Ноктопластиката не ми издържа повече от седмица

• 1 680
  • 14
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, вече съм се отчаяла и ми омръзна. Не ми държи ноктопластиката повече от 1 седмица, като някои нокти падат още на втория ден. Смених няколко маникюристки, според мен си вършат работата както трябва и може би проблемът е в моите нокти. Явно не са създадени за ноктопластика, просто не знам. Факт е, че са чупливи и крехки, но в началото ми издържаха и по 4-5 седмици. След 2 години изграждане и почивка от няколко месеца просто не става и не става. Толкова пари издавах за поддръжки, че вече не ги броя. Първата маникюристка ми направи изграждането за 40 мин., спечелила някакъв конкурс за бързина и точно това изграждане остана най-дълго. После тя се загуби някъде и се започна моята сага. На всеки 10 дни поддръжка! Последната ми маникюристка е много добра, много внимателна, по 3-4 часа ми ги оправя, какво ли не слага и след 2 дни започват да падат! Първо реших, че е нейна вината, но тя ми казва, че има клиентки с поддръжка на по месец, а и виждам, че работи много старателно. Дъщеря ми също ходи при нея, прави й какви ли не странни маникюри, но и нейните падат. Ето, от миналата седмица вече 4 нокътя са й изпаднали. Аз вече не знам какво да правя, честно. Последната изпаднала ноктопластика ми отнесе половината нокти и сега съм хем без нокти, хем без изграждане. Не съм си записвала час все още, защото не знам как да продължа и дали изобщо да продължавам. Просто вече започнах сериозно да се нервирам. Моля за съвет!

# 1
А защо трябва задължително да сте с ноктопластика?
Особено ако ви вреди. Можете да си докарате болести по ноктите, които да лекувате с години.
Не знам от къде дойде тази мода, но се огледайте. С такива нокти ходят само чалгаджийките. Да сте виждали някоя известна актриса или която и да е известна успяла жена такива нокти?
Представяте ли си Анджелина Джоли с такива нокти.
Или принцеса Кейт?

Преосмислете си го и ще видите, че само си вредите.

# 2
  • София
Възможно е маникюристките да не обезмасляват достатъчно нокътната плочка и затова гелът да се отлепя. Друг вариант е да не почистват и изрязват добре кожичките и оттам да идва отлепването.
Това, за което се сещам, е да си направите къс маникюр с гел (не гел лак), който да заздрави плочката, и постепенно да израснат собствените Ви нокти.

# 3
Просто спри да го правиш и остави ноктите ти да се оправят.
На мен никой моникюрист не успя да ми направи гел който да издържа. Ходих при различни само с препоръка от приятели и познати. Виждала съм колежи с нокти правени преди два месеца, израснали много, но здрави. Моите се отлепяха на втората седмица. Без значение каква база ми слагат и колко е добър маникюриста. Накрая се отказах. Явно има нокти, които не задържат нищо. За последиците е ясно - бяха ми унищожили плочката и отне доста време да имам отново твърдите и здрави нокти от преди.

# 4
  • София
Да, оставила съм ги. Цялата ноктопластика ми изпада, но отнесе и порасналите нокти. Така че сега ще си ходя с изпочупени нокти, докато пораснат. Явно просто не става при мен.

# 5
orchid, от личен опит - зависи от маникюриста, не от ноктите. Особено щом и при дъщерята е така.

А защо трябва задължително да сте с ноктопластика?
Особено ако ви вреди. Можете да си докарате болести по ноктите, които да лекувате с години.
Не знам от къде дойде тази мода, но се огледайте. С такива нокти ходят само чалгаджийките. Да сте виждали някоя известна актриса или която и да е известна успяла жена такива нокти?
Представяте ли си Анджелина Джоли с такива нокти.
Или принцеса Кейт?

Преосмислете си го и ще видите, че само си вредите.
Ноктопластика не означава само удължаване. Аз например правя ноктопластика само за укрепване. Нося къси нокти, нюд, без рисунки и т.н. Имам здравословен проблем, който се отразява на ноктите и това е единственият начин да имам прилични ръце. Лекувам се, разбира се, имам значително подобрение.

# 6
Няма връзка с вашите нокти, проблемът е или в маникюристките, или в продуктите, които използват

# 7
Няма връзка с вашите нокти, проблемът е или в маникюристките, или в продуктите, които използват
А как тогава да си обясни човек защо при едни жени издържа 2 месеца, а при други не като се ходи при един маникюрист, с еднакви материали и жените освен същата работа имат приблизително същото ежедневие - майки, домакини с деца. Това го уточнявам заради сравнението, че никоя от тях не е примадона, която не върши домакинска работа и е само по кафетата.

# 8
  • София
От години нося гел върху естествен нокът, само при една, две маникюристки съм имала здрави, нечупещи се нокти до следващото посещение. Зависи от много неща - обезмаслител, как се подготвя плочката, какъв гел се нанася, според мен е комбинация от много фактори. Ходех при една преди време, всеки път внимателно наблюдавах какво прави и в каква последователност, даже ѝ носих гел Lexan, купен от мен, с който ме бяха правили на друго място преди това и бях много доволна, но въпреки това счупванията продължаваха и не можех да установя къде бърка. В крайна сметка започнах да ходя в друг салон и счупванията и отлепванията престанаха веднага.

# 9
А как тогава да си обясни човек защо при едни жени издържа 2 месеца, а при други не като се ходи при един маникюрист, с еднакви материали и жените освен същата работа имат приблизително същото ежедневие - майки, домакини с деца. Това го уточнявам заради сравнението, че никоя от тях не е примадона, която не върши домакинска работа и е само по кафетата.

Ясно е, че и един и същ крем при една дава ефект, а при друга - не. Но ако веднъж се появи проблем, маникюристът трябва да потърси друг подход, може би да пробва с различни продукти. Тук ролята играят не един, а няколко фактора едновременно, но проблемът не може да е в самите нокти. Както за всякакъв тип кожа може да се намери подходящ крем, така и тук може да се открие правилният подход

# 10
Липса на индивидуален подход. Маникюристът трябва да прецени особеностите на всеки човек и да работи, според нуждите на нокътната плочка. Ако работи по един и същ начин при всички, при един ще се получава, при друг не. Ако си разбира от работата, разпознава проблема след 2-3 посещения и го коригира.

# 11
  • София
Не знам дали все още го правят, има и там разни регулации, но в краен случай, ако нищо друго не помага, може да се направи ноктопластика с акрил.

# 12
Просто ноктите ти са такива!
Имам над 50 проби при различни маникюристки. Всичките от препоръчани по-перпоръчани и всяка казва "Нямам клиент да не се е задържал лака или нокътя"! Е вече всички имат - АЗ. При някой пада на ден 2, при най-мега справилата се издържа седмица до 10 дни. А ще ме проава модната флора и фауна да си губя времето за едни нокти всяка седмица, а за какви пари става дума ...
Просто ни е такава нашата нокътна плочка!

# 13
Просто ноктите ти са такива!
Имам над 50 проби при различни маникюристки. Всичките от препоръчани по-перпоръчани и всяка казва "Нямам клиент да не се е задържал лака или нокътя"! Е вече всички имат - АЗ. При някой пада на ден 2, при най-мега справилата се издържа седмица до 10 дни. А ще ме проава модната флора и фауна да си губя времето за едни нокти всяка седмица, а за какви пари става дума ...
Просто ни е такава нашата нокътна плочка!
Същата съм и аз.
Да, мненията горе са абсолютно верни, че трябва да се пробват различни неща и техники и продукти и наистина жените пробваха - една база, друга, тънко, дебело и накрая пак казват и снимки показват ….

# 14
  • София
Явно ноктопластиката ти е важна по някаква необяснима за мен причина, но по-добре къс маникюр с гел на собствен нокът. От години съм с гел, средна дължина на ноктите (нито къси, нито гадни дълги нокти). Никога не ми се е чупил нокът, правя поддръжка на 17-19 дни. Както вече са написали, маникюристката е от огромно значение и е важно да познава особеностите на твоите нокти.

Общи условия

Активация на акаунт