🌹 Ергенът: Любов в рая 🌹Тема #1

• 136 470
  • 2 653
  •   1
Отговори
# 2 490
Ако помня правилно, Пенко във визитката си каза, че специализира за личен лекар. Тоест за мен е логично да го няма в регистъра, мисля че ги добавят след специализацията, ако преминат успешно. Разсъждавам си просто, пък и винаги гледам да вярвам на хората.
Не, обратното е. За да стане специализант, първо трябва да се впише в регистъра на БЛС и НЗОК да му издадат УИН. Пенко ги няма.

Специализантите не са студенти, а практикуващи лекари със статут на обучение и ограничена самостоятелност. Няма как да не са вписани, защото правят прегледи, издават рецепти и т.н.

Не знаех, но ето че научих нещо ново днес.
В такъв случай ми остава надеждата, че може още да учи, или поне да е записал.
Че иначе Пенко ще го кръстим Пинокио, и Емили ще го "прочете" за 4 дни.

# 2 491
  • Melmak
😁😁😁😁 ще го прочете за 4 дни…

Този сезон ми харесва, че им повече ергени. И другото е- до сега продукцията много пазеше реномето на ергените. Даваха ги по синхрони, но никога да си говорят непринудено с някого (освен момичетата). А сега можем да ги видим какви простаци са като си лафят “мъжката” в мъжката къща.

# 2 492
  • София
Никаква роля не играе Емили. Тя си е такава. Има дефицити и жалко, че разни милионери я експлоатират за рейтинг на неин гръб.
Вальо също не играе. Нито доктора. Такива са си дебили. 100% натурални.
Ако някой играе то това са Лили и Габи Бланко.
100% са къртици на продукцията. Имаше една такава и в ДиК. Елена, надуших я рано, рано.
Лили си пада по жени, а другата от толкова много клиенти през годините (ъъъ Неделчо си го каза в самото предаване ; бтв: познават се от години) яко е претръпнала, че чак е развила асексуалност.
Но пък ще стоят вътре и ще спасяват точните хора, за да движат сценария напред. А отделно се подсигуриха и с 3 златни рози.

# 2 493
Ако ги нямаше Дениз, Габи и Кристина, които си ги знам от първите два сезона нямаше изобщо да гледам "Любов в рая".

Прекалиха с кринджа и ББ елементите. То хубаво смях, забава и простотии, но в един момент усетих, че от тук истинска двойка няма да излезе, поне докато не влязат нови. И малко ми поомръзна преекспонирането на простотията. Твърде много се повтарят едни и същи сцени - да вземат да изрежат малко повтарянето на Шермин колко езици знае и къде живее и е пътувала казвам аз.

Много ми фалшивеят двойките. Дениз и Виктор като по поръчка (о, какво съвпадение, дори името на жениха й е същото като на ергенът от нейния сезон!), малката сладка Натали е ябълка на раздора от първите дни, Джани се мачнал с Габриела и не я пуска от ден 1, остава да направят така, че заради игра или мисия да мачнат доктора-расист и Лили за разкош. Способи ала ББ. Дано като влязат новите да стане разбъркване, че нещо ми е много скучно откъм двойки, романтика и мачове.

Мястото, на което снимат не е никакъв рай - избрали са сигурно един от най-лошите плажове на Родос. Не вярвах, че морска обстановка може да изглежда зле на екран. Нищо общо с наистина красивите места от сезони 1-4.

# 2 494
БЛС издава УИН на лекар, който е уникален за всяка от 28те области в страната - НЗОК е договорен партньор на БЛС и касата няма нищо общо с администрирането на дипломи, специализации и пр.
НЗОК да му издадат УИН. Пенко ги няма.

# 2 495
Моя грешка - имах предвид, че за да работи с НЗОК, трябва да има издаден УИН.

# 2 496
  • В Града на Липите
Че иначе Пенко ще го кръстим Пинокио, и Емили ще го "прочете" за 4 дни.
Тя Емили такива като него ги чете максимум за един ден. По диагонал 😀

# 2 497
А издаването на УИН не се ли случваше веднага след дипломиране? Лекарите вкъщи са от по-възрастния тип и може вече да не е така, но знам, че са им издали идентификационните номера веднага след дипломиране

# 2 498
За УИН се кандидатства отделно… Отиваш с дипломата, попълваш един формуляр, плащаш таксата и горе-долу това е.

Може да си магистър по медицина и без да вземеш УИН, просто нямаш право да практикуваш или специализираш като лекар… Но можеш да работиш като медицински асистент или лаборант, например.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 22:19 от Lilly_85

# 2 499
УИН-а се издава веднага след дипломирането.
Щерката го получи още на следващия ден след церемонията в университета.
 Лъже този, лъже.
За да те зачислят за специализант трябва да имаш УИН.
Мога да я разпитам. Имаме контакти чрез нея по всички болници.

# 2 500
Спешно звънях на баща ми и майка ми да питам 😂, но и двамата са пенсионери вече, а не практикуващи лекари. Тогава директно след дипломирането са получили номер и Държавен вестник е публикувал след това номерата, а по време на демокрацията номерът им станал УИН. Ама ми беше интересно в днешно време как е

# 2 501
Да, това и аз щях да пиша.
Лекарите и фармацевтите се публикуват в Държавен вестник когато се дипломират.
На някой ако му се занимава да търси.

# 2 502
В днешно време обаче има такси за УИН, затова не става автоматично. Мисля, че 20-тина лева на месец беше.

# 2 503
  • Melmak
Доколкото знам този УИН не се вади автоматично, може да си завършил за лекар, но ако не си извадиш уин няма как да практикуваш. Може да работи някъде другаде, примерно във фармацевтична компания или друго. Все пак мисля, че много му личи колко е прост и елементарен, този средно как е избутал, не знам!

# 2 504
21.54лв. е членският внос на месец към БЛС. Издаването на УИН, т. е. регистрирането на диплома на завършил лекар за членство в БЛС , е безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт