Студенти в Австрия - тема 3

• 16 652
  • 314
  •   3
Отговори
# 285
  • столицата
Аз все си мисля, че някой балканец от 10-ти бецирк би се справил Simple Smile

# 286
Да, дано нямаме ситуация, че при нас офиса на общежитието е на съвсем друг адрес, ако трябва да се ходи....

# 287
  • Варна
4 ключа получи в началото от общежитието и затова реши да раздаде резервни, но досега мисля не му се е налагало да ползва резервен.

# 288
Ха, браво.Ама май сте единствени, нашата "фирма" даде само 1 бр

# 289
  • София
При младежа е един и отваря всички врати, включително и на неговата стая. Но някак си е програмиран или не знам как е направен, защото другите не могат да отворят неговата стоя с техните, а отварят всички останали общи врати, които и той отваря с въпросния ключ. Но силно ме съмнява да може да го дупликираме.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 20:18 от zazu1

# 290
Да, и аз точно това имах предвид

# 291
Писах ви лично съобщение координати на приятел на сина ми, който пътува утре вечер и е съгласон да вземи ключа

# 292
Савова, за първи път чувам за толкова ключове.
Да, да тези ключове са обикновени 1 отключващ 2-3 врати. мастър ключове. Не правят дубликати как да е.ЛК искат и тн
Отидох при ключар в БГ с моите два чешки ключа, без да казвам за къде и от къде са, ключарят само погледна и ми каза “ с тези ключове - някъде нагоре по Европа!”

# 293
  • София
На дъщеря ми ключът също е един за няколко врати. В договора специално пише, че е забранено да се правят дубликати и ако се изгуби - глоба (не помня колко) и заплащане на нов (не беше никак малко).

# 294
  • Варна
И при сина ми се отключват всички помощни врати с този ключ. Това лято им сложиха допълнителни устройства на стаите за отключване с чип(само по един им дадоха), но и ключа се ползва, но май само за заключване (не запомних точно)

# 295
  • София
Страхотни сте, благодарности на annapopova! Вместо петък, ключът ще отпътува днес. Този форум е изумителен. Някои хора около мен ми се подиграват, обаче благодарение на бг мама намерихме даже и квартирата в Нидерландия. Ето сега и ключа излетя за няма 2 дни. Толкова взаимопомощ и добрина има тук. И аз се старая да връщам добрините. Приятен ден на всички желая!

# 296
  • столицата
Много се радвам! Аз също съм получавала много полезна информация от тук. А който иска, нека се смее.

# 297
Форумът първом беше признат от мъжа ми Simple Smile Имахме еднин хлопел,  специфична част му се троши и не може да намери - в 2-3 сервиза пита, в магазини за части .. НЯМА.. Пуска в Гугъл търсене и попада на мнение в накаква тема за коли втора употреба в BG mama, една потребителка от Варна предния ден си купила частта от магазин с име и точен адрес Simple Smile
Oт тогава и той, и доста приятели, взимат форумната информация насериозно

# 298
Мернах че затворили летището на Виена заради сняг и лед. Дано не е толкова сериозно. На нас до сега не беше ни се случвало. Имахме два случая да не може детето да литне от Вн заради виелица и силен снеговалеж, но не и обратното - да кацне във или литне от Виена.

# 299
Вчера беше смразяващо във Виена, по обяд -7 с оня хубав вятър, така близък до варненската ни душа Simple Smile
Поне до утре в 11 няма да е отворено летището, за сега полетът за утре в 16ч Варна-Виена на Австрийците не е отменен.

Общи условия

Активация на акаунт