Студенти в Австрия - тема 3

• 34 036
  • 610
  •   2
Отговори
# 585
  • София
Ние ще сме тук
https://vetheim.at/
Нова сграда, от тази година.
Да, далечко е. Но щерката не я притеснява това. Тя е свикнала от София да пътува повече за училище. Хубаво е, ново. Има паркинг. Ще ѝ закараме колата, да пътува в свободното време, ако има такова.
Неочаквахме.

До ТУ не е далече, около 30 мин. пътува дъщеря ми.  Тя е в старата сграда на общежитието, която е даже на още една спирка в повече от новата. Около новата са строежи - цяло кварталче, но тя е съвсем близо до старата/действащата си улица и предполагам до октомври ще отворят път към нея. Преди месец беше в скеле отвън и правеха фасадата. Вътре не знам докъде са стигнали.

Последна редакция: сб, 18 юли 2026, 12:59 от elita

# 586
  • на Мелмак
Благодаря ви!

# 587
  • София
Аз за записването имам някакъв смътен спомен, че ставаше онлайн и нещо после на място трябваше да занесе като отиде да се настанява. Дали не беше преводът на дипломата, но говоря наизуст - това за техническия университет във Виена.

# 588
  • София
Има резултати от изпитите на ТУ-Виена и от Информатиката, и от Архитектурата.
Ще си имам студентка там.

# 589
  • На планетата Земя
Честито на дъщеря ти, Desem!

# 590
  • София
И синът ми е приет Информатика.

# 591
  • на Мелмак
Честито на приетите деца!

# 592
  • София
Много благодаря за помощта на всички - и за информацията за общежитията, и за подготовката за изпитите.
Ще се опитам да синтезирам по-натам как се случиха при нас нещата, за да "върна" жеста.

# 593
И аз се включвам със студентка в Техническия университет - Архитектура.
Честито на всички приети деца!
Сега чакаме за общежитие.Все още нямаме отговор.

# 594
Здравейте, бихте ли споделили как се подготвяха децата за Архитектура? Има ли някой в Инсбрук специалност Архитектура като план Б?

# 595
  • На планетата Земя
Супер, Амая!

# 596
Здравейте, бихте ли споделили как се подготвяха децата за Архитектура? Има ли някой в Инсбрук специалност Архитектура като план Б?

Здравейте!

Моят син ще учи в Инсбрук Архитектура, той препречете там.
Дано е направил правилния избор и е доволен от университета и живота в Инсбрук. Приет е и на общежитие, платили сме и депозита. Очаквам да разберем кога ще е записването.
Вие в Инсбрук ли ще имате студент или тепърва догодина ще кандидатствате?
Моят син е завършил рекламна графика, има езиков сертификат С 1 от Гьоте, не е посещавал някакви уроци освен Гьоте  по немски.

# 597
Сега чета, че са правото на пребиваване в Австрия (Registration Certificate) трябва да представим доказателство за достатъчни средства за издръжка.
Какви документи представяте и колко трябда да покажем?

# 598
Сега чета, че са правото на пребиваване в Австрия (Registration Certificate) трябва да представим доказателство за достатъчни средства за издръжка.
Какви документи представяте и колко трябда да покажем?

За Anmeldebescheinigung (правото ви на пребиваване в Австрия като гражданин на ЕС) дъщеря ми предостави само извлечение от банковата си сметка на английски.

# 599
Сега чета, че за правото на пребиваване в Австрия (Registration Certificate) трябва да представим доказателство за достатъчни средства за издръжка.
Какви документи представяте и колко трябва да да покажем?

За Anmeldebescheinigung (правото ви на пребиваване в Австрия като гражданин на ЕС) дъщеря ми предостави само извлечение от банковата си сметка на английски.

Синът ми няма банкова сметка. Към момента ползва револют за плащания. Точно затова питам какви други документи можем да представим и ориентировъчно каква сума трябва да покажем.

Общи условия

Активация на акаунт