Вагинален пробиотик

• 485
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте. Интересно ми е дали някой е използвал продуктите от марка Flow , и по-точно вагиналния пробиотик ? Интересно ми е и за останалите продукти на марката . Моля да споделите мнение 😊

# 1
Аз, честно казано, изобщо не вярвам в ефективността на такива продукти. Напоследък все повече лекари, които работят по принципите на доказателствената медицина, казват, че няма магически пробиотици, които да действат само върху женската полова система. Тоест. може да се използват всякакви пробиотици, а останалото е просто маркетинг.

И второ - внимавайте много с такива марки, които не се продават в аптеките. Обикновено нямат достатъчно изследвания или доказателства колко са ефективни и най-важното - дали нямат странични ефекти. Ако търсите нещо от този тип, по-добре се ориентирайте към продукти от аптека, а не от съмнителни сайтове

# 2
  • София
Гинофилис съм ползвала аз и ми е изписван. Води се за възстановяване на вагиналната флора нямам идея дали е вагинален пробиотик. При мен лично е помагал.

# 3
  • Sofia
Аз пък съм доволна от Lactagyn , ползвала съм и Гинофилус , но не останах толкова доволна от него. Според мен действат, винаги като имам раздразнение слагам и след това дискомфортът рязко намалява. И 2та ми бяха предписвани от гинеколог, но за моето тяло явно по-добре действаше Lactagyn

# 4
  • София
Приемала съм Фемифлора, за да си възстановя лактобацилите след гинекологична операция. Доволна съм. Бързо си възвърнах баланса.
Приема се орално. Не бих ползвала вагинален (ако се има предвид такъв с вагинално приложение).

# 5
Аз лично не съм имала опит със споменатия от теб продукт, но когато имах проблем с вагинална кандидоза лекарят ми предписа Провиоитк Кандида и останах много доволна, 2 курса по 10 таблетки и се оправих.

Общи условия

Активация на акаунт