е било с подканяне от персонала). Но впоследствие се замислих, че съм слагала горе куфарче - тоест е било във времето, в което куфарче влизаше в цената на билета.

# 535
То ако самолета не е препълнен, няма да ви направят забележка...
Дълги години такива ограничения нямаше, но откакто започнаха да искат пари и за по-голям ръчен багаж взеха да променят нещата.

# 536
Не са ви правили забележка, но не е приятно да си платил допълнително куфар и да се чудиш къде да го сложиш, защото горе е пълно с раници. Не е приятно ти да си на първите редове и да ти сложат куфара в средата на самолета.
 За мен е редно да си сложиш раницата под седалката и да я преместиш горе само АКО има място след като бординга е приключил.

# 537
Тук е въпрос на забележка от персонала и на иднивидуално възпитание. Ако съм мислела, че преча на някой с действия или че правя нещо нередно, не бих си го позволила. Седяла съм до човек, който има неприятен аромат, събу се по чорапи, четеше книга на глас, накрая чопли и семки, дано поне не е хвърлял по земята - незабравимо преживяване за мен и проява на пълна нвсъобразителност от страна на другия пътник.  
Поне за багажа, персоналът трябва да дава ясни  насоки и инструкции, за да не се оставя преценката на незнанието/възпитанието/решението на пътниците.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 22:53 от anmasu

# 538
Не са ви правили забележка, но не е приятно да си платил допълнително куфар и да се чудиш къде да го сложиш, защото горе е пълно с раници. Не е приятно ти да си на първите редове и да ти сложат куфара в средата на самолета.
 За мен е редно да си сложиш раницата под седалката и да я преместиш горе само АКО има място след като бординга е приключил.

Ами дали ще се чекира малък куфар до 10 кг , или ще се качи на борда , доплащането е еднакво .
Та в този ред мисли въпрос на гледна точка кое е по-добре като вариант и кой багаж на кой пречи .

# 539
Мястото за ръчен багаж е ограничено, а поне нормалните по големина самолети, ако не возят карго събират страшно много чекиран багаж.

Общи условия

Активация на акаунт