Любители на кучета - 154

• 22 372
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Спрях и рибата. В началото беше ОК, после започна да кашля (не обратно кихане), все едно има нещо в гърлото. Два, три пъти кашя до повръщане. Носа и започна да губи пигмент, акото започна да омеква и започна да прави повече ушна кал от нормалното за нея.
Върнах я на вет.храната и кашлицата изчезна за ден, два. Акото се върна към нормално пак за същото време.
Сега Пипин плющи ydolo и нито кашля, нито има проблем някакъв.
Не знам ръселите дали се водят малка порода (по - вероятно не), но нито Пипин, нито бишонката са ми кихали от нищо. Само Ева кашльоти понякога след вода, но тя е като свинчуга и като нищо да се дави или да се нагълтва.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 15:44 от MeMyselfI

# 676
Значи е от храната и при нас е така. Когато пие вода е защото е голяма лакомия и направо си се задавяше, но сега е малко по-различно и затова се стряскам. След вода само се "прокашля",а сега е като задавяне и милата много се мъчи. Мислех си дали не е кучешка кашлица, но ветеринарката я погледна и каза,че не е. Даже й сложихме ваксина за кучешка кашлица, утре ще слагаме и на Съни. Направи вече 10 месеца и ще пробваме и други не бебешки храни да видим какво ще й хареса, но след поне 1-2 седмици.

# 677
Моята Бела (той пудел) от както е дошла вкъщи (на 4 месеца) вече на година и месец, два, много е териториална и постоянно пази нещо, като ръмжи, чак се стрелка да хапе, ако искаш да ѝ вземеш нещо.

Тука само, докато я приближа и вдигна главата и взе да ръмжи...пази всичко около нея, зарядното, чехлите, играчката си и не обича да я закачат, докато спи (това е нормално), пак с ръмжене си показва недоволството.

Тук си пази леглото, макар че тя не спи обикновено на него, бори се с него, размята го наляво и надясно, ама защото го вдигнах върху дивана да пусна робота и веднага отиде да го пази.

Каквото вземе всичко пази и ръмжи - чорап, скрънчи, играчка, лента за коса, ластик...
Иначе понякога носи някой трофей в устата си, върти опашка и се вре в лицето ти, докато спиш да ти го покаже, ама не го дава, ако се опиташ да го вземеш ръмжи и бяга да не ѝ го вземеш.
Отначало се опитвах да я отуча от това пазене, ама не се справих. Инато куче се оказа. Сега взех да я приемам с нейните странности. Дала съм си чехлите да ми ги пази, докато съм се опънала на дивана 🤣

# 678
  • Враца
Вачко си събира нещата да са винаги покрай него. Но не ръмжи. Дава да го пипаш , докато спи, даже, докоснеш ли го, веднага се обръща по гръб, за да го чешем по гърдичките.

А иначе, така скачаше сексуално на една плюшена мишка като по-малък, даже имахме "инцидент", но от както изхвърлих тази развратница, друг път не го е правил.

# 679
Това, че ръмжи, всичко пази и не го дава, може да ви изиграе много лоша шега, ако налапа нещо, което не трябва. Ако не можете да се справите сами, потърсете треньор да ви даде съвети как да я отучуте от това. Не бива да посяга да ви хапе.

# 680
  • Бургас
И аз щях да го кажа, но ме е страх пак да не провокирам скандал в темата.
На четири месеца ако не можете да я отучите, на две години ще е ужас. Не само вас ще хапе,  но и на всичко навън ще се мята.

# 681
  • тук-там
Аз разбрах, че вече е на година и два месеца …

# 682
  • София
Писали сме в темата, че трябва хранене от ръка. Никога не е късно да се започне обучение.

# 683
  • Бургас
Успях да науча Ева да спи с мен или децата по леглата. Ура! Една година и два месеца по - късно, най - накрая тая проклетия е ОК да спи с мен и мога да я гушкам.
До  сега упорито отказваше, но от известно време е ОК за кратки следобедни поспивания. Голям кеф!

Знам, че много хора не са ок да си спят с кучетата, но ние не сме от тях. Никога не съм имала куче, което да не спи с мен. От както се помня в леглото ми има и куче. Даже като малка ходих да мрънкам майка ми да спре да спи с кучето, за да дойде малко и при мен. Сега моите деца искат от мен същото Joy

ПП: Вечер ще си я оставя където си иска да си хърка.

# 684
  • под тепетата
Добро утро!
MeMyselfi, искрено ме разсмя! Що не каза да ти пратя Озю! Той не иска да си ляга сам Joy
 Навремето като казах на стопанката му, че ще спи долу сам, тя така се разсмя. Само лятото като му е жега спи пред тоалетната през деня.

# 685
MeMyselfl и аз отраснах така с куче в леглото. Като взехме Съни исках и с нея така ама тя идваше в леглото само за да започне нощес да ме дърпа да ставам да си играем и да буди децата сутрин. Кристал сега ми се иска да я науча поне през деня като легна да си дойде при мен или при децата ама тя е торнадо не седи на едно място. За през нощта ме е страх,че спалнята ни е висока и без искаме да не я сритаме с мъж ми и да падне да се удари, тя е толкова мъничка.

# 686
  • София
Днес това съкровище навършва 13 години. Да ми е жива и здрава. Благодаря ти, Ксена, че влезе в живота ми.

# 687
Жива и здрава да е Качена! Да имате още много години заедно!

# 688
  • Бургас
Честита да е Ксена! Пожелавам и на нея, и на вас много здраве и още дълго да сте си в животите Simple Smile

# 689
  • София
Арти, да е жива и здрава и още дълго да ти дарява любов.

Общи условия

Активация на акаунт