Спестявания

• 4 340
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Абе студио на морето и да ги изпрати там, май това беше идеята Grinning

# 16
Несериозна, ако има подходящ имот за тази сума, близо до теб и ти смяташ да живееш на това място още 20-30 години, според мен би било добра идея с тези пари да си купят имот, за да можеш ти да ги обгрижваш, след като са стари и болни, а имота в София ( ако имат такъв), да дадете под наем. Аз поне така бих направила.

# 17
  • София/Севлиево
По морето има що-годе прилични имоти за тази цена.Също и в Банско.Идеята за помещение под наем също не е лоша.Или имот във вашия град,не е задължително да е в София,че там цените вече са космически...
Предложението на Yellow flower е също много добро.

# 18
Абе студио на морето и да ги изпрати там, май това беше идеята Grinning
В колетче с панделка. Четете ли какво пишете ? За живи хора става дума. Те нямат ли думата ?

# 19
  • София
Като си предадат парите не!
Четете ли с разбиране?🙂

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 10:46 от Exter

# 20
Намерих няколко обяви за "магазин", (алкохол/цигари, плод/зеленчук, клек бар). Струва ли си? Много са се изплашили от еврото,  искат даже да вземат къща при мен. (Малък град, област Хасково, те са от София). Вече не знам какво да ги правя. И двамата са болни, с инсулт. На мама цялата лява част е почти обездвижена.
Имот при теб в Хасковско ми се струва брилянтна идея, защото ще носи пасивен приход от наем, а ти ще можеш да го наглеждаш. Стига все пак да си струва този имот, защото, когато парите потрябват, да може да се продаде на добра цена, даже с добра печалба, както се качват непрекъснато цените, но на качествените имоти.

# 21
  • Melmak
Съветвате авторката да им купи нещо в област Хасково, докато те са в София, че да може да ги наглежда????

Ужас, поболяхте ги тия хора, че и софиянци пратихте на село.

# 22
Да си гледат здравето, спокойствието и да пазят парите за непредвидени здравни разходи. Всичко друго е разправия, а те очевидно не са в състояние да се разправят.

# 23
Един гараж в София и под наем Simple Smile хем ще връща пари, хем не иска поддръжка. Или злато, възрастните хора са консервативни. Къща в село/малък град за какво им е, ако няма кой да я поддържа и да се грижи за нея?

# 24
И аз точно това попитах, за какво им е. Щели да прекарват лятото тук. Въпреки, че едва се движи баща ми я разкарва с колата по магазините, Лидл,  Билла, Т-маркет. Тук няма нито един такъв,  най-близкият е на 50км.

# 25
Извинете за черногледството, но аз например винаги съм имал кеш по банки колкото за един добър апартамент в София. Но сме много болни с жена ми, имаме подрастващо дете. Изобщо и не помислям за някакви инвестиции, които са с бъдещи печалби 5-10-15 год. хоризонт. Отделно си имаме други собствености. Но не си представям да остана без кеш, дори обезценяващ се. Винаги си представям детето останало само, с няколко недвижимости, злато и не знаещо откъде да вземе пари. Майка ми е възрастна преди години продаде едни земи, има си доста кеш, но не се притесняваме, ще дойде момент, в който трябва да се заплаща за гледане. А сме в един град. А аз съм заплащал на няколко гледачи за различни възрастни хора. Вие сте в различни градове и не Ви разбирам. Гледате за някакво бъдеще, инвестиции. Както имаше един виц, брокер на акции увещава възрастен човек, да му умножи парите с 10 % за година. Човека му отвърнал "Аз не си купувам зелени банани от пазара, че не знам дали ще остана докато узреят ... ".

# 26
Този имот за инвестиция ще иска поддръжка, контрол, ремонти.
За какво им е беля на главата? Да си внесат парите в банка, да имат за ремонти, пътувания и разходи за здраве.
И аз, като Сейко, не бих останала без кеш. Имотите не са така бързо ликвидни, да вземеш парите веднага, при форсмажорни обстоятелства.
Но в никакъв случай да не ги държат под дюшека.

# 27
  • Melmak
Част от парите за буфер, другата може за гараж. Гаражът ще има лесно как да се даде под наем и да носи доход, а ремонти и кой знае каква поддръжка не е (в сравнение с къща, апартамент или магазин).
Явно родителите й са поредните възрастни хора, които гледат много телевизия и мислят, че живот след еврото няма да има.
Не съм фен на държането на много пари по сметка, но в случая на възрастни хора може да им се наложи за здраве, за терапия.
Важно е да имат ликвидни спестявания, не да набутват пари по селски къщи.

# 28
Гараж може. Но имотите по морето са със сериозни разходи за поддръжка. Плюс търсене на наематели, от разстояние, не е хич лесно.

# 29
  • Melmak
Гараж може. Но имотите по морето са със сериозни разходи за поддръжка. Плюс търсене на наематели, от разстояние, не е хич лесно.

Така е! Намират се разни в комплекси, там има такси поддържка, самите жилища си имат нужда от освежаване, разход за почистване и обслужване след всеки наемател/летовник. А сезонът е къс, този апартамент ако не го посещават през останалото време ще е 9 месеца празен. Имот от разстояние се управлява трудно, особено от възрастни хора. Също така има разходи за самата сделка - нотариус, брокер.

Общи условия

Активация на акаунт